• Latest
Κουκουλόπουλος

Π. Κουκουλόπουλος: «Ακτίδα φωτός για την οικονομική στήριξη των αλιέων και το μέλλον της λίμνης Πολυφύτου»

3 Απριλίου 2024
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

14 Ιουλίου 2025
μπουρινος

Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025 λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

14 Ιουλίου 2025
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 16ος Ποδηλατικός Γύρος Λίμνης Πολυφύτου (Γεώργιος Πράσσος)

Οδηγός του ΚΤΕΛ Κοζάνης, βρήκε αναίσθητο ποδηλάτη στο δρόμο!!

14 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha

14 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

448 έλεγχοι: «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους »

14 Ιουλίου 2025
ΚΤΕΛ

Μέχρι και αύριο Τρίτη δε θα μπαίνουν λεωφορεία των ΚΤΕΛ μέσα στην πόλη της Κοζάνης

14 Ιουλίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Υπέροχοι άνθρωποι και ιπτάμενες σακαράκες» 

14 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Κοζάνης

14 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 47χρονος για κλοπή σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

14 Ιουλίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Βαριά η ευθύνη του Περιφερειάρχη με ηθική κυρίως αλλά και νομική διάσταση

14 Ιουλίου 2025
“ΕΛΠΙΔΑ” – Αλέξανδρος Ακριτίδης: Οι συνθήκες διαβίωσης είναι πλέον οριακές

Ευλογιά προβάτων Φλώρινα: Οι κτηνοτρόφοι σε απελπισία. Εμβόλια και αποζημιώσεις αναζητούνται

14 Ιουλίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η ακρίβεια και η χαμηλή αγοραστική δύναμη καθιστούν τις διακοπές άπιαστο όνειρο για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών»

14 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Ακτίδα φωτός για την οικονομική στήριξη των αλιέων και το μέλλον της λίμνης Πολυφύτου»

sierafm by sierafm
3 Απριλίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Κοινός τόπος τόσο για την αποζημίωση των επαγγελματιών αλιέων της λίμνης Πολυφύτου όσο και για την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου Ειδικού Διαχειριστικού Σχεδίου προστασίας και ανάπτυξής της, με κοινή δράση των συναρμόδιων Υπουργών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επετεύχθη κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή Κοζάνης, Π. Κουκουλόπουλου.

Το “καυτό” θέμα των πλωτών φωτοβολταϊκών στη λίμνη πρωταγωνίστησε στη συνεδρίαση, καθώς ο Π. Κουκουλόπουλος απέσπασε επίσημη θεσμική ενημέρωση για τις εξελίξεις στη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Στ. Κελέτσης, δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή η διαδικασία έχει προχωρήσει για τις δύο (από τις οκτώ) προτάσεις που υπάρχουν, τις δύο της “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”. Οι δύο φάκελοι βρίσκονται στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στo στάδιο ελέγχου πληρότητας. Αφού ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, θα κληθεί να γνωμοδοτήσει η Περιφέρεια και οι συναρμόδιοι Φορείς, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η Διεύθυνση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η Διεύθυνση Αλιείας πάντοτε με υπευθυνότητα γνωμοδοτεί σε σχέση με την επιρροή και την επίπτωση στην αλιευτική δραστηριότητα και στους αλιευτικούς πόρους της οποιασδήποτε παρέμβασης σε ένα υδάτινο περιβάλλον».

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω ξεκάθαρη ενημέρωση ήρθε σε συνέχεια της τεκμηριωμένης “πίεσης” που άσκησε ο Βουλευτής Κοζάνης στη δευτερολογία του, θέτοντας εξ αρχής μετ’ επιτάσεως «το θεσμικό καθήκον του συγκεκριμένου Υπουργείου, βάσει ισχύοντος προεδρικού διατάγματος, που ρητά το καθιστά αρμόδιο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο διαχείριση των πόρων που χρησιμοποιούνται στην αλιευτική παραγωγή, τη λήψη μέτρων για την προστασία των υδρόβιων οργανισμών οικονομικής σημασίας και των υδάτινων οικοσυστημάτων όπου διαβιούν, τη διατύπωση γνώμης για ανάπτυξη άλλων δραστηριοτήτων εκτός αλιείας στα υδάτινα οικοσυστήματα, τη διατύπωση γνώμης στο χωροταξικό σχεδιασμό και σε ειδικά χωροταξικά σχέδια άλλων τομέων».

«Η λίμνη είναι ο “κοιμώμενος γίγαντας” της περιοχής. Η εγκατάσταση πλωτών φωτοβολταϊκών αφενός μεν θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αλιεία, αφετέρου θα ακυρώσει κάθε προσπάθειας τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και θα πλήξει την άσκηση ήπιων αθλημάτων, όπως της κωπηλασίας. Είναι σημαντικό ότι για τα πλωτά φωτοβολταϊκά υπάρχει αρνητική θέση και των τριών Δήμων Σερβίων, Βελβεντού, Κοζάνης, υπάρχει αρνητική τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Υπενθυμίζω ότι το Ειδικό Χωροταξικό που προωθεί η Κυβέρνηση περιλαμβάνει δυνατότητα εγκατάστασης πλωτών φωτοβολταϊκών μόνο στις τεχνητές και όχι στις φυσικές λίμνες, σημείο διαφοροποίησης που εγείρει ερωτήματα για τις επιπτώσεις στα αλιεύματα και στο περιβάλλον», επισήμανε ο Π. Κουκουλόπουλος.

Περαιτέρω, για την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών αλιέων, ο Βουλευτής Κοζάνης διασφάλισε τη ρητή παραδοχή του Υφυπουργού κ. Κελέτση, αλλά και του Προεδρεύοντος στη συνεδρίαση τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά, ότι βεβαίως το Κράτος έχει συνέχεια και πως το αίτημα των αλιέων είναι δίκαιο, αποτελούν δε ομάδα που δεν έχει αποζημιωθεί ενώ αναγραφόταν στο από 2.2.2023 σχετικό Δελτίο Τύπου, με το οποίο η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει «αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Κρατικής Αρωγής». Συναίνεση επετεύχθη, επίσης, για το γεγονός ότι η Κρατική Αρωγή αποτελεί την ορατή θεσμική διέξοδο που πρέπει να αναζητηθεί για την αποζημίωσή τους.

Εξειδικευμένη υπήρξε, και στο σημείο αυτό, η στήριξη του αιτήματος των αλιέων από τον Π. Κουκουλόπουλο, καθώς παρέθεσε στο Υπουργείο ενημέρωση για τη ζημία που έχουν υποστεί οι αλιείς από την απαγόρευση της αλιείας, αλλά και για τα πλήγματα που γενικότερα βιώνει η περιοχή. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων χωρίς να έχουν δοθεί αποζημιώσεις, στην υποκατάσταση του τοπικού μεταφορικού δυναμικού στη μεταφορά λιγνίτη από μεταφορικά μέσα γειτονικής χώρας, για την οποία επίσης δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική απάντηση, καθώς και στο λουκέτο της ΛΑΡΚΟ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς έμπρακτη επιτάχυνση της αποζημίωσης των αλιέων μέσω της Κρατικής Αρωγής, ο Π. Κουκουλόπουλος πραγματοποιεί άμεσα νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση και καταθέτει στοχευμένη Ερώτηση προς τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο, αρμόδιο για τους πόρους της Κρατικής Αρωγής, με στόχο τάχιστα να εκδοθεί σχετική Απόφαση της Κυβέρνησης.

Επιπρόσθετα, κατόπιν ερωτημάτων του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση στην Ολομέλεια επεκτάθηκε σε επιπλέον καθοριστικές παραμέτρους για την αλιεία στη λίμνη, όπως την αναπαραγωγή του πληθυσμού καραβίδας και το γενικότερο εμπλουτισμό της λίμνης με άλλα είδη.

Πέραν, όμως, των επιμέρους θεμάτων, ξεχωριστή σημασία για την περιοχή έχει η δημόσια δέσμευση του Υφυπουργού (κατόπιν προτροπής του Π. Κουκουλόπουλου πως «το μέλλον της λίμνης χρήζει ολιστικής πολύπλευρης προσέγγισης»)  ότι «θα πρέπει σε συνεργασία της Περιφέρειας, των Δήμων και των συναρμόδιων Υπουργείων να συνταχθεί και εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο Διαχειριστικό Σχέδιο που θα θέσει, με βάση τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, την κατεύθυνση λειτουργίας, προστασίας και διαχείρισης της λίμνης».

Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το video της συζήτησης εδώ: https://collab.parliament.gr/~6uM68

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Έπιασαν στα πράσα 38χρονο να οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Υποχρεώσεις ιδιωτών για τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης ή επέκτασης πυρκαγιάς

Next Post
ξερα χορτα οικοπεδο

Δήμος Κοζάνης: Υποχρεώσεις ιδιωτών για τον καθαρισμό οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης ή επέκτασης πυρκαγιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τρίτη 15 Ιουλίου 2025 λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
  • Οδηγός του ΚΤΕΛ Κοζάνης, βρήκε αναίσθητο ποδηλάτη στο δρόμο!!
  • Δήμος Βοΐου: Fiesta Voio 2025 – Θριαμβευτικό φινάλε με Βασίλη Παπακωνσταντίνου Arthur Squwaks, Social Waste και Danny Alpha
  • 448 έλεγχοι: «Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους »

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr