Δήμος Βοΐου: Το νέο Προεδρείο.  Λευκό η Λαϊκή Συσπείρωση, ομόφωνα στήριξε τον αντιπρόεδρο η παράταξη Ζευκλή.  Βίντεο
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Εσπερίδα για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας
Τηλεφωνικη, απατη,
Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες
Δημοπρατείται το μεγάλο έργο τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πώς θα συνδεθεί με το δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας
Κινηματογράφος Σινεμά
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νερό
ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος

Πώς θα μειώσετε τη ζάχαρη σε 3 βήματα

Το να βγάλετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας είναι πιο απλό από όσο μπορεί να νομίζετε. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και εύκολο.

Το να βγάλετε τη ζάχαρη από τη διατροφή σας είναι πιο απλό από όσο μπορεί να νομίζετε. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι είναι και εύκολο. Αν είστε εθισμένη στα γλυκά, αυτή η αλλαγή μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματική μάχη. Επομένως, από πού να αρχίσετε;

Ξεκινήστε να μειώνετε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε, ξεκινώντας από τα παρακάτω.

*Αναψυκτικά και καφές

Μεγάλη ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση δεν προέρχεται από τις τροφές αλλά από τα ροφήματα που επιλέγετε. Ακόμη και οι διαιτητικές εκδοχές των αναψυκτικών είναι ικανές να καταστρέψουν τη δίαιτά σας. Καλό είναι να αποφεύγετε τα αναψυκτικά όλων των ειδών, με ζάχαρη ή χωρίς. Αν σας φαίνεται πιο εφικτό να αλλάξετε συνήθειες σταδιακά, προτιμήστε να προσθέσετε στέβια αντί για ζάχαρη στα ροφήματά σας. Η στέβια είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που χαρίζει γλυκιά γεύση, χωρίς θερμίδες. Ειδικά αν πίνετε αναψυκτικά κάθε ημέρα ή πίνετε πολλές κούπες καφέ, αυτή είναι μια καλή αρχή.

*Χυμοί φρούτων

Μπορεί να τους έχετε στο μυαλό σας ως μία υγιεινή επιλογή, όμως κάτι τέτοιο δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Μάλιστα, οι χυμοί φρούτων περιέχουν όση ποσότητα ζάχαρης περιέχουν και τα αναψυκτικά. Παράλληλα, επειδή δεν περιέχουν φυτικές ίνες και δεν απαιτούν μάσημα, είναι εύκολο να οδηγήσουν στην υπερκατανάλωση ζάχαρης. Ακόμη και οι φυσικοί χυμοί δεν αποτελούν μια καλή επιλογή. Σκεφτείτε ότι ένα ποτήρι με φυσικό χυμό πορτοκαλιού περιέχει τόση ζάχαρη όση υπάρχει σε τρία ολόκληρα πορτοκάλια.

*Προπαρασκευασμένα γλυκά

Δεν είναι μυστικό ότι οι προπαρασκευασμένες τροφές περιέχουν ζάχαρη, όμως μπορεί να μην έχετε αντιληφθεί πόσο μεγάλη είναι αυτή η ποσότητα ζάχαρης. Για να ξέρετε την ακριβή ποσότητα, ελέγχετε την ετικέτα που αναγράφει τη διατροφική αξία κάθε τροφίμου και αποφεύγετε όσα περιέχουν περισσότερα από 10 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.

Πώς θα καταφέρετε να μειώσετε τη ζάχαρη

Προκειμένου να αποφύγετε τις λιγούρες που συχνά κάνουν την εμφάνισή τους όταν αλλάζετε διατροφικές συνήθειες, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

1. Επιλέξτε τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να νικήσετε τις λιγούρες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Προτιμήστε λοιπόν λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τρόφιμα ολικής άλεσης και όσπρια.

2. Πιείτε περισσότερο νερό. Ο υποθάλαμος ελέγχει τα αισθήματα πείνας και δίψας. Επομένως, είναι εύκολο να νομίζετε ότι πεινάτε ενώ στην πραγματικότητα να διψάτε. Μένοντας ενυδατωμένη θα νιώθετε γενικότερα καλά και θα περιορίσετε την όρεξή σας για φαγητό.

3. Οργανώστε τα γεύματά σας. Προγραμματίστε τι θα φάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην παρασυρθείτε από… τους γλυκούς πειρασμούς.

Πηγή:vita.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako