Πώς να μάθουμε στα παιδιά σωστούς τρόπους

Πώς να μάθουμε στα παιδιά σωστούς τρόπους

Αν θέλετε το παιδί σας να έχει σωστούς τρόπους, πρέπει πρώτα να τους παρατηρήσει σε εσάς.

Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να είναι ευγενικό. Με όλες τις ευθύνες όμως που έχουν ήδη οι γονείς σε καθημερινή βάση, το να διδάξουν στα παιδιά τους τι είναι σωστό και τι λάθος και πώς να συμπεριφέρονται σωστά, μερικές φορές μένει κάπως πίσω. Έτσι, πολλοί γονείς αισθάνονται σοκαρισμένοι και ντροπιασμένοι μπροστά σε άλλους ενήλικες όταν τα παιδί τους παρουσιάζει άσχημη συμπεριφορά.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να μιμούνται τους γονείς τους.

Αν θέλετε το παιδί σας να έχει σωστούς τρόπους, πρέπει πρώτα να τους παρατηρήσει σε εσάς.

Καλύψτε τα βασικά, διδάσκοντας στα παιδιά σας τα παρακάτω.

1. Να λένε «παρακαλώ» και «ευχαριστώ»

Θα εκπλαγείτε πόσο σπάνια αυτές οι φράσεις ακούγονται αυτές τις μέρες. Πολλά παιδιά δε γνωρίζουν την εθιμοτυπία. Όταν κάποιος τους δώσει κάτι, η σωστή απάντηση είναι «ευχαριστώ». Αποτελεί ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης. Όταν ζητούν κάτι, να ολοκληρώνουν την πρότασή τους ή να ξεκινήσουν την ερώτηση με «παρακαλώ».

2. Να χαιρετάνε

Η σωστή εθιμοτυπία είναι να χαιρετίσετε όταν εισέρχεστε σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν άνθρωποι. Ακόμη και αν οι άλλοι άνθρωποι δεν επιστρέφουν το χαιρετισμό, η αντιμετώπιση αυτή δείχνει καλοσύνη και ευγένεια.

3. Να απαντάνε στο τηλέφωνο

Όταν σηκώνουν το ακουστικό, πρέπει πρώτα να λένε «γεια». Μόλις τελειώσουν οι χαιρετισμοί, το άλλο πρόσωπο μπορεί να δηλώσει τον λόγο που κάλεσε, αν έχει καλέσει εκείνος. Εάν καλούν τα παιδιά σας κάποιον, πρέπει να πουν το όνομά τους και τον σκοπό της κλήσης τους μετά το χαιρετισμό.

4. Να είναι ανιδιοτελή

Η ανιδιοτέλεια μπορεί να σημαίνει να δείχνουν ευγένεια στους άλλους, π.χ. να κρατήσουν την πόρτα ανοικτή για κάποιον πίσω τους, να κουβαλήσουν τις τσάντες παντοπωλείου βοηθώντας σας, να επιτρέψουν σε ένα γηραιότερο άτομο να κάτσει στο κάθισμά τους στο λεωφορείο. Κάνετε πρώτα εσείς αυτά τα πράγματα για τους άλλους και τα παιδιά σας θα αφομοιώσουν τελικά τη θετική σας συμπεριφορά.

5. Να περιμένουν τη σειρά τους για να μιλήσουν

Προσπαθήστε να μην διακόψετε τα παιδιά σας όταν έχετε οικογενειακές συνομιλίες ή μεταξύ σας διάλογο και θα μάθουν πώς να συζητούν σωστά. Η διακοπή δεν αποφεύγεται εντελώς, καθώς μερικές φορές είναι μέρος της κανονικής ροής των συνομιλιών. Ωστόσο, όταν γίνεται υπερβολικά, θεωρείται αγενής.

Η άσκηση καλών τρόπων διδάσκει στα παιδιά σας την ευθύνη, την ευαισθησία, το σεβασμό και την ωριμότητα. Αυξάνει τις πιθανότητες υπέρ του παιδιού σας να εξελιχθεί σε έναν καλά προσαρμοσμένο και πολιτισμένο άνθρωπο που θα επικοινωνεί με ευκολία με τους γύρω του.

Πηγή:in.gr

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΠΑΙΔΙ

Άλλες ειδήσεις

Μόνο σε Βίτσι και Βίγλα αλυσίδες

Ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας: Ώρα 14:20 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Η κυκλοφορία

«Κλεισθένης 1»: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή -Πότε στήνονται Αυτοδιοικητικές κάλπες

Ειλημμένη είναι η απόφαση από το πρωθυπουργικό επιτελείο και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για μετάθεση των εκλογών στην Τοπική

Τώρα είναι πόλεμος! Κανονικός!

Μια η άλλη ήταν η χθεσινή μέρα, με μια κερδισμένη και μια χαμένη επιλογή. Σαφώς μεγαλύτερο το πρόγραμμα σήμερα, με

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.