• Latest

Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την 1η ψηφοφορία, την επόμενη Τετάρτη -Με τουλάχιστον 266 ψήφους

17 Ιανουαρίου 2020
Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου

Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου

10 Ιουλίου 2025
Ηλίας Θεοχάρους. Το παιδί θαύμα από τη Νεάπολη Βοΐου, υποψήφιος φοιτητής ιατρικής.  Βίντεο

Ηλίας Θεοχάρους. Το παιδί θαύμα από τη Νεάπολη Βοΐου, υποψήφιος φοιτητής ιατρικής. Βίντεο

9 Ιουλίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Ανεπιτυχής η μεταμόσχευση νεφρών της 62χρονης που πέθανε από λάθος μετάγγιση

9 Ιουλίου 2025
Γρεβενά: Εντοπίστηκε σορός ηλικιωμένου ύστερα από πυρκαγιά

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εράτυρα Κοζάνης – Φωτιά και στα Κοίλα (βίντεο)

9 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Ο Π. Κουκουλόπουλος από το βήμα της Βουλής για την απώλεια του Δ. Πιπεργιά

9 Ιουλίου 2025
Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση στέγης στην Εκκλησία Τετραλόφου

Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση στέγης στην Εκκλησία Τετραλόφου

9 Ιουλίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση για τη στερέωση της Εκκλησίας στο Σπάρτο

Προγραμματική Σύμβαση για τη στερέωση της Εκκλησίας στο Σπάρτο

9 Ιουλίου 2025
ζευγαρι Βιασμός

15χρονη στη Ρόδο έδωσε 2.000 ευρώ σε νεαρό για να βιντεοσκοπήσει σεξ με 13χρονη και ύστερα μοίρασε το υλικό σε συμμαθητές τους

9 Ιουλίου 2025
Αμαλιάδα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ με τα νεκρά βρέφη – Κατεπείγουσα εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστεί η Ειρήνη Μουρτζούκου

Αμαλιάδα: Η σοκαριστική ομολογία της Ειρήνης Μουρτζούκου – «Μου μιλούσαν οι δαίμονες, δεν όριζα τα χέρια μου»

9 Ιουλίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

9 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

Απαράδεκτη η καταδίκη των αγροτοκτηνοτρόφων Καστοριάς ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων

9 Ιουλίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει τον τορπιλισμό των εργασιακών σχέσεων και στον τουρισμό, επιχειρηματολογώντας ότι όλα γίνονται για το καλό των εργαζόμενων!»

9 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 10 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σακελλαροπούλου: Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την 1η ψηφοφορία, την επόμενη Τετάρτη -Με τουλάχιστον 266 ψήφους

sierafm by sierafm
17 Ιανουαρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
10
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με τουλάχιστον 266 ψήφους αναμένεται να εκλεγεί η προτεινόμενη από τον πρωθυπουργό για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Και αυτό καθώς την επιλογή του πρωθυπουργού ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΙΝΑΛ. Συνεπώς, οι 158 βουλευτές της ΝΔ, οι 86 της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι 22 του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνουν τους 266 ψήφους που εκλέγουν με ευρύτατη πλειοψηφία την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα χρονικά της χώρας.

Νίκη Μητσοτάκη με την Σακελλαροπούλου -Εξασφάλισε τη συναίνεση

Η επιλογή του πρωθυπουργού για να αναλάβει το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήρθε για πολλούς λόγους και βάσει του αποτελέσματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δικαιώθηκε, αφού κέρδισε το στοίχημα της συναίνεσης. Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι ένα υπερκομματικό πρόσωπο που προέρχεται από το Κέντρο, χωρίς να έχει καμία κομματική ταυτότητα. Επιπλέον η επιλογή της είχε έναν ακόμα ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς αποτελεί την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που ήταν στις επιδιώξεις του κ. Μητσοτάκη. «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Ε, λοιπόν, αυτό αλλάζει, ξεκινώντας από την κορυφή. Στις αρχές της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, η Ελληνίδα παίρνει τη θέση που της αξίζει», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κ.Μητσοτάκης να πετύχει ευρύτατη συναίνεση, αφού κατάφερε να δυσκολέψει πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την επιλογή του, αφού η αξιωματική αντιπολίτευση ως κυβέρνηση είχε προτείνει ομόφωνα την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για τη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και η υποψηφιότητά της δεν προκαλεί καμία αντίδραση στο εσωτερικό της ΝΔ. Μάλιστα αυτό φάνηκε πως στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου, όπως δεικτικά σχολίασε το Μαξίμου, χρειάστηκαν 718 λέξεις για να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ναι.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έπεισε και το ΚΙΝΑΛ να πει ομόφωνα ναι στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Μάλιστα η λακωνική δήλωση της Φώφης Γεννηματά ήταν ενδεικτική της… ευκολίας με την οποία το ΚΙΝΑΛ έκανε πίσω από τα κριτήρια που είχε θέσει για τον υποψήφιο. «Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας: Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης. Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή. Γι’ αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την Σακελλαροπούλου

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ αναμένεται να επιλέξει για μια ακόμη φορά το «παρών», ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης τόνισε πως «δεν γνωρίζουμε εάν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι κατάλληλη για ΠτΔ».

Οσον αφορά τον Γιάννη Βαρουφάκη του ΜέΡΑ 25, πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Μάγδα Φύσσα, η οποία ωστόσο λίγο αργότερα σε δήλωσή της ευχαρίστησε τον κ. Βαρουφάκη για την πρόταση τονίζοντας πως «δεν μπορεί να την αποδεχτεί και πως δεν ήτα ενήμερη» για τις προθέσεις του.

Ετσι, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία, η οποία σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτεί 200 ψήφους (υπενθυμίζεται ότι μετά και την αναθεώρηση οι προβλεπόμενες πλειοψηφίες στις διαδοχικές ψηφοφορίες μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι 200- 180- 151-σχετική πλειοψηφία).

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος είχε συγκεντρώσει το 2015 233 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ).

Το ρεκόρ ψήφων κατέχει μέχρι σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας ο οποίος εξελέγη το 2005 με 279 ψήφους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και ακολουθεί ο Κωστής Στεφανόπουλος ο οποίος εξελέγη το 2000 με 269 ψήφους (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ). Το 2010 ο Κάρολος Παπούλιας επανεξελέγη με 266 ψήφους (ΠΑΣΟΚ.,ΝΔ, ΛΑΟΣ), όσους αναμένεται να συγκεντρώσει τώρα η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Previous Post

Γιατί η υπέρταση αρχίζει νωρίτερα στις γυναίκες και εξελίσσεται πιο γρήγορα από τους άνδρες

Next Post

Σύλληψη 40χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, στην Φλώρινα

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύλληψη 40χρονου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, στην Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  • Ηλίας Θεοχάρους. Το παιδί θαύμα από τη Νεάπολη Βοΐου, υποψήφιος φοιτητής ιατρικής. Βίντεο
  • Ανεπιτυχής η μεταμόσχευση νεφρών της 62χρονης που πέθανε από λάθος μετάγγιση
  • Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εράτυρα Κοζάνης – Φωτιά και στα Κοίλα (βίντεο)
  • Ο Π. Κουκουλόπουλος από το βήμα της Βουλής για την απώλεια του Δ. Πιπεργιά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr