• Latest

Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την 1η ψηφοφορία, την επόμενη Τετάρτη -Με τουλάχιστον 266 ψήφους

17 Ιανουαρίου 2020
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την 1η ψηφοφορία, την επόμενη Τετάρτη -Με τουλάχιστον 266 ψήφους

sierafm by sierafm
17 Ιανουαρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
10
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με τουλάχιστον 266 ψήφους αναμένεται να εκλεγεί η προτεινόμενη από τον πρωθυπουργό για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Και αυτό καθώς την επιλογή του πρωθυπουργού ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΙΝΑΛ. Συνεπώς, οι 158 βουλευτές της ΝΔ, οι 86 της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι 22 του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνουν τους 266 ψήφους που εκλέγουν με ευρύτατη πλειοψηφία την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα χρονικά της χώρας.

Νίκη Μητσοτάκη με την Σακελλαροπούλου -Εξασφάλισε τη συναίνεση

Η επιλογή του πρωθυπουργού για να αναλάβει το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήρθε για πολλούς λόγους και βάσει του αποτελέσματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιώθηκε, αφού κέρδισε το στοίχημα της συναίνεσης. Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ένα υπερκομματικό πρόσωπο που προέρχεται από το Κέντρο, χωρίς να έχει καμία κομματική ταυτότητα. Επιπλέον η επιλογή της είχε έναν ακόμα ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς αποτελεί την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που ήταν στις επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη. «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Ε, λοιπόν, αυτό αλλάζει, ξεκινώντας από την κορυφή. Στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κ.Μητσοτάκης να πετύχει ευρύτατη συναίνεση, αφού κατάφερε να δυσκολέψει πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την επιλογή του, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση ως κυβέρνηση είχε προτείνει ομόφωνα την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και η υποψηφιότητά της δεν προκαλεί καμία αντίδραση στο εσωτερικό της ΝΔ. Μάλιστα αυτό φάνηκε πως στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου, όπως δεικτικά σχολίασε το Μαξίμου, χρειάστηκαν 718 λέξεις για να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ναι.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έπεισε και το ΚΙΝΑΛ να πει ομόφωνα ναι στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Μάλιστα η λακωνική δήλωση της Φώφης Γεννηματά ήταν ενδεικτική της… ευκολίας με την οποία το ΚΙΝΑΛ έκανε πίσω από τα κριτήρια που είχε θέσει για τον υποψήφιο. «Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης. Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή. Γι’ αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την Σακελλαροπούλου

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ αναμένεται να επιλέξει για μια ακόμη φορά το «παρών», ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης τόνισε πως «δεν γνωρίζουμε εάν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι κατάλληλη για ΠτΔ».

Οσον αφορά τον Γιάννη Βαρουφάκη του ΜέΡΑ 25, πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Μάγδα Φύσσα, η οποία ωστόσο λίγο αργότερα σε δήλωσή της ευχαρίστησε τον κ. Βαρουφάκη για την πρόταση τονίζοντας πως «δεν μπορεί να την αποδεχτεί και πως δεν ήτα ενήμερη» για τις προθέσεις του.

Ετσι, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία, η οποία σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτεί 200 ψήφους (υπενθυμίζεται ότι μετά και την αναθεώρηση οι προβλεπόμενες πλειοψηφίες στις διαδοχικές ψηφοφορίες μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι 200- 180- 151-σχετική πλειοψηφία).

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος είχε συγκεντρώσει το 2015 233 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ).

Το ρεκόρ ψήφων κατέχει μέχρι σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας ο οποίος εξελέγη το 2005 με 279 ψήφους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και ακολουθεί ο Κωστής Στεφανόπουλος ο οποίος εξελέγη το 2000 με 269 ψήφους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ). Το 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη με 266 ψήφους (ΠΑΣΟΚ.,ΝΔ, ΛΑΟΣ), όσους αναμένεται να συγκεντρώσει τώρα η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Previous Post

Γιατί η υπέρταση αρχίζει νωρίτερα στις γυναίκες και εξελίσσεται πιο γρήγορα από τους άνδρες

Next Post

Σύλληψη 40χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, στην Φλώρινα

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύλληψη 40χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, στην Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr