• Latest
περιφερεια δυτικης μακεδονιας

Σε διαδικασία Ανοικτής Δημόσιας Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2021 – 2025

20 Απριλίου 2021
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Καστοριάς

19 Νοεμβρίου 2025
Νέες Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών & Απινίδωσης – Δεκέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026

Νέες Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών & Απινίδωσης – Δεκέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026

19 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»

19 Νοεμβρίου 2025
ΠΟΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΦΗΒΟΙ

Απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους – Τα τρία ψηφιακά εργαλεία

19 Νοεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ: Απάτη 12 εκατ. ευρώ με παράνομες συνταγογραφήσεις -Πρόστιμα σε 32 ιατρούς και 62 φαρμακεία

19 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Νέο «Ανακαινίζω» για σπίτια πριν το 1990- Πότε θα ανοίξει, τι επιδοτεί

19 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Σκότωσε στο ξύλο τον οδηγό γιατί του έκλεισε τον δρόμο: Η ομολογία του 29χρονου για τον θάνατο του 58χρονου

19 Νοεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Απαξιωμένοι οι απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών στο Δημόσιο Τομέα  – Αναγκαία η αναγνώριση της επιστημονικής κατάρτισης και προσφοράς τους»

19 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων 

19 Νοεμβρίου 2025
 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

 Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

19 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε διαδικασία Ανοικτής Δημόσιας Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2021 – 2025

sierafm by sierafm
20 Απριλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
περιφερεια δυτικης μακεδονιας
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ανακοινώνει πως έχει αναρτηθεί σε Ανοικτή Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση η 1η έκδοση του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για την 1η περίοδο εφαρμογής 2021-2025.

Σε συνέχεια των κυλιόμενων ενεργειών δημοσιοποίησης από πλευράς της Περιφέρειας όλων των διαδικασιών κατάρτισης του Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) ήδη από τον Ιούλιο του 2020, υπενθυμίζουμε με την παρούσα ανακοίνωση σε πολίτες και φορείς πως το ΠΠΑ αποτελεί ένα νέο ολοκληρωμένο διαχειριστικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό σύστημα για τον περιφερειακό σχεδιασμό, τη διαχείριση και τον έλεγχο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους ως μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

Για πρώτη φορά ιστορικά οργανώνεται επιχειρησιακά και με κανόνες αντίστοιχους των συγχρηματοδούμενων προγραμμάτων, η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους και τίθεται μεσοπρόθεσμη στοχοθεσία και κυρίως ιεραρχημένες αναπτυξιακές προτεραιότητες ανά στόχο. Καθορίζονται ειδικοί στόχοι, έργα και δράσεις με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, ενώ πλέον πρόκειται να καταγράφονται μεθοδολογικά τα αποτελέσματα που θα επιτυγχάνονται με την άμεση εφαρμογή του, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με τα ενταγμένα έργα έως και το 2020.

Το ΠΠΑ της Δυτικής Μακεδονίας  2021-2025, διαθέτει αρχικό ελάχιστο προϋπολογισμό 105.000.000 ευρώ (αφορά σε καθαρές πιστώσεις  με δικαίωμα υπερδέσμευσης, όπως και δυνατότητας αύξησης του με συμπληρωματικές χρηματοδοτικές πηγές).

Η 1η έκδοση (που τίθεται σε ηλεκτρονική πλέον διαβούλευση πέραν των ανοικτών δημόσια διαδικασιών που προηγήθηκαν μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2020), περιλαμβάνει διάφορα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία, όπως η δημογραφική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, οι επιπτώσεις της πανδημίας, οι συνθήκες που δημιουργούνται λόγω ενεργειακής μετάβασης κλπ. Σκιαγραφούνται οι αναπτυξιακοί στόχοι για την Περιφέρεια  μας, οι οποίοι προγραμματίζεται μεθοδικά να συνδυάζονται για να υλοποιηθούν είτε μέσα από το ΠΠΑ, είτε άλλα διαθέσιμα εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το νέο ΠΕΠ, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τέλος τα Ταμεία Ανάκαμψης και κυρίως το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης δίνει το στίγμα για την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος, που μετά από επίπονη και συντονισμένη προσπάθεια της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, αποτελεί ένα από τα πρώτα που ολοκληρώνονται ως προς την κατάρτιση του στη χώρα :

«Το ΠΠΑ αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέσο για τη Δυτική Μακεδονία που μέσα από τις δράσεις και τα έργα του ανοίγει δρόμους, δίνει λύσεις, προάγει την αναπτυξιακή διάσταση και υποστηρίζει την κοινωνική συνοχή. Σε πολύ σφικτό χρονικό πλαίσιο και ταυτόχρονα με όλα τα υπόλοιπα ανοικτά θέματα του βραχυπρόθεσμου και μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού  μας, είμαστε η τρίτη μόλις Περιφέρεια στη χώρα που δημοσιεύει την 1η έκδοση του ΠΠΑ.  Ζητώ από κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τεκμηριωμένα τις απόψεις – προτάσεις του επί του Προγράμματος για να το συνδιαμορφώσουμε  όπου χρειαστεί περαιτέρω, προς την καλύτερη δυνατή προγραμματική εκδοχή του, τηρώντας  βέβαια τους κανόνες και τις οδηγίες που τίθενται θεσμικά από το αρμόδιο Υπουργείο που το εποπτεύει.

Τα χρήματα από τα έργα και τις δράσεις του ΠΠΑ θα πέσουν κυρίως στην αγορά της Δυτικής Μακεδονίας. Τέλος, υπόσχομαι πως με σημειακές παρεμβάσεις με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, θα προσπαθήσουμε ως Περιφερειακή Αρχή να ωριμάσουμε και νέες δράσεις ήδη από το 2021 ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω την προσπάθεια μας για να φέρουμε όχι μόνο νέους πόρους στην περιοχή μας, αλλά ρεαλισμό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων και πραγματική ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής των τοπικών κοινωνιών».

Στην Ανοιχτή Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση μπορεί να συμμετάσχει κάθε κοινωνικός – οικονομικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος (όπως Δημόσιοι φορείς, Δήμοι, Οργανισμοί εξυπηρέτησης δημοσίου συμφέροντος, ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί φορείς, Μονάδες Υγείας και Εκπαίδευσης, φυσικά πρόσωπα / αυτοαπασχολούμενοι / επιχειρήσεις / επιστήμονες, ερευνητές, δίκτυα πολιτών, ΜΚΟ κ.α.) καταθέτοντας τις απόψεις – προτάσεις του για την όποια βελτίωση του περιεχομένου της αρχικής έκδοσης του Προγράμματος Περιφερειακής Ανάπτυξης 2021-2025.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021  στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://opengov.pdm.gov.gr/cons

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Γιώργος Κασαπίδης

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Στο Δημαρχείο Κοζάνης ο αν. Yπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας- Συνάντηση με το δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα

Next Post

Επίσκεψη Πέτσα: Δύο εμβληματικά έργα στο Δήμο Βοΐου ύψους 12,6 εκ. Ευρώ

Next Post
ΠΕΤΣΑΣ

Επίσκεψη Πέτσα: Δύο εμβληματικά έργα στο Δήμο Βοΐου ύψους 12,6 εκ. Ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Καστοριάς
  • Νέες Εκπαιδεύσεις Πρώτων Βοηθειών & Απινίδωσης – Δεκέμβριος 2025 – Ιανουάριος 2026
  • Ερώτηση για την πορεία υλοποίησης του εναλλακτικού σχεδίου για την Ακρινή κατέθεσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.  
  • Ανήλικος πήγε στο σχολείο με μπαλτά 29 εκατοστών!
  • Ελληνοαμερικανίδα σκότωσε τα παιδιά της «για να ξανασμίξουμε όλοι στον παράδεισο»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr