• Latest

Σάλος με Μπουτάρη: To αεροδρόμιο «Μακεδονία» μπορεί να γίνει «Νίκος Γκάλης»

13 Φεβρουαρίου 2018
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025

15 Νοεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

15 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με Μπουτάρη: To αεροδρόμιο «Μακεδονία» μπορεί να γίνει «Νίκος Γκάλης»

sierafm by sierafm
13 Φεβρουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν εκφράζει αλυτρωτική διάθεση το Σύνταγμα των Σκοπιανών, τα ίδια λέει και το δικό μας είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης – Θύελλα αντιδράσεων – Δ. Καμμένος: Αρρωστημένο χιούμορ οι δηλώσεις Μπουτάρη – Κικίλιας: Ξέρει πού είναι δήμαρχος;

Επιμένει στον «προβληματισμό», όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος, που έθεσε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» αλλά και των ΚΤΕΛ της πόλης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια. Το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στον Σκάι, μάλιστα δήλωσε πως σε περίπτωση απόφασης αλλαγής του ονόματος, εκείνος θα πρότεινε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

Αρχικά ο κύριος Μπουτάρης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις δηλώνοντας: «Δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, είπα ότι έχουμε ήδη πρόβλημα, διότι οι ξένοι που ήδη ξέρουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, όταν ακούν τον πιλότο να λέει ότι φτάσαμε στο Μακεδονία μπερδεύονται και αναρωτιούνται», προσθέτοντας πως ουσιαστικά εκείνος έθεσε έναν προβληματισμό για ένα ζήτημα γύρω από το οποίο «έχουμε ήδη πρόβλημα».
«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα. Ας το αναλογιστούν αυτοί και ας το αλλάξουν αυτοί», είπε και μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως «αυτό το περίφημο όνομα “Μακεδονία” έχει διχάσει τον κόσμο».

«Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλώς επιβεβαιώνω ότι χάσαμε», επέμεινε ο δήμαρχος απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις, ενώ αναρωτήθηκε: «Τι μάχη δίνουμε, μην μας κλέψουν την Θεσσαλονίκη; Να κατεβούν να πάρουν την Θεσσαλονίκη, αυτή τη μάχη δίνουμε; Είναι ντροπή να οξύνουμε την κατάσταση σε μια περίοδο πολύ κρίσιμη».

Εκτίμησε παράλληλα ότι «το πρόβλημα για τα Σκόπια δεν είμαστε εμείς, είναι η Τουρκία» και αναλύοντας την κατάσταση κατά την άποψή του, είπε: «Ποια είναι τα πάντα που δίνουμε, αυτά που έχουν ήδη πάρει; Τα Σκόπια δίνουν αγώνα να τα αναγνωρίσουμε κι εμείς γιατί αγαπούν την Ελλάδα και αγαπούν την Θεσσαλονίκη, δεν έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις, το δήλωσε και ο δήμαρχός τους. Δεν εκφράζει αλυτρωτική διάθεση το Σύνταγμά τους, τα ίδια λέει και το δικό μας. Ότι περάσανε μια δύσκολη περίοδο με τον ανεκδιήγητο Γκρουέφσκι, δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ανθρωποφάγοι».

«Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε “Νίκος Γκάλης”, ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς», εξήγησε.

Παράλληλα ο κύριος Μπουτάρης, αναφερόμενος στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση, εκτίμησε ότι «οι Σκοπιανοί είναι σε μια απελπιστική στάση, διότι ξέρουν ότι πρέπει να υποχωρήσουν στο όνομα», αλλά και ότι παράλληλα η Ελλάδα έχει χάσει στο ζήτημα, καθώς «160 χώρες στον κόσμο τους έχουν αναγνωρίσει, αυτοί δεν αλλάξανε ούτε το βιβλίο της ιστορίας τους, η Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια ταλαιπωρείται από το ζήτημα. Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας και σε λίγο θα είναι της Τουρκίας, εμείς τους ρίχνουμε στην αγκαλιά της Τουρκίας. Εμείς χάσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό».
https://youtu.be/Grm3xa7FZSY

Να αλλάξουμε κι εμείς το όνομα, όπως άλλαξαν και οι Σκοπιανοί

Λίγο αργότερα, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν σαφέστερος, δηλώνοντας «γιατί να μην αλλάξουμε κι εμείς όνομα στο αεροδρόμιο, όπως το αλλάζουν αυτοί» και προσθέτοντας πως το σημαντικό δεν είναι να αλλάξει το Σύνταγμά τους, αλλά να αλλάξουν τα βιβλία ιστορίας στα σχολεία τους. «Στην Παιδεία είναι το θέμα, έχετε καταλάβει πως αυτοί μεγαλώνουν γενιές που αισθάνονται “Μακεδόνες”;», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπουτάρης, θεωρώντας γελοίο να προσπαθήσουμε εμείς να επέμβουμε ώστε να αλλάξουν οι Σκοπιανοί το Σύνταγμά τους.

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως από όλη αυτή τη διαδικασία από την δεκαετία του ’90, οι Έλληνες έχουμε χάσει την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά μας, καθώς θεωρούμαστε «χοντροκέφαλοι».


Δημήτρης Καμμένος: «Αρρωστημένο χιούμορ» όσα λέει ο Μπουτάρης για τη Μακεδονία

Ως εθνικά ανεπίτρεπτο και βραχίονα στήριξης των γειτόνων στη διαπραγμάτευση χαρακτήρισε ο Δημήτρης Καμμένος το θέμα αλλαγής στην ονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία που έθεσε νωρίτερα ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

«Ο κύριος Μπουτάρης έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του αλλά στο θέμα αυτό δεν χωράνε αστεία, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
Μην τον ξαναψηφίσετε, απορώ πως τον ψηφίζουν, προσβάλλει το ίδιο τους το σπίτι, την ιστορία και τους ψηφοφόρους, υπογράμμισε. Εμμένουμε στη θέση μας και συμφωνούμε και με τον Γλέζο στο θέμα της Μακεδονίας», σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Κουμουτσάκος: Ο Μπουτάρης να αφήσει τη διπλωματία και ασχοληθεί με την καθαριότητα στην πόλη του

Να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες συνέστησε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο  Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τις επίμαχες δηλώσεις.  «Θέμα αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου “Μακεδονία” βάζει ο Μπουτάρης. Ο κ. Δήμαρχος να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες. πχ με την καθαριότητα και την αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη του», έγραψε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο.

Κικίλιας σε Τσίπρα και Μπουτάρη για το Σκοπιανό: Μαζευτείτε και συνέλθετε!

«Ο κ. Μπουτάρης είναι ταλαιπωρημένος από το μεγάλο συλλαλητήριο και ο κ. Τσίπρας συγχυσμένος από τον “ετερόκλητο όχλο”, όπως τον αποκάλεσε. Τους λέω ένα πράγμα που λέει ο λαός: Να μαζευτούν και να συνέλθουν!» τόνισε μιλώντας στον Antenna ο Βασίλης Κικίλιας. Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το αεροδρόμιο της πόλης είπε πως «η κυβέρνηση και ο κ. Μπουτάρης είναι σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία» και διερωτήθηκε αν ο κ. Μπουτάρης ξέρει πού είναι Δήμαρχος.

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Previous Post

Το ημερολόγιο γράφει Τρίτη και 13 -Η γρουσουζιά, η Αλωση, η ημέρα και ο αριθμός

Next Post

Τσίπρας: Θα δώσουμε το όνομα Μακεδονία, θα πάρουμε τα αλυτρωτικά.

Next Post
ΤΣΙΠΡΑΣ

Τσίπρας: Θα δώσουμε το όνομα Μακεδονία, θα πάρουμε τα αλυτρωτικά.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025
  • Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης
  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr