• Latest
κατανας χαρης

Πόλεμος νεύρων σε ένα Αιγαίο που βράζει. (Του Χάρη Κάτανα)

11 Αυγούστου 2020
Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια

28 Νοεμβρίου 2025

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»

28 Νοεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία

27 Νοεμβρίου 2025
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

27 Νοεμβρίου 2025
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

27 Νοεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής

27 Νοεμβρίου 2025
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία: Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Καστοριάς

27 Νοεμβρίου 2025
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου: Οι γιατροί ειδικοτήτων για τον Δεκέμβριο

27 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 28-30 Νοεμβρίου 2025

27 Νοεμβρίου 2025
γατάκια

Ζευγάρι εξέτρεφε 50 και πλέον γάτες για να τις… φάει

27 Νοεμβρίου 2025
Πέθανε έπειτα από επίθεση μελισσών ενώ κούρευε το γκαζόν

50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας -Δεν πρόλαβε να φτάσει στο φαρμακείο, το αυτοκίνητό του εξετράπη

27 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης: Συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης

27 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόλεμος νεύρων σε ένα Αιγαίο που βράζει. (Του Χάρη Κάτανα)

sierafm by sierafm
11 Αυγούστου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κατανας χαρης
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Αμερική δηλώνει δυσαρεστημένη γιατί μειώνουμε με τις πολιτικές κινήσεις μας, αλλά και με τα σύμφωνα ΑΟΖ που υπογράψαμε με Ιταλία και Αίγυπτο, την γεωπολιτική αξία και το γόητρο της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Η Γερμανία δυσαρεστημένη επίσης γιατί δεν ενημερώθηκε έγκαιρα πως θα υπερασπιστούμε τα εθνικά δικαιώματά μας. Οι Γάλλοι δυσαρεστημένοι και αυτοί γιατί δεν συμφωνήσαμε για την αγορά των δυο φρεγατών.

Ας μην έχει αυταπάτες κανείς. Το ανέφερα και το μήνα Ιούλιο. Η ελληνική ομοψυχία, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η αποφασιστικότητα της ελληνικής Κυβέρνησης φέρανε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Υπενθυμίζω, τα γεγονότα στον Έβρο αλλά και την πρώτη απόπειρα του ερευνητικού Oruc Reis. Αυτό πρέπει να πιστεύουμε πως θα συμβεί και αυτή τη φορά. Που κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι η τελευταία πρόκληση των γειτόνων μας. Ενημερώνουμε κάθε διεθνή παράγοντα για την αποφασιστικότητά μας ως προς την υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων μας, αλλά τον Ερντογάν και την Τουρκία τον αντιμετωπίζουμε πάντοτε μόνοι μας. Όπως  συνέβαινε σχεδόν πάντοτε άλλωστε. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι. Άλλωστε, «με ξένα κόλυβα κηδεία δεν κάνεις» λέει εύστοχα ο λαός μας.

Η τουρκική οικονομία παραπαίει, συγκεκριμένα είναι στα χειρότερα των τελευταίων τριάντα ετών. Ο Ερντογάν μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος έχει πάρει την κατιούσα πολιτικά με αποτέλεσμα να στραφεί απελπισμένα στην άκρα δεξιά. Κάποιες κακές γλώσσες μάλιστα στην Τουρκία αναφέρουν πως και το πραξικόπημα ίσως και ήτανε φτιαχτό για ιδιοτελείς λόγους της Κυβέρνησης Ερντογάν. Αποτέλεσμα αυτού η φυλάκιση πολλών επιλέκτων Τούρκων Αξιωματικών από το καθεστώς με αποτέλεσμα την στελεχιακή αποδυνάμωση του τουρκικού στρατού. Η πολιτική πορεία του μοιάζει να είναι προδιαγεγραμμένη. Το τέλος αυτής μένει να δούμε.

Το όραμα της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που φαντάστηκε προφανώς και μοιάζει δύσκολα υλοποιήσιμο, μιας και δε μπορεί να συμβεί χωρίς το άνοιγμα που επιδιώκει προς τη Μεσόγειο και τη Δύση και για να τα καταφέρει πρέπει πρώτα από όλα να υπερκεράσει τα πρώτα ευρωπαϊκά σύνορα, αυτά της Ελλάδος. Τραγική σύμπτωση για την Τουρκία και τον Ερντογάν… και αυτή την φορά, για τρίτη φορά, μετά την επανάσταση του 1821 και τους Βαλκανικούς πολέμους, το Οθωμανικό όνειρο κινδυνεύει να τσακιστεί από τη μικρή κατ’ αυτούς Ελλάδα. Αυτό φοβούνται, ξέρουν πως για να καταφέρουν την ενεργειακή ανεξαρτησία τους, αλλά και τα μεγαλεπίβολα σχέδια της ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκτατορίας με πρώτο Σουλτάνο τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν πρέπει πρώτα από όλα να υπερκεράσουν το «αγκάθι» που λέγεται Ελλάδα.

Έχουμε καθήκον όλοι ως Έλληνες, να είμαστε μια γροθιά και με ομοψυχία να στηρίξουμε την Κυβέρνηση μέχρι απόδειξης του αντιθέτου, όπως θα στηρίζαμε άλλωστε κάθε Κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα όλων, αυτό της αμφισβήτησης της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας του ελληνικού κράτους. Ζούμε ημέρες δύσκολες. Και στα δύσκολα οι Έλληνες ενωμένοι πάντοτε τα καταφέρνανε. Έτσι θα γίνει και τώρα!

Άλλωστε ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης, τα είχε πει όλα μέσα από μερικούς στίχους.

«Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος. Το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται».

Tags: ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΑΝΑΣ
Previous Post

Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό του συμπολίτη μας που έχασε το σπίτι του από πυρκαγιά λόγω κεραυνού

Next Post

Κυνηγετικός Σκοπευτικός σύλλογος πολιτών Βοΐου: Οι αρχές μας

Next Post
Κυνηγετικός Σκοπευτικός σύλλογος Βοιου

Κυνηγετικός Σκοπευτικός σύλλογος πολιτών Βοΐου: Οι αρχές μας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια
  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, τις εποικοδομητικές συνεργασίες και βεβαίως τη συνεχή δουλειά, η Ενεργειακή Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης, η πρώτη σε ολόκληρη τη χώρα, γίνεται επιτέλους πράξη!»
  • Σιάτιστα: Πωλείται τριώροφη μονοκατοικία
  • Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ
  • Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr