• Latest
κορονοιος

Πώς μια Παγκόσμια επιδημία επηρεάζει επιχειρήσεις: Οι επιπτώσεις του Κορονϊού

25 Φεβρουαρίου 2020
«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση: Νέα εποχή, με αποτελέσματα» στη ΔΕΘ

«Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση: Νέα εποχή, με αποτελέσματα» στη ΔΕΘ

16 Σεπτεμβρίου 2025

Στα Σέρβια η τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών

16 Σεπτεμβρίου 2025

Διπλή παρέμβαση του Π. Κουκουλόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη Συνεταιριστική Τράπεζα και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

16 Σεπτεμβρίου 2025

Το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης στηρίζει τους κατοίκους του Βατερού κατά του φωτοβολταϊκού

16 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά απόψε ο «Νιάημερος» – Οι πρώτοι εκθέτες κατέφθασαν, οι ψησταριές στήνονται, το λούνα παρκ έτοιμο (Βίντεο)

Οι Εμποροπανηγύρεις στη Δυτική Μακεδονία. Δείτε πότε είναι η καθεμιά

16 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Παρουσίαση και Δημόσια Διαβούλευση για την Κυκλοφοριακή Μελέτη της Κοζάνης

16 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ενώ η ευλογιά στα αιγοπρόβατα έχει ξεφύγει και το lock down είναι ορατό, η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα

16 Σεπτεμβρίου 2025
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την καύση απορριμμάτων

16 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Κοζάνη: Σύλληψη 56χρονου απατεώνα. Ζητούσε 86.000 ευρώ!!

16 Σεπτεμβρίου 2025
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Εγκαίνια του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών του Δήμου Κοζάνης στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

16 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Ρεάλ Μαδρίτης – Μαρσέιγ: Πολλά τα γκολ στη Μαδρίτη

16 Σεπτεμβρίου 2025
Συνάντηση του Υπευθύνου Έργου του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης

Συνάντηση του Υπευθύνου Έργου του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κοζάνης

16 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς μια Παγκόσμια επιδημία επηρεάζει επιχειρήσεις: Οι επιπτώσεις του Κορονϊού

sierafm by sierafm
25 Φεβρουαρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
κορονοιος
11
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο νέος κορονοϊός που τώρα ονομάζεται COVID-19, πρωτοεμφανίστηκε το Δεκέμβριο του 2019, στην πόλη Γιουχάν της Κίνας, και έχει πλέον εξαπλωθεί σε περισσότερες απο 25 χώρες. Σύμφωνα με τον WHO, έχουν καταγραφεί περισσότεροι απο 1115 θάνατοι και 45171 επιβεβαιωμένες υποθέσεις.

Αυτή η επιδημία έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και στην παγκόσμια οικονομία. Αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρείες τεχνολογίας,αλυσίδες εφοδιασμού, τουρισμός,πρακτορεία συνοδών κτλπ, είναι κάποιοι απο τους τομείς που επηρεάζονται περισσότερο. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν μπει στην Κίνα, προκαλούν προβλήματα στην παροχή εξαρτημάτων, απαραίτητων για διάφορες βιομηχανίες που βρίσκονται εκτός Κίνας.

Κρουαζιερόπλοια με επιβάτες μολυσμένους απο τον κορονοϊό, είναι αγκυρωμένα κοντά στη στεριά. Αυτό επηρεάζει τις υπόλοιπες λειτουργίες και κινήσεις του πλοίου, άρα και τα κέρδη που αυτό αποφέρει. Οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους και ζητούν απο το προσωπικό τους να βγει σε άδεια ανεφ αποδοχών, μέχρι να περάσει αυτή η κρίση. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές των εταιρειών αυτών, πέφτουν σε αξία.

Ακύρωση του Π.Σ.Κ.Τ

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας,  η μεγαλύτερη έκθεση για κινητά τηλέφωνα στον πλανήτη, ακυρώθηκε λόγω του χάους που προκαλέι η επιδημία αυτή. Ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 23 Φεβρουαρίου του 2020, στη Βαρκελώνη.  Πολλές απο τις εταιρείες που συμμετείχαν άρχισαν να ακυρώνουν τη συμμετοχή τους. Ανάμεσά τους οι Amazon.com.inc, Facebook Inc, Cisco Systems Inc, LG, Vivo, Sony, etc., επέλεξαν να μη συμμετάσχουν, με τον γενικό διευθυντή της έκθεσης, John Hoffman, να αναγκάζεται να την ακυρώσει. Ο συνεταιρισμός GSM απαρτίζεται απο πάνω απο 1200 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, και το συνέδριο αυτό ήταν η ευκαιρία για όλες αυτές τις εταιρείες να κλείσουν νέες συμφωνίες και να ξεκινήσουν νέες συνεργασίες, να διαφημίσουν νέα προιόντα και να βρούν καλές ευκαιρίες. Το συνέδριο αυτό, είχε μεγάλο οικονομικό αποτύπωμα και δημιουργούσε θέσεις εργασίας. Με την ακύρωσή του, η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας αναγκαστικά ρίχνει το ρυθμό ανάπτυξής της.

Αυτοκινητοβιομηχανίες

Το ξέσπασμα του Κορονοϊού έχει προκαλέσει παύση στην παραγωγή αυτοκινήτων. Η Nissan σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιο της στο Kyushu της Ιαπωνίας, κυρίως λόγω της έλλειψης εξαρτημάτων που εισάγουν απο την Κίνα. Η Nissan δεν είναι η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που σταματά την παραγωγή της λόγω της παρούσας πανδημίας. Οι Hyundai, Kia, καιTesla, ανακοίνωσαν παύση στις παραγωγές τους πρώτες. Υπολογίζεται ότι η παραγωγή παραπάνω απο 3000 νέων αυτοκινήτων, πιθανόν να επηρεαστεί απο την παρούσα κατάσταση.

Τα εργοστάσια αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, βασίζονται σε προιόντα απο την Κίνα, και ο κοροινοϊός βάζει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε μια νέα δοκιμασία. Η ζημιά που έχει προκαλέσει ο ιός στις επιχειρήσεις, δύσκολα μπορεί να υπολογιστεί με τις παρούσες συνθήκες, και είναι δύσκολο να προβλέψουμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ελεγχθεί η εξάπλωσή του. Αν η κατάσταση δεν τεθεί υπο έλεγχο σύντομα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη βιομηχανία παγκοσμίως. Αυτή τη στιγμή, περισσότερο έχουν επηρεαστεί οι χώρες της Ασίας. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν ήδη μειωθεί σε Η.Π.Α, Ευρώπη  και Κίνα, λόγω και των εμπορικών εντάσεων που υπάρχουν μεταξύ των χωρών.

Υπηρεσίες Συνοδείας

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν το ξέσπασμα του κορονοϊού είναι χειρότερο απο το ξέσπασμα των SARS και MERS. Οι άνθρωποι φοβούνται να συμμετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Η κατάσταση επηρεάζει τις υπηρεσίες συνοδείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλοί δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν να πάνε με συνοδούς, καθώς νιώθουν ότι αυτές είναι πολύ πιθανόν να είναι επιρρεπής στον ιό, επειδή συναναστρέφονται με πολύ κόσμο. Οι συνοδοί απο την πλευρά τους, δε θέλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, διότι κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό αυτό, απο κάποιον πελάτη τους. Το γεγονός ότι κάποιος χωρίς κανένα σύμπτωμα μπορεί να μεταδόσει τον ιό, κάνει την κατάσταση πιο απειλητική.

Αυτή η κατάσταση έχει αρνητικές επιπτώσεις στα γραφεία συνοδών σε όλο τον κόσμο. Με τρομερή προσοχή και ασφαλή προσέγγιση, οι υπηρεσίες συνοδείας μπορούν να δρομολογηθούν. Οι συνοδοί απο τις περισσότερες χώρες, όπως η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες, έχουν τις πιο υγιεινές και ασφαλείς μεθόδους για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν συνοδοί απο τη Θεσσαλονίκη που σου παρέχουν οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως και απο την Ισπανία ή όποια άλλη χώρα διαλέξεις, χωρίς φόβους, ώστε να απολαύσεις τις καλύτερες στιγμές της ζωής σου μαζί τους.

Όπως φαίνεται, η επιδημία του κορονοϊού έχει έρθει για να μείνει για αξιοσημείωτο διάστημα, καθώς περισσότεροι απο 50 θάνατοι αναφέρονται καθημερινά, απο όλο τον πλανήτη. Επιπρόσθετα, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν απο τα συμπτώματα του ιού και βρίσκονται σε καραντίνα, σε νοσοκομεία ή στα σπίτια τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία όμως ότι ο κορονοϊός μπορεί να αντιμετωπιστεί, και ο κόσμος πρέπει να μείνει άγρυπνος και ενωμένος, για να τον πολεμήσει και να τον διώξει.

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Ενεργοί Πολίτες: Είμαστε αρνητικοί σε παρεμβάσεις στο Μπούρινο

Next Post

Αιολικό στο Μπούρινο και κληροδοτήματα σε πρώτο πλάνο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου. Βίντεο

Next Post
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

Αιολικό στο Μπούρινο και κληροδοτήματα σε πρώτο πλάνο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βοΐου. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση: Νέα εποχή, με αποτελέσματα» στη ΔΕΘ
  • Στα Σέρβια η τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, προστάτη των καρκινοπαθών
  • Διπλή παρέμβαση του Π. Κουκουλόπουλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη Συνεταιριστική Τράπεζα και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης στηρίζει τους κατοίκους του Βατερού κατά του φωτοβολταϊκού
  • Οι Εμποροπανηγύρεις στη Δυτική Μακεδονία. Δείτε πότε είναι η καθεμιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αλεξανδρος ΜΠΟΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στο Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr