• Latest
κορονοιος, εξεταση

Πώς είχε στηθεί η φάμπρικα με τα πλαστά αρνητικά τεστ Covid

26 Απριλίου 2021
Περιφερειακό Συμβούλιο: Βύζας και Μπαρδάκας ήρθαν…κεφάλι με κεφάλι. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Βίντεο

Περιφερειακό Συμβούλιο: Βύζας και Μπαρδάκας ήρθαν…κεφάλι με κεφάλι. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Βίντεο

18 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Στάση αναμονής σήμερα από τους αγρότες του μπλόκου της Μπάρας Σιάτιστας

17 Δεκεμβρίου 2025
Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ  στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας

Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη δημιουργία του Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης στην ΠΕ Κοζάνης

17 Δεκεμβρίου 2025
Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

17 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης ζουν σε μια μόνιμη ανασφάλεια κι έλλειψη προοπτικών»

17 Δεκεμβρίου 2025
κωστας ντιος

Κώστας Ντιός: «Ο ζωγράφος είναι ένας μεσολαβητής. Μεταφέρει σφραγισμένες επιστολές αγνώστου περιεχομένου σε άγνωστους παραλήπτες που, ενδεχομένως, θα δεχτούν να τις παραλάβουν»

17 Δεκεμβρίου 2025
Νικόλαος Λυσσαρίδης

Απολογισμός Εκθέσεων 2024–2025 και Στρατηγική Εξωστρέφειας 2026 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Αγροτικές κινητοποιήσεις και ανάδειξη του έργου των γεωπόνων ως βασικών συμπαραστατών του αγροτικού κόσμου

17 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την απώλεια του Στέλιου Ψευτογκά

17 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ίδρυμα Δημητρίου  και Θεολογίας Τσιστοπούλου – Χρηματική ενίσχυση σε αριστούχους αποφοίτους Λυκείων

Ο Δήμος Βοΐου τιμά την επιθυμία του Ευεργέτη Γεωργίου Καραγιάννη, δίνοντας και φέτος υποτροφίες σε φοιτητές

17 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς είχε στηθεί η φάμπρικα με τα πλαστά αρνητικά τεστ Covid

sierafm by sierafm
26 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος, εξεταση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πρόσβαση σε νοσοκομεία της Αθήνας εν μέσω κορωνοϊού έδωσε σε τουλάχιστον 50 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες μια 31χρονη γυναίκα από τη Γεωργία, με αντίτιμο μόλις 10 ευρώ.

Οι «μαϊμού» βεβαιώσεις με σφραγίδα νοσοκομείων που δημιούργησε «περνούσαν» για αρκετές εβδομάδες από τους ελέγχους των μεγαλύτερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της πρωτεύουσας, χωρίς να κινούν υποψίες.

«Μονάδα παραγωγής»

Παλιά αρνητικά μοριακά τεστ Covid-19 από το Κέντρο Υγείας «Αλεξάνδρα», το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και από ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, ένα κινητό τηλέφωνο, ένας υπολογιστής και μόλις μία ώρα για την παράδοση αρκούσαν στην 31χρονη για να στήσει τη «μονάδα παραγωγής και παραποίησης» εγγράφων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νίκαιας-Ρέντη μπορεί να έβαλαν τέλος στη δράση της, όμως δεν ήταν η μόνη περίπτωση απάτης με πλαστά τεστ Covid που έχει καταγραφεί στη χώρα. Παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, παράνομοι μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα, ακόμα και… επίδοξοι ταξιδιώτες είναι μερικοί μόνο από τους «πελάτες» κυκλωμάτων και μεμονωμένων απατεώνων που έχουν βρει νέους τρόπους να πλουτίσουν, αυξάνοντας τον κίνδυνο διασποράς της νόσου. Το κόστος των πλαστών τεστ ξεκινάει από 10 και φτάνει τα 30 ευρώ.

Τρία διαφορετικά σχέδια-φόρμες από νοσοκομείο, κέντρο υγείας και ιδιωτική κλινική χρησιμοποιούσε η 31χρονη γυναίκα από τη Γεωργία, γνωστή με το όνομα «Νανά», για να «δημιουργεί» αλλοιώνοντας στοιχεία τα πλαστά αρνητικά τεστ. Είχε προλάβει να πουλήσει τουλάχιστον 50 από αυτά σε αποκλειστικές νοσοκόμες με αντίτιμο 10 ευρώ.

Oπως είπε στις αρχές, δεν είχε προλάβει να διοχετεύσει ακόμα τις παραποιημένες βεβαιώσεις με τη σφραγίδα του Γ.Ν. Νίκαιας. Οι «παραγγελίες» και τα «ραντεβού» κανονίζονταν μέσω Viber. Παρακολουθώντας μία από αυτές τις επικοινωνίες οι αστυνομικοί κατάφεραν την περασμένη Κυριακή να πιάσουν στα πράσα τη γυναίκα που είχε δώσει ραντεβού με τους πελάτες της στην περιοχή του Aγιου Παντελεήμονα. Οπως τους είπε, ήθελε μόλις 1 ώρα για να παραποιήσει τα έγγραφα και να τα παραδώσει.

Οπως περιγράφει ο Τάσος Μύτογλου, διοικητής του Γ.Ν. Νίκαιας, στο οποίο είχαν καταφέρει να «εισχωρήσουν» συνοδοί ασθενών με πλαστά αρνητικά τεστ, «η ασφάλεια του νοσοκομείου διαπίστωσε ότι έρχονταν τακτικά συνοδοί ασθενών που είχαν τα ίδια έγγραφα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πάρουμε τηλέφωνο τον φορέα που έβγαζε τα δικαιολογητικά. Διαπιστώσαμε ότι άλλα ήταν τα ονόματα των εγγράφων και σε άλλα άτομα παρέπεμπαν οι αριθμοί πρωτοκόλλου». Είναι χαρακτηριστικό ότι το απόγευμα της Κυριακής μια 45χρονη και μια 51χρονη, με καταγωγή επίσης από τη Γεωργία, επιχείρησαν να μοιραστούν το ίδιο ακριβώς πλαστό μοριακό τεστ για να μπουν ως συνοδοί ασθενών στο νοσοκομείο. Σκόπευαν η μια να αντικαταστήσει την άλλη ως αποκλειστική για να κάνει τη βραδινή βάρδια.

Από πέρυσι

«Στη δική μας αντίληψη έχει πέσει το γεγονός ότι υπάρχουν rapid test με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, απλά αλλάζουν ημερομηνίες. Υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που βγάζουν ένα τεστ πέρυσι τον Φλεβάρη, αλλάζουν μόνο ημερομηνίες, που είναι πολύ απλό, και κυκλοφορούν με αυτό», περιγράφει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η Κωνσταντίνα Ζιώρη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Νοσοκόμων-Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης. «Αν θέλουν να τα πουλήσουν, αλλάζουν και τα ονόματα. Εμείς ακούγαμε να τα πουλάνε και για 20 και για 30 ευρώ». Η συγκεκριμένη καταγγελία από την Ενωση έφτασε μέχρι το υπουργείο Υγείας. Αντίστοιχες αναφορές για παράνομα αρνητικά τεστ έχουν καταγραφεί και στα Ιωάννινα, αλλά και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, με τη μεθοδολογία να είναι παρόμοια. Οι απατεώνες μάλιστα συνήθως βρίσκουν τρόπο να «ξεγελούν» τα πρωτόκολλα ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι οι έλεγχοι στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας έχουν εντατικοποιηθεί λόγω της πανδημίας.

Ταξίδια με «μαϊμού» μοριακές εξετάσεις

Εκτός από τα κυκλώματα των παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων, τα πλαστά έγγραφα μοριακών εξετάσεων (PCR test) έχουν πέραση και σε αρκετούς… τολμηρούς ταξιδιώτες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα χωρίς να έχουν ακολουθήσει τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τον περασμένο Φεβρουάριο οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα συνέλαβαν 4 άτομα από τη Βουλγαρία που επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα με πλαστά αρνητικά τεστ Covid-19. Οι αρχές αντιλήφθηκαν κατά την επαλήθευση των εγγράφων, έπειτα από επικοινωνία που είχαν με το διαγνωστικό κέντρο της γειτονικής χώρας, ότι τα έγγραφα δεν ήταν νόμιμα.

Υποπτα περιστατικά με αρνητικά τεστ είχαν καταγραφεί τον Νοέμβριο και στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς. Λεωφορεία με εργάτες γης από την Αλβανία πήραν τον δρόμο του γυρισμού καθώς, αν και όλοι οι επιβάτες παρουσίασαν αρνητικά μοριακά τεστ κατά τον έλεγχο, ορισμένοι ανιχνεύτηκαν θετικοί στον ιό έπειτα από τα rapid test. Καταγγελίες μάλιστα έκαναν λόγο για κύκλωμα με πώληση χιλιάδων πλαστών τεστ στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας, με τους περισσότερους αποδέκτες να επιχειρούν να εισέλθουν στην Ελλάδα από την Κακαβιά και την Κρυσταλλοπηγή. Ο μικρός αριθμός των διαγνωστικών κέντρων που πραγματοποιούσε τεστ στη γειτονική χώρα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποια από τα έγγραφα δεν είχαν γραμμωτό κώδικα (barcode) επέτρεψαν σε επιτήδειους να στήσουν φάμπρικα πλαστών βεβαιώσεων.

Συναγερμός EUROPOL

Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία. Από τις αρχές του 2021, τα κυκλώματα «λαθρέμπορων» πλαστών πιστοποιητικών αρνητικών τεστ κορονοϊού είχαν αρχίσει να «κυκλώνουν» χώρες τις Ευρωπαϊκής Ενωσης, πλησιάζοντας και την Ελλάδα. Τα υψηλής ποιότητας παραποιημένα έγγραφα, που… ταξιδεύουν online αλλά και μέσω αεροδρομίων ανά την Ευρώπη, κοστίζουν από 40 έως και 300 ευρώ. Οι διακινητές των εγγράφων χρησιμοποιούν για τις συνδιαλλαγές sms και γνωστές εφαρμογές, όπως Messenger και Telegram, που είναι αρκετά δημοφιλές μέσο επικοινωνίας σε ανατολικές ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι στιγμής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δεν έχουν καταγραφεί «κρούσματα» ταξιδιωτών με παραποιημένα δικαιολογητικά, η EUROPOL, όμως, εδώ και καιρό έχει προειδοποιήσει για τη ραγδαία εξάπλωση των απατεώνων, στέλνοντας έκτακτο σήμα σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια έπειτα από σειρά συλλήψεων.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Previous Post

Παιδικές Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ: Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων – Οι δικαιούχοι

Next Post

Τα κρούσματα της Μεγάλης Δευτέρας 26/4 στη Δυτική Μακεδονία – 1317 κρούσματα στη χώρα

Next Post
κορονοιος

Τα κρούσματα της Μεγάλης Δευτέρας 26/4 στη Δυτική Μακεδονία - 1317 κρούσματα στη χώρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφερειακό Συμβούλιο: Βύζας και Μπαρδάκας ήρθαν…κεφάλι με κεφάλι. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Βίντεο
  • Στάση αναμονής σήμερα από τους αγρότες του μπλόκου της Μπάρας Σιάτιστας
  • Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας
  • Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη δημιουργία του Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης στην ΠΕ Κοζάνης
  • Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr