• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Π. Κουκουλόπουλος: «Λύσεις για τις δημόσιες δομές υγείας στη Δυτική Μακεδονία»

4 Σεπτεμβρίου 2024
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Τσοτύλι

22 Νοεμβρίου 2025
Πασχάλης Χαρούμενος: Να θανατώνονται οι επικίνδυνες αρκούδες ή «να τις πάμε στην Πάρνηθα»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

21 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

Αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κοζάνης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

21 Νοεμβρίου 2025
Κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις

Δήμος Γρεβενών: Οδηγίες Προστασίας για Καταιγίδες-Πλημμύρες

21 Νοεμβρίου 2025
Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

21 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Λύσεις για τις δημόσιες δομές υγείας στη Δυτική Μακεδονία»

sierafm by sierafm
4 Σεπτεμβρίου 2024
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
19
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Πάρις Κουκουλόπουλος, τα προβλήματα των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, κατέθεσε Ερώτηση για όσα περιλαμβάνονται ειδικά για τους νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας στην έρευνα που δημοσίευσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Κυβέρνηση καλείται να δράσει, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και την επίλυση των λειτουργικών εμποδίων, αλλά και να ενημερώσει για τη σχετική με το θέμα αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και του συνόλου των εν εξελίξει χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικότερα, ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Την 3η Σεπτεμβρίου 2024 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εξέδωσε την Ανακοίνωση «Μεγάλη έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ σε 29 Νοσοκομεία και 14 Κ.Υ. της Βορείου Ελλάδας με τα προβλήματα σε προσωπικό και υποδομές». Στο περιεχόμενό της περιλαμβάνεται ειδική Ενότητα για τη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα σημειώνονται τα κάτωθι:

«ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ:

  1. ΚΟΖΑΝΗ: Οι ελλείψεις του Ιατρικού προσωπικού καλύπτονται κυρίως από ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι, ή μετακινήσεις από άλλα Νοσοκομεία για τις εφημερίες. Ελλείψεις υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες και κυρίως έλλειψη υπάρχει από Ψυχιάτρους όπου εργάζεται μόνο ένας μόνιμος. Από την 7Κ προκήρυξη για προσλήψεις το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχόντων ήδη εργάζονται ως Επικουρικό προσωπικό το οποίο μονιμοποιείται. Επίσης το βοηθητικό προσωπικό είναι από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ με ότι συνεπάγεται αυτό. Στην καθαριότητα υπάρχει εργολάβος και στην φύλαξη το ίδιο και από προγράμματα ΟΑΕΔ. Στο Νοσοκομείο υπάρχουν 4 χειρουργικές αίθουσες αναπτυγμένες και καθημερινά λειτουργούν 2-3. Υπάρχει 1 ΜΕΘ η οποία έχει 6 κλίνες και λειτουργούν οι 4.
  2. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στο Νοσοκομείο υπάρχει μεγάλη έλλειψη κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό. Από το Ιατρικό προσωπικό χρειάζονται Αναισθησιολόγοι, Εντατικολόγοι και ιδιαίτερα Παθολόγοι. Επίσης υπάρχει μεγάλη έλλειψη Παραϊατρικού προσωπικού. Με την προκήρυξη 7Κ θα προσληφθούν 16 άτομα που ήδη εργάζονται ως επικουρικοί και άλλοι μόνιμοι. Υπάρχει έλλειψη σε ΤΕ και ΔΕ νοσηλευτών. Υπάρχει μία ΜΕΘ με 6 κλίνες αλλά δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Κτιριακά προβλήματα δεν υπάρχουν γιατί έχει γίνει ανακαίνιση του Νοσοκομείου.
  3. ΓΡΕΒΕΝΑ: Στο Νοσοκομείο η έλλειψη που υπάρχει είναι περισσότερο στο Ιατρικό προσωπικό και ιδιαίτερα στους Παθολόγους γιατί είναι μόνο δύο και ένας με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Επίσης υπάρχει έλλειψη και στους Ακτινολόγους είναι δύο μόνιμοι και μία ακόμη που κάνει εφημερίες. Οι χειρουργικές αίθουσες είναι 2 και τώρα εξοπλίζεται και τρίτη αίθουσα. ΜΕΘ δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο. Για τις προσλήψεις της προκήρυξης 7Κ 3 άτομα προσλαμβάνονται Νοσηλευτικό προσωπικό εκ των οποίων τα δύο εργάζονται ήδη στο Νοσοκομείο με άλλες μορφές σύμβασης και το ένα είναι καινούργιο. Προκηρύξεις βγαίνουν συνεχώς για όλες τις ειδικότητες όπως και για τους γιατρών αλλά βαίνουν άγονες. Κτιριακά προβλήματα δεν υπάρχουν όπως και τα ιατρικά μηχανήματα λειτουργούν κανονικά.
  4. ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Υπάρχει μόνο έλλειψη στους Αναισθησιολόγους γιατί υπάρχουν 4 οργανικές θέσεις και υπηρετεί ένας, μία επικουρικός και ένας με μπλοκάκι. Το Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Ελλείψεις δεν υπάρχουν από προσωπικό, τα ιατρικά μηχανήματα λειτουργούν κανονικά, κτιριακά προβλήματα δεν υπάρχουν.
  5. ΦΛΩΡΙΝΑ: Στο Νοσοκομείο παραμένει άλυτο το πρόβλημα της Καρδιολογικής κλινικής καθώς υπηρετεί μόνο ένας επιμελητής (Διευθυντής) και μία ειδικευόμενη, ενώ οι εφημερίες καλύπτονται με μετακινήσεις Καρδιολόγων από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Παθολογική κλινική υπηρετεί ένας μόνιμος επιμελητής και δύο επικουρικοί. Γενικότερα, στο σύνολο των εργαζομένων περίπου το 30% είναι συμβασιούχοι, με συνέπεια να καθίσταται απαραίτητη η συνεχής ανανέωσή των συμβάσεών τους (και επιθυμητή μονιμοποίησή τους), ώστε να λειτουργεί το Νοσοκομείο. Καθυστερεί η ενίσχυση με προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου (μοναδικού Κέντρου Αποκατάστασης κλειστής Νοσηλείας Δημοσίου χαρακτήρα στη Βόρεια Ελλάδα) ώστε να εξυπηρετεί περισσότερους ασθενείς. Η μονάδα τεχνητού νεφρού με 35 περίπου που κάνουν αιμοκάθαρση λειτουργεί με μία επιμελήτρια Ά και μία γενική Ιατρό μετά την πρόσφατη μετακίνηση της άλλης επιμελήτριας που είχε.

ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ:

  1. Κ.Υ. ΤΣΟΤΥΛΙ: Στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν κενά σε πληρώματα ασθενοφόρων και καλύπτονται από το Νοσηλευτικό προσωπικό. Από γιατρούς γίνεται ανακύκλωση από τα περιφερειακά ιατρεία. Το Κέντρο Υγείας κάνει ανακαίνιση των κτιρίων.
  2. Κ.Υ. Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού. Επίσης υπάρχει έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων και καλύπτονται από τους Νοσηλευτές. Ανακαίνιση γίνεται αυτή τη στιγμή του κτιρίου και ιατρικού εξοπλισμού. Στο Κέντρο Υγείας εργάζεται μόνο επικουρικό προσωπικό που ανακυκλώνεται.
  3. Κ.Υ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Το Κ.Υ. έχει μεγάλη έλλειψη από όλες τις ειδικότητες γιατρών αλλά και οδηγούς ασθενοφόρων. Μεγάλη έλλειψη υπάρχει επίσης σε αναλώσιμα υλικά. Αυτή τη στιγμή γίνεται ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας οπότε θα αντιμετωπιστούν τα κτιριακά προβλήματα που υπήρχαν. Από προσωπικό δεν έχει προσληφθεί κάποιο άτομο καινούργιο και εργάζεται μόνο επικουρικό προσωπικό.».

Δεδομένου ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί έργο του ΠΑΣΟΚ, προς όφελος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας και πρωτίστως των μη προνομιούχων.

Δεδομένης της γενικότερης υποβάθμισης και απαξίωσης που βιώνει η Δυτική Μακεδονία σε σειρά κρίσιμων παραμέτρων της καθημερινότητας των κατοίκων της, υπό το βάρος των πολλαπλών συνεπειών της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Δεδομένης, ενδεικτικά, της αριθμ. 6366/23.8.2024 Ερώτησής μου για την αναβάθμιση του Κέντρου Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμυνταίου (https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12663457.pdf )

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Τι απαντάτε αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση, όπως αυτή αποτυπώνεται στην ανωτέρω Ανακοίνωση έρευνας της ΠΟΕΔΗΝ, για κάθε μία από τις δημόσιες δομές υγείας της Δυτικής Μακεδονίας;
  • Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Κυβέρνηση από το 2019 μέχρι σήμερα για τα προαναφερθέντα προβλήματα και ελλείψεις;
  • Τι προτίθεστε να πράξετε και σε ποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και την επίλυση των λειτουργικών εμποδίων στα ανωτέρω Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας;
  • Ποια είναι η πορεία υλοποίησης δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και του συνόλου των εν εξελίξει χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ειδικά όσον αφορά τις δομές του Ε.Σ.Υ. στη Δυτική Μακεδονία, με διακριτή αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό απορρόφησης;
  • Προτίθεστε να αποδεχτείτε τη δέσμη ρεαλιστικών και τεκμηριωμένων προτάσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την “αναγέννηση” του Ε.Σ.Υ.;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Αγιασμοί στους Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κοζάνης

Next Post

«Καλλιόπη Βέττα: Οι επαγγελματίες αλιείς της Λίμνης Πολυφύτου βρίσκονται σε αδιέξοδο, χωρίς να υπάρχει καμία βούληση για λύση των προβλημάτων που τους απασχολούν εδώ και 4 χρόνια» – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης.

Next Post
Βέττα Καλλιόπη

«Καλλιόπη Βέττα: Οι επαγγελματίες αλιείς της Λίμνης Πολυφύτου βρίσκονται σε αδιέξοδο, χωρίς να υπάρχει καμία βούληση για λύση των προβλημάτων που τους απασχολούν εδώ και 4 χρόνια» - Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Τσοτύλι
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη
  • Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο
  • Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr