Δήμος Βοΐου: Το νέο Προεδρείο.  Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση, ομόφωνα στήριξε τον αντιπρόεδρο η παράταξη Ζευκλή.  Βίντεο
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας
Τηλεφωνικη, απατη,
Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες
Δημοπρατείται το μεγάλο έργο τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πώς θα συνδεθεί με το δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας
Κινηματογράφος Σινεμά
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νερό
ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος

Πώς θα δίνεται το επίδομα γέννησης από 1η Ιανουαρίου

Αυστηρά στο τέλος του μήνα τα επιδόματα από 1η Ιανουαρίου.

Νομοσχέδιο – τομή αναμένεται να είναι αυτό που θα φέρει στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση και αφορά τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης για πρώτη φορά. 

Προκειται για τα γνωστά 2.000 ευρώ που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το νομοσχέδιο φέρει την υπογραφή της αρμόδιας υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, στο νομοσχέδιο θα ορίζεται ότι το ποσό θα χορηγείται από την 1η Ιανουαρίου του 2020, άρα το νομοσχέδιο θα έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους, όποτε και αν ψηφιστεί.

Κονδύλι ύψους 123 εκατ. ευρώ

Για το 2020 στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί κονδύλι ύψους 123 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο σχέδιο που αποβλέπει στην αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας και της κινητροδότησης νέων ζευγαριών να κάνουν παιδιά. Η χορήγηση του επιδόματος θα γίνεται σε δύο δόσεις εντός του έτους, καθώς σε πρώτο στάδιο θα δίνονται 1500 ευρώ και μετά το πρώτο εξάμηνο άλλα 500. Του χρόνου, το επίδομα που θα δοθεί θα είναι μεγαλύτερο σε απόλυτους αριθμούς.

Ακόμα, στο νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή και μάλλον θα είναι το πρώτο προς ψήφιση για το 2020 θα περιλαμβάνεται ως υποχρεωτικός όρος για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιούη παρακολούθηση και όχι απλώς η εγγραφή του στο σχολείο. Ακόμα, θα «κλειδώνει» ότι τα επιδόματα θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα και όχι κυμαινόμενα, ανάλογα με τις διαθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Τέλος, θα μπαίνει τέλος στην κινητικότητα που αφορά τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, μιας και οι δομές είναι σε δύσκολη κατάσταση και «μαστίζονται» από το φαινόμενα υπάλληλοι να προσλαμβάνονται, προκειμένου στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς του δημοσίου.

Πηγή: Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako