Πόνος στο αυτί: Πότε είναι από κρύωμα και πότε από μόλυνση – Συμπτώματα

Πόνος στο αυτί: Πότε είναι από κρύωμα και πότε από μόλυνση – Συμπτώματα
Ο πόνος στο αυτί που οφείλεται σε κρυολόγημα είναι οξύς, θαμπός, μπορεί να έχει και αίσθημα “καψίματος”, ενώ κυμαίνεται από ήπιος έως πολύ επώδυνος. Ακόμη και αν το παγιδευμένο υγρό στο αυτί δεν έχει μολυνθεί, το υγρό ασκεί πίεση στο τύμπανο, με αποτέλεσμα να διογκώνεται και να πάλλεται.

Ο πόνος στο αυτί από κρύωμα επιφέρει δυσκολία στον ύπνο, πυρετό και πρασινωπή, ή κιτρινωπή βλέννα στην μύτη, αλλά συνήθως υποχωρεί από μόνος του.

Αλλά ένας πόνος στο αυτί μπορεί να οφείλεται σε κάποια δευτερεύουσα μόλυνση του μέσου ωτός. Αυτές οι μολύνσεις αυτιών ξεκινούν συνήθως με αιφνίδια συμπτώματα και πολύ οξύ πόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αισθητικές νευρικές απολήξεις στο τύμπανο αντιδρούν στην αυξημένη πίεση στο αυτί, επιφέροντας πόνο. Αφότου το τύμπανο τεντωθεί πάλι, ο πόνος στο αυτί μπορεί να υποχωρήσει.

Άλλα συμπτώματα λοίμωξης του αυτιού, ή μέσης ωτίτιδας, μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Απώλεια όρεξης
  • Ευερεθιστότητα
  • Κακή ποιότητα ύπνου. Ο πόνος μπορεί να είναι πιο έντονος, όταν ξαπλώνετε, καθώς μετατοπίζεται το υγρό μέσα στο αυτί.
  • Πυρετός
  • Ίλλιγος
  • Διαρροή υγρού από το αυτί. Συνήθως είναι κίτρινο-καφέ υγρό με λίγο αίμα, ή άσπρο υγρό. Σε αυτή την περίπτωση το τύμπανο μάλλον έχει υποστεί ρήξη.
  • Δυσκολία ακοής

Πόνος στο αυτί: Αντιμετώπιση

Μια μόλυνση στο αυτί είναι συνήθως εύκολα αντιμετωπίσιμη. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα για τον πόνο και τον πυρετό και αντιβιοτικά για βακτηριακή λοίμωξη.

  • Ανακούφιση από τον πόνο. Η ακεταμινοφαίνη, ή η ιβουπροφαίνη μπορεί να μειώσουν τον πόνο από κρυολόγημα και πυρετό. Αυτά τα φάρμακα συνήθως μειώνουν τον πόνο μέσα σε μία έως δύο ώρες.
  • Αντιβιοτικά για λοίμωξη του αυτιού. Τα συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά θα σκοτώσουν τα βακτήρια που προκαλούν την λοίμωξη. Δεν ενδείκνυνται σε περίπτωση που ο πόνος οφείλεται σε κρυολόγημα, ή σε κάποιον ιό. Τα αντιβιοτικά μπορεί να σας προκαλέσουν ναυτία, διάρροια, εξανθήματα, ζυμομύκητες και μπορεί να αλληλεπιδράσουν με άλλα φάρμακα, που ενδεχομένως παίρνετε.
  • Μυριγγοτομία για την αποστράγγιση του υγρού στο αυτί. Εάν το υγρό παραμένει στο αυτί για περισσότερο από τρεις μήνες, ή αν το παιδί σας έχει επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του αυτιού, ο γιατρός σας μπορεί να εισάγει μικρούς μεταλλικούς, ή πλαστικούς σωλήνες μέσα από το τύμπανο για να αποστραγγίσει τεχνητά το υγρό. Αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται συνήθως σε παιδιά και γίνεται υπό γενική αναισθησία. Οι σωλήνες παραμένουν συνήθως στο αυτί για περίοδο 8-18 μηνών και συνήθως πέφτουν από μόνοι τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός μπορεί να επιλέξει να αφήσει τους σωλήνες στο αυτί του παιδιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πηγή:http://www.webmd.com


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
πονος

Άλλες ειδήσεις

Συνταξιούχοι: Ηλεκτρονικά η αίτηση στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά -Οι παγίδες

Παγίδα ακύρωσης των αναδρομικών μέχρι και μια πενταετία κρύβει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους συνταξιούχους μέσω της ιστοσελίδας του

Τα 5 είδη τσαγιού που έχουν τα μεγαλύτερα οφέλη

Τα τσάγια με βότανα είναι εξαιρετικά για ενυδάτωση και παρέχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία που μας προστατεύουν. Εκτός από το νερό,

Αυξημένη κατά 18%, σε σχέση με πέρυσι, επισκεψιμότητα της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

Η αυξημένη κατά 18%, σε σχέση με πέρυσι, επισκεψιμότητα της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, σε συνδυασμό με την εμπορική

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.