• Latest

ΣΕΕΝ: Διαμαρτυρία στο συνέδριο για την ενέργεια και συλλαλητήριο

20 Σεπτεμβρίου 2019
Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

15 Σεπτεμβρίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Θερινό σινεμά « Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν»

15 Σεπτεμβρίου 2025
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές

15 Σεπτεμβρίου 2025
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki

15 Σεπτεμβρίου 2025
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση: Ψηφίζουν μια καλύτερη καύση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

15 Σεπτεμβρίου 2025
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
Συγχαρητήρια Εθνική Ελλάδας! Η ΕΚΟ πανηγυρίζει μαζί σας τη μεγάλη επιτυχία στο FIBA EuroBasket 2025

Συγχαρητήρια Εθνική Ελλάδας! Η ΕΚΟ πανηγυρίζει μαζί σας τη μεγάλη επιτυχία στο FIBA EuroBasket 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: Έκθεση origami στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2025 με ελεύθερη είσοδο

43α Λασσάνεια: Έκθεση origami στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης από 15 έως 19 Σεπτεμβρίου 2025 με ελεύθερη είσοδο

15 Σεπτεμβρίου 2025
Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

Δυναμική Συμμετοχή του Δήμου Γρεβενών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
αμεα, ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

Π. Κουκουλόπουλος: «15+1 ερωτήματα στη Βουλή για τον Προσωπικό Βοηθό στους συμπολίτες μας με αναπηρίες»

15 Σεπτεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καλλιόπη Βέττα – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την εξάπλωση της ευλογιάς στα αιγοπρόβατα

15 Σεπτεμβρίου 2025

Συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΕΕΝ: Διαμαρτυρία στο συνέδριο για την ενέργεια και συλλαλητήριο

sierafm by sierafm
20 Σεπτεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 7:30μμ Κ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε

Συνάδελφοι,ες,
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι

Τώρα πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης της ΝΔ και της διοίκησης της ΔΕΗ Α.Ε, απέναντι στο «σχέδιο διάσωσης» που μόνο στόχο έχει να φορτώσει νέα βάρη στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής.

Ήδη γίναμε μάρτυρες και νέας ανατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και όπως δηλώνουν έπεται και συνέχεια με πογκρόμ διακοπών ρεύματος. Η κυβέρνηση εδώ και καιρό έκανε γνωστές της πρόθεσης της και για τις εθελούσιες εξόδους – απολύσεις, για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων ακόμα και την πώληση τους κοκ.

Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στους χώρους δουλειάς μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

12ωρα-16ωρα και εντατικοποίηση της εργασίας σε συνδυασμό με μηδενικές προσλήψεις, απλήρωτη δουλειά και απολύσεις στους εργολαβικούς εργαζομένους ,ανύπαρκτα μετρά υγιεινής και ασφάλειας και περιορισμός του υγειονομικού προσωπικού σε σταθμούς και ορυχεία κοκ. Αυτά που ζουν οι εργαζόμενοι είναι μόνο η αρχή, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο χειρότερα με πρόσχημα την «κακή οικονομική κατάσταση» της ΔΕΗ Α.Ε την «ρευστότητα» της επιχείρησης.

Παράλληλα στην περιοχή με το ξεδίπλωμα της πολιτικής της ΝΔ για την ΔΕΗ Α.Ε έχουν επιστρατευτεί διάφοροι καλοθελητές για την προπαγανδιστική εκστρατεία ότι τάχα η μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στην μεταλιγιντική εποχή θα είναι δίκαιη για όλους.

Η μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στην μεταλιγνιτική εποχή με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στις διεθνείς οδηγίες είναι κοροϊδία για το λαό. Αρκεί να δούμε μόνο ποιοι είναι αυτοί που προπαγανδίζουν και σχεδιάζουν μια τέτοια πορεία. Δεν μπορεί το μεγάλο κεφαλαίο, οι εκπρόσωποι του, τα κράτη, διάφορες επιχειρηματικές ΜΚΟ, που έχουν συντελέσει τεράστια οικολογικά και περιβαλλοντολογικά εγκλήματα να τους έπιασε τώρα ο πόνος για το περιβάλλον.

Με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος έρχονται να βγάλουν εκατ. Ευρώ κέρδη σε βάρος των αναγκών των εργαζομένων και του λαού. Οι επενδύσεις και η ανάπτυξη που προμηνύουν σημαίνει ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αντί σήμερα που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της επιστήμης ώστε να περιορίζετε η μόλυνση του περιβάλλοντος αυτά αξιοποιούνται μόνο και μόνο για να διογκώνον τα κέρδη των επιχειρήσεων σε νέα επενδυτικά πρότζεκτ σε βάρος της κάλυψης των αναγκών του λαού.

Η μετάβαση της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας στην μεταλιγνιτική εποχή δεν θα είναι δίκαιη για όλους. Δεν θα είναι δίκαιη για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που θα δουν τους μισθούς και τα δικαιώματα τους να συμπιέζονται προς τα κάτω, δεν θα είναι δίκαιή για τους νέους που θα βιώσουν ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, δεν θα είναι δίκαιη για τους νέους εργαζόμενους που θα συνεχίσουν να ζουν σε καθεστώς προσωρινής εργασίας σε εργολάβους με τρομοκρατία και εκβιασμούς, δεν θα είναι δίκαιη για τους ανθρώπους των πληττόμενων οικισμών που ακόμα παλεύουν για την ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων, δεν θα είναι δίκαιη συνολικά για το λαό αφού θα τον καταδικάσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος με την αβεβαιότητα λειτουργίας ή όχι της τηλεθέρμανσης, με νέες αυξήσεις και φόρους στο πετρέλαιο θεέρμανσης.

Απέναντι σε αυτήν την λαίλαπα πρέπει να υπάρξει όχι μονό αντίσταση για να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε σε βάρος των δικαιωμάτων μας αλλά να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε γι αυτά που έχουμε σήμερα ανάγκη και μας στερεί το μεγάλο κεφαλαίο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

Η λύση βρίσκεται στην πάλη και στον αγώνα απέναντι σ αυτήν την πολιτική, η κοινή πάλη εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και των νέων διεκδικώντας:

• Καμία αύξηση στα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης, αλλά μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος άμεσα κατά 30%.
• Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμεΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.
• Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών, ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.
• Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της «απελευθέρωσης» στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση).
• Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ. Όχι στην αντιδραστική αξιολόγηση στο προσωπικό που στόχο έχει την τρομοκρατία και τις μειώσεις μισθών. Καμία μείωση μισθού άμεση είτε έμμεση. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επιστροφή των συντάξεων στο ύψος του 2009.
• Οχι στην εντατικοποίηση και στο δουλεμπόριο των εργολάβων, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες. Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις (οκτάμηνα – δίμηνα- εργολαβίες).
• Μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, στελέχωση και προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κανένα κλείσιμο ιατρείου.
• Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην μείνει ούτε μέρα χωρίς τηλεθέρμανση η Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο. Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης και σε άλλους οικισμούς.
• Άμεση υλοποίηση της μετεγκατάστασης της Ακρινής χωρίς καμία καθυστέρηση. Να ολοκληρωθεί αυτή της Ποντοκώμης. Καμία σκέψη για επιστροφή χρημάτων από τους κατοίκους της Μαυροπηγής.
• Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Tags: Σεεν σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
Previous Post

5 τροφές που δεν χρειάζονται πλύσιμο πριν τις μαγειρέψετε και 5 που πρέπει πάντα να πλένετε

Next Post

Ζεμπιλιάδου: Να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΗ στο περιφερειακό Συμβούλιο

Next Post

Ζεμπιλιάδου: Να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΗ στο περιφερειακό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Θερινό σινεμά « Ένα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν»
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην 89η ΔΕΘ: Καινοτομία, Εξωστρέφεια και Προοπτικές
  • Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων στο Farmer’s Meeting Helsinki
  • Λαϊκή Συσπείρωση: Ψηφίζουν μια καλύτερη καύση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αλεξανδρος ΜΠΟΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στο Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr