Πόσες μέρες καλοκαιρινής άδειας χρειάζεται ο οργανισμός

Πόσες μέρες καλοκαιρινής άδειας χρειάζεται ο οργανισμός

Το καλοκαίρι έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του, με τις υψηλές θερμοκρασίες να μας κάνουν να θέλουμε να φύγουμε το συντομότερο δυνατό και για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται μακριά από το κλεινόν άστυ.

Έτσι, ονειρευόμαστε αμέτρητες μέρες στα υπέροχα ελληνικά νησιά ή προορισμούς που φημίζονται για τις ονειρικές παραλίες τους. Αν γινόταν μάλιστα, θα καταναλώναμε όλο το καλοκαίρι στη θάλασσα και θα επιστρέφαμε στην πόλη τον Σεπτέμβριο, μαζί με το άνοιγμα των σχολείων!

Τι λένε, ωστόσο, οι ειδικοί για την καλοκαιρινή άδεια, σχετικά με το πόσες ημέρες είναι οι ιδανικές έτσι ώστε η επανένταξη στους ρυθμούς της καθημερινότητας να γίνει ομαλά και όχι να λειτουργήσει ανασταλτικά;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, λοιπόν, ο συγκεκριμένος αριθμός ημερών καλοκαιρινής αδείας έρχεται σε συνάρτηση με την ντοπαμίνη, η οποία ενεργοποιείται σε στιγμές απόλαυσης και καλής διάθεσης, επηρεάζοντας την ψυχική διάθεση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Άαρχους στη Δανία, Peter Vuust, «οι διακοπές διεγείρουν τα επίπεδα ντοπαμίνης με συνεχείς προκλήσεις των επιπέδων προσαρμογής του οργανισμού σε νέα μέρη, διαφορετικές κουλτούρες και καινούριες καθημερινές συνήθειες».

Μία συνήθεια, που όπως προσθέτει ο ίδιος, ακόμη και σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να κάνει κάποιον να νοσταλγεί έπειτα από λίγο καιρό το γραφείο και το σπίτι του.

Πόσες μέρες, λοιπόν, είναι ο ιδανικός αριθμός για τις καλοκαιρινές διακοπές;

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα έρχεται μέσα από το πανεπιστήμιο της Μπρέντα στην Ολλανδία, το οποίο δημοσίευσε μία σχετική έρευνα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον επικεφαλής της έρευνας Jeroen Nawijn «οι δύο εβδομάδες, και όχι παραπάνω, είναι το ιδανικό διάστημα ώστε να αφομοιώσει ο οργανισμός τις νέες συνθήκες, να χαλαρώσει και να αυξηθούν τα επίπεδα ντοπαμίνης, χωρίς ωστόσο να πάει στο άλλο άκρο».

Αν το συγκεκριμένο διάστημα, μάλιστα, είναι μικρότερο υπάρχει «κίνδυνος» ο οργανισμός να μην είναι 100% ευχαριστημένος και να αναζητά συνεχώς περισσότερες ημέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης, ενώ δεν είναι απίθανο και το γεγονός να νιώθει υψηλά επίπεδα κόπωσης κατά την επιστροφή στη δουλειά.

Πηγή:Newsbeast.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Άλλες ειδήσεις

Δωρεά  464  βιβλίων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε) μέσω του Future Lidrary.

   Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας «Μανούσεια» εντάχθηκε στη δράση «Ανάπτυξη Συλλογών Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών» για το 2019,

Τα νέα δεδομένα για τις ιατρικές δαπάνες στη φορολογική δήλωση

Στο νέο έντυπο καταργήθηκε ο κωδικός 051-052. Πολλές σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που θα κληθούν φέτος

Υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στη Δυτική Μακεδονία!

Την Τρίτη  8 Αυγούστου 2017 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας, η ανάπτυξη και λειτουργία Υπηρεσιών Πρόληψης και αντιμετώπισης των ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.