• Latest
πανεπιστημιο απθ

Πώς θα γίνουν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

5 Ιουνίου 2020
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

9 Νοεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου

9 Νοεμβρίου 2025
Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ

9 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

9 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

Καστοριά: Ένα πετροκούναβο «έριξε» το ρεύμα στον μισό νομό

9 Νοεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Χρειάζεται ένας νέος χάρτης για πραγματική ενεργειακή ασφάλεια, όχι βίαιη απολιγνιτοποίηση με “σοκ και δέος”»

9 Νοεμβρίου 2025
ΠΑΠΑΣ

Ρασοφόρος συνελήφθη με 2 κιλά κοκαΐνης – Έπεισε ηλικιωμένη να τη μεταφέρει με πλοίο ενώ αυτός ταξίδεψε με αεροπλάνο

9 Νοεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Τι θα ισχύσει από το καλοκαίρι για όσους δεν έχουν βγάλει νέα ταυτότητα

9 Νοεμβρίου 2025
συνταξιουχοι, συνταξη

Διπλασιάζεται οικονομική ενίσχυση σε συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν 500 ευρώ

9 Νοεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις από αύριο Δευτέρα 10/11

9 Νοεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 3 ατόμων στο Δήμο Κοζάνης

9 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα γίνουν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

sierafm by sierafm
5 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
πανεπιστημιο απθ
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Η εξεταστική περίοδος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020.

Οι μέθοδοι εξ αποστάσεως αξιολόγησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι ημερομηνίες των εξετάσεων και τα μέσα διασφάλισης του αδιάβλητου της διαδικασίας, καθώς και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εξεταζομένων εξειδικεύονται σε απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, που -όπως προβλέπει σχετική ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας και Υγείας- αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την απόφαση «οι εξετάσεις της περιόδου Ιουνίου ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, γραπτές ή προφορικές, του πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, θα πραγματοποιηθούν με όλες τις πρόσφορες εξ αποστάσεως μεθόδους, σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του ίδιου οργάνου, με χρήση τρόπων και μέσων που να εξασφαλίζεται, κατά το ανθρωπίνως δυνατό, ο αδιάβλητος χαρακτήρας αυτών και με απόλυτο σεβασμό στις διατάξεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων».

Η εξεταστική περίοδος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, με δυνατότητα τα Τμήματα να πραγματοποιούν εξετάσεις και ημέρα Σάββατο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους και προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Εξαίρεση αποτελεί το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, για το οποίο η εξεταστική περίοδος παραμένει από 10/6 έως και 18/7/2020.

Για την περίπτωση που κατά τη διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας διαπιστωθεί τεκμηριωμένη αδυναμία από τους συμμετέχοντες ή αστοχία των τεχνικών μέσων, προβλέπεται «η δυνατότητα διενέργειας της εξέτασης με εξ αποστάσεως μεθόδους την αμέσως επόμενη Κυριακή της εβδομάδας που παρατηρήθηκε η αστοχία και αν αυτό δεν επαρκέσει θα υπάρχει η δυνατότητα αναπλήρωσης της εξέτασης μετά το πέρας της εξεταστικής, κατά την εβδομάδα 20 – 25 Ιουλίου 2020».

Επίσης, φοιτητές οι οποίοι δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής στη διαδικτυακή εξέταση λόγω μη κατοχής της απαραίτητης ηλεκτρονικής υποδομής θα προσέρχονται σε χώρο του Πανεπιστημίου στον οποίο θα διατίθεται ο απαιτούμενος εξοπλισμός και θα πληροί τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ. Άτομα με ειδικές ανάγκες θα εξετάζονται με τον προσήκοντα τρόπο, κατόπιν συνεννόησης με τον διδάσκοντα.

Η Σύγκλητος του ΠΑΜΑΚ επισημαίνει ότι «τόσο η εξ αποστάσεως διδασκαλία όσο και η εξ αποστάσεως εξέταση πραγματοποιούνται μέσα στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας και αποτελούν εξαιρετική περίπτωση, χωρίς να υποκαθίσταται η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και η διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία, όταν εκλείψουν οι έκτακτες συνθήκες που τις επέβαλαν».

«Μέθοδοι εξέτασης και αδιάβλητο»

Οι τρόποι εξ αποστάσεως εξέτασης των φοιτητών που θα εφαρμοστούν είναι: α) Αξιολόγηση μέσω εργασιών ή θεμάτων προς ανάπτυξη σε συνδυασμό με τηλεδιάσκεψη, σε καθορισμένο χρόνο εξέτασης β) Εξ αποστάσεως ηλεκτρονική εξέταση με θέματα πολλαπλών επιλογών σε συνδυασμό με τηλεδιάσκεψη γ) Προφορική εξ αποστάσεως εξέταση με χρήση τηλεδιάσκεψης δ) Κατάθεση εργασίας η οποία μπορεί να εκπονηθεί από τους φοιτητές σε εκτεταμένο χρόνο που θα τους έχει δοθεί από τον διδάσκοντα και μπορεί να συνδυαστεί με προφορική εξέταση.

Για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων η Σύγκλητος προτείνει στους διδάσκοντες των μαθημάτων συγκεκριμένα μέτρα. Όσον αφορά την επιλογή της γραπτής εργασίας, όπως και κάθε άλλης μορφής γραπτή εξ αποστάσεως εξέταση, συστήνεται ο συνδυασμός της συγκεκριμένης επιλογής με μια σύντομη – συμπληρωματική εξ αποστάσεως προφορική εξέταση. Στην περίπτωση της γραπτής εξ αποστάσεως εξέταση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ερωτήσεις κρίσεως, πολλαπλής επιλογής, ανάπτυξη θέματος, κουίζ κ.ά. συστήνεται η εφαρμογή μέτρων ή συνδυασμού τους, όπως χρόνος εξέτασης όχι μεγαλύτερος των 45 λεπτών, διαμόρφωση ερωτημάτων που να καθιστούν περιττή την προσφυγή σε συγγράμματα, σημειώσεις κλπ, τυχαία επιλογή και εναλλαγή των ερωτημάτων από έναν μεγάλο αριθμό θεμάτων, συνδυασμός ασύγχρονης εξέτασης με σύγχρονες μορφές εποπτείας και οργάνωση πολλών ψηφιακών τάξεων με σκοπό τη διευκόλυνσή της με χρήση σύγχρονης πλατφόρμας εποπτείας των εξεταζομένων.

Οι διδάσκοντες υποχρεούνται να ενημερώσουν πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου τους φοιτητές για τον τρόπο ή τους τρόπους εξέτασης του μαθήματός τους, για τα απαιτούμενα τεχνολογικά μέσα (Η/Υ, κάμερα, μικρόφωνο, λογισμικό, σύνδεση στο διαδίκτυο κ.ά.) και για τις πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν.

Οι φοιτητές θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονική δήλωση πριν από τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε εξέταση ότι έλαβαν γνώση για τις τεχνικές της εξέτασης με εξ αποστάσεως μεθόδους, για τον απαιτούμενο εξοπλισμό και τις απαιτούμενες ενέργειες για τη συμμετοχή τους και την ταυτοποίησή τους στις εξετάσεις και ότι προτίθενται να συμμετέχουν με τον απαιτούμενο εξοπλισμό κατά τη διάρκεια εξέτασής τους, τη χρήση του ιδρυματικού τους λογαριασμού, δήλωση ότι οι εργασίες και τα γραπτά που παραδίδουν αποτελούν αποκλειστικά προϊόν του δικού τους πνευματικού μόχθου και προσπάθειας, με σαφή αναφορά για οποιαδήποτε βοήθεια έλαβαν από άλλο πρόσωπο, οργανισμό, σύστημα ή/και τις πηγές που χρησιμοποίησαν στη συγγραφή της εργασίας ή του γραπτού του, δήλωση ότι αποδέχονται την πολιτική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

«Τα προσωπικά δεδομένα»

Σε ό,τι αφορά τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο της εξέτασης με εξ αποστάσεως μεθόδους στην απόφαση της Συγκλήτου διευκρινίζεται ότι «σκοπός της επεξεργασίας είναι ορισμένος και είναι αποκλειστικά η διενέργεια της εξ αποστάσεως εξέτασης των φοιτητών, λαμβάνονται τα ελάχιστα, αναγκαία και συναφή δεδομένα προς τον σκοπό της επεξεργασίας, ενώ τα δεδομένα εικόνας και ήχου δεν αποθηκεύονται, συνεπώς τηρείται η αρχή της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, η διαδικασία επιτρέπει την χωρίς λάθη και ανακρίβειες συλλογή των δεδομένων, ορίζεται ο χρόνος διατήρησης των δεδομένων και λαμβάνονται τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την εξασφάλιση της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των δεδομένων».

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Α.Ε.Ποντίων: πρόσκληση σε τακτική γενική συνέλευση των μελών και διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Next Post

Καθηγητής Γώγος: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη του κορωνοϊού -Το χειρότερο να «κλείσει» ο τουρισμός

Next Post
κορονοιος

Καθηγητής Γώγος: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη του κορωνοϊού -Το χειρότερο να «κλείσει» ο τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σύσκεψη για το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
  • Σιάτιστα: Εορτή Αγίου Μηνά 10 και 11 Νοεμβρίου
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Αποτελέσματα και βαθμολογίες 8 και 9 Νοεμβρίου
  • Λάζαρος Κώτσικας: Ελευθέρια Σιάτιστας 2025 – Μια ανασκόπηση και ένα μεγάλο ευχαριστώ
  • Γ Εθνική: Ισοπαλία η Κοζάνη, ήττα ο Εορδαϊκός

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr