ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας
Επιστημονική Ημερίδα στην Κλεισούρα
Έκθεσης Ζωγραφικής, της “Ομάδας Τέχνης Τσοτυλίου”‘. Εγκαίνια Δευτέρα 3 Αυγούστου
Τσοτύλι: Έκθεση Ζωγραφικής και κατασκευών από το  Σάββατο 1  Αυγούστου- Πέμπτη 6 Αυγούστου
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»
Δήμος Βοΐου Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Πρόγραμμα, Κυριακή 2 Αυγούστου
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά
ΑΥΠΝΙΑ
λιρες
ΣΥΛΛΗΨΗ
παιδι
29χρονη διέταξε τον βασανισμό του συντρόφου της από τους υπόλοιπους πέντε εραστές της που ζούσαν όλοι στο ίδιο σπίτι

Πώς μετέφερε το βιτριόλι η γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη

Σε… θερμός ή μεταλλικό παγούρι με μεγάλο στόμιο μετέφερε το βιτριόλι η δράστιδα της επίθεσης στην Καλλιθέα.

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αναλύοντας συνολικά τις «σκιές» των βίντεο που έχουν συλλέξει. Η μεταφορά φαίνεται να έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινήσει υποψίες και να αποφευχθεί η περίπτωση «ατυχήματος» για την ίδια τη δράστιδα. Να μη λιώσει δηλαδή ο φορέας του καυστικού υγρού κατά τη μεταφορά, ενώ και στη ρίψη επέλεξε μεγάλο στόμιο προκειμένου να το επιχειρήσει μία φορά, όπως κατέθεσε και η 34χρονη, που είχε επισημάνει ότι της έριξε μία φορά σε όλο της το πρόσωπο. Η μαυροντυμένη γυναίκα φαίνεται πως είχε πάρει μέτρα αυτοπροστασίας, φορώντας ίσως και ειδικά γάντια… Στο μεταξύ πέντε μάρτυρες που έλεγαν ότι είχαν δει τη μαυροντυμένη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα ακύρωσαν ή υπαναχώρησαν στις καταθέσεις τους. Διαπίστωσαν από την πορεία των ερευνών ότι τα πρόσωπα που θεωρούσαν ύποπτα δεν είχαν σχέση με την επίθεση και ήταν κάτοικοι ή καταστηματάρχες της περιοχής αλλά και περαστικοί.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση πήραν τα αποτελέσματα των «σαρώσεων» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από δύο εταιρίες και σήμερα θα λάβουν και από την τρίτη. Υπολογίζουν ότι χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων. Θα επιχειρήσουν να βάλουν στον «χάρτη» της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας τους υπόπτους. Θα προβούν σε μία αντιπαραβολή των θέσεων τοποθεσίας κινητών με τις καταθέσεις των υπόπτων, σε μία προσπάθεια ισχυροποίησης των ενδείξεων που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Όλα τα στοιχεία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και οι συνδέσεις των υπόπτων που ενεργοποιούνται στην περιοχή της επίθεσης θα τοποθετηθούν στο ειδικό λογισμικό I2 (Intelligence 2), το οποίο ευελπιστούν να αναδείξει με «κόκκινες» σημάνσεις την πιθανότητα ταύτισης αυτών των συνδέσεων, ενώ θα γίνεται παράλληλη έρευνα με «γυμνό μάτι». Στην περίπτωση που επιβεβαιώνεται η παρουσία υπόπτων στην περιοχή, θα κληθούν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις αν αυτή η παρουσία τους δεν συμβαδίζει με όσα είχαν πει στις καταθέσεις τους. Οι αστυνομικοί εξηγούν πως αν, για παράδειγμα, ένας ύποπτος έχει καταθέσει πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν σε άλλο σημείο, αλλά ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Καλλιθέα, θα πρέπει να εξηγήσει για… ποιο λόγο βρέθηκε εκεί και γιατί δεν το είχε αναφέρει στην κατάθεσή του. Αν οι εξηγήσεις δεν είναι πειστικές και δεν επιβεβαιώνονται, άμεσα τοποθετείται ψηλά στο «κάδρο» των υπόπτων.

Σε άλλο πεδίο ερευνών, οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει εταιρίες ταξί, και αν υπήρχαν δρομολόγια που είχαν ως προορισμό την Καλλιθέα το επίμαχο χρονικό διάστημα πριν ή μετά την επίθεση με βιτριόλι, με γυναίκα πελάτισσα. Είχαν πάρει καταθέσεις από κάποιους οδηγούς, χωρίς προς το παρόν να έχουν επιβεβαιώσει αν πράγματι έχουν μεταφέρει τη δράστιδα της επίθεσης.

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *