• Latest
χρημα

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από τον Ιανουάριο 2019

20 Σεπτεμβρίου 2018
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

14 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Ανακαινίζω-Νοικιάζω 2025: Χιλιάδες απόπειρες απάτης – Ακυρώθηκαν 3.700 αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις

14 Νοεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

Τιμούμε την 52η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από τον Ιανουάριο 2019

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
χρημα
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων η αύξηση που αναμένεται να δοθεί από τον Ιανουάριο του 2019 δεν θα ξεπερνά τα 20 έως 25 ευρώ μηνιαίως

Την ταχεία έναρξη των διαδικασιών – εντός του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου – για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού, προκειμένου να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2019 – δηλαδή προ των εκλογών – προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας η ο οποία κατατέθηκε χθες το απόγευμα στην Βουλή προς ψήφιση.

Η διάταξη τροποποιεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει ο νεοεφαρμοζόμενος νόμος ( 4172 / 2013) προκειμένου να επιτευχθεί η αύξηση του μισθού από τις αρχές του 2019. Όπως ρητά αναφέρεται στην διάταξη η εκκίνηση της διαδικασίας εντός του Σεπτεμβρίου ισχύει μόνο για το έτος 2018. Τα επόμενα έτη θα εφαρμόζονται κανονικά οι ημερομηνίες που τίθενται από το άρθρο 103 του ν. 4172/2013, δηλαδή  από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο κάθε έτους.
Το αποτέλεσμα της διαδικασίας δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για την τελική απόφαση του υπουργού Εργασίας. Την ευθύνη καθορισμού του κατώτατου μισθού, με την νέα διαδικασία, έχει ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας, ο οποίος το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κάθε έτους, θα καταθέτει πρόταση νόμου με το ύψος του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει το επόμενο έτος.

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι – ειδικά φέτος – η διαδικασία ξεκινά εντός του τελευταίου δεκαημέρου του μηνός Σεπτεμβρίου του 2018 – με την αποστολή πρόσκλησης στους κοινωνικούς εταίρους και τους επιστημονικούς φορείς για διαβούλευση – και θα ολοκληρωθεί εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του μηνός Ιανουαρίου του 2019 με την απόφαση της υπουργού Εργασίας . Ενδιάμεσα διατηρούνται όλα τα στάδια της διαδικασίας του σχετικού νόμου και προβλέπονται ισόχρονα διαστήματα διάρκειας κάθε επιμέρους σταδίου.

Μικρές αυξήσεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων η αύξηση που αναμένεται να δοθεί από τον Ιανουάριο του 2019 δεν θα ξεπερνά τα 20 έως 25 ευρώ μηνιαίως – ήτοι 3,5% ως 4% . Δηλαδή ο νέος κατώτατος μισθός, υπολογίζεται να διαμορφωθεί στις αρχές του 2019 στα 606 έως 610 ευρώ από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα. Η αύξηση θα είναι υψηλότερη για τους νέους κάτω των 25 ετών αφού αναμένεται να καταργηθεί ο λεγόμενος υποκατώτατος μισθός, που ισχύει από το 2012 και φθάνει τα 511 ευρώ.

Το ύψος των αυξήσεων προκύπτει από τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων για τις δυνατότητες της εθνικής οικονομία, οι οποίοι θα κληθούν θα συντάξουν σχετική την έκθεση.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης  για τους εργοδότες που απασχολούν νέους κάτω των 25 ετών, οι οποίοι θα κληθούν να χορηγήσουν  υψηλότερες αυξήσεις σε όσους σήμερα αμείβονται με τον υποκατώτατο μισθό, ο οποίος καταργείται.

Οι εργοδότες αυτής της κατηγορίας θα καταβάλουν συνολικές ασφαλιστικές εισφορές μειωμένες κατά 50% το 2019 και θα απαλλάσσονται πλήρως (μείωση 100%) της απόδοσης εισφορών για τους συγκεκριμένους μισθωτούς από το 2020.

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού κρίνεται αναγκαία, προκειμένου η κυβέρνηση να σηματοδοτήσει – προεκλογικά – την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Κι αυτό γιατί οι διαδικασίες που προβλέπονται στον νεοεφαρμοζόμενο νόμο ( 4172 / 2013) για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού, τίθενται σε εφαρμογή τον Μάρτιο κάθε έτους με στόχο ο νέος μισθός να ισχύσει από τον επόμενο Ιανουάριο. Κάτι τέτοιο όμως – στην σημερινή συγκυρία – θα σήμαινε ότι ο νέος μισθός δεν μπορεί να εφαρμοστεί παρά μόνο τον Ιανουάριο του 2020, δηλαδή …«κατόπιν εκλογών».   

Πηγή:in.gr

Tags: ΧΡΗΜΑ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Πρόσληψη 9 ατόμων

Next Post

Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες

Next Post
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”
  • Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025
  • 18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr