• Latest

Σε πλήρη ενεργοποίηση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας

25 Νοεμβρίου 2022
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

Πληροφορίες που αφορούν στην ταυτοποίηση των δρομέων του Πανελληνίου Αγώνα Δρόμου ¨Μνήμες Λίγνίτη¨

1 Οκτωβρίου 2026
Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο

Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο

1 Οκτωβρίου 2026
Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)

1 Οκτωβρίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Επόμενη στάση στην Καστοριά για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Το πρόγραμμα

1 Οκτωβρίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

1 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Να σταματήσουν οι εξαιρέσεις και η άνιση μεταχείριση – Επιτακτική η θέσπιση ενιαίων και αντικειμενικών γεωγραφικών κριτηρίων για το επίδομα παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

1 Οκτωβρίου 2026
Πραγματοποιήθηκε  στο Γυμνάσιο Τρανοβάλτου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Άγνωστα μνημεία, ζωντανή μνήμη: οι αρχαιότητες των Καμβουνίων αποκαλύπτονται»

Πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Τρανοβάλτου η επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Άγνωστα μνημεία, ζωντανή μνήμη: οι αρχαιότητες των Καμβουνίων αποκαλύπτονται»

1 Οκτωβρίου 2026
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος: Τι ζήτησε και τι πήρε η Δυτική Μακεδονία από τις 20.870 προσλήψεις που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο για το 2027

1 Οκτωβρίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Εννέα ερευνητικά έργα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν στη Δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ»

1 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Παιδικό θεατρικό εργαστήρι

Δήμος Βοΐου: Παιδικό θεατρικό εργαστήρι

1 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

Δήμος Καστοριάς: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

1 Οκτωβρίου 2026
ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨

1 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε πλήρη ενεργοποίηση το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
25 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο Λιμναίο στην Καστοριά, πραγματοποιήθηκαν η 1η Συνεδρίαση της  Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027 και η 6η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 βρίσκεται σε πλήρη ενεργοποίηση, με συστηματική προσπάθεια έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχουν οι συνθήκες για την ομαλή και αποτελεσματική υλοποίηση και ολοκλήρωση του προγράμματος.

Επίσης, σημείωσε ότι το νέο Πρόγραμμα 2021-2027 έχει αυξημένους πόρους και, σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και τα άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα της νέας περιόδου 2021-2027, θα αξιοποιηθούν κατά τρόπον ώστε η Δυτική Μακεδονία να γίνει πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατά τη συνεδρίαση της 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 έγινε, από τα στελέχη τής Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία», παρουσίαση του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027, της εξειδίκευσης των δράσεων, της μεθοδολογίας αξιολόγησης και των κριτηρίων επιλογής των πράξεων, καθώς επίσης και του σχεδίου της επικοινωνίας και προβολής του προγράμματος. Οι εκπρόσωποι των κεντρικών Αρχών ενημέρωσαν για θέματα διαχείρισης και αξιολόγησης του προγράμματος, καθώς επίσης και για τις δράσεις στήριξης των δικαιούχων στη νέα προγραμματική περίοδο.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της 6ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 έγινε η παρουσίαση, τόσο της γενικότερης πορείας τού Προγράμματος, όσο και του βαθμού επίτευξης των επιμέρους στόχων σε επίπεδο Προγράμματος, αλλά και σε επίπεδο Αξόνων Προτεραιότητας. Οι εκπρόσωποι των κεντρικών Αρχών ενημέρωσαν για την πρόοδο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε επίπεδο χώρας και στη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης για θέματα αξιολόγησης των προγραμμάτων και για τα θέματα ασφαλούς ολοκλήρωσης και κλεισίματος των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.  

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ, των Επιτελικών Δομών και των Ειδικών Υπηρεσιών των Υπουργείων, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικοοικονομικών φορέων της Περιφέρειας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη βελτίωση της πορείας του Προγράμματος, ενώ επισήμαναν την ανάγκη για επιτάχυνση των απαραίτητων ενεργειών, τόσο από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, όσο και από τους Δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος και τις Κεντρικές Αρχές, ώστε να καλυφθούν οι στόχοι για το 2022 και να διασφαλιστεί η ομαλή και αποτελεσματική ολοκλήρωση των έργων και το αποτελεσματικό κλείσιμο του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2023.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για τη συνέχιση και παραπέρα ενίσχυση των ενεργειών στήριξης των δικαιούχων και στη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς επίσης και η ανάγκη αποτελεσματικότερης εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ).

Οι συνεδριάσεις ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των μελών και την έγκριση των αποφάσεων και συμπερασμάτων των συνεδριάσεων. Τις εργασίες των συνεδριάσεων παρακολούθησαν, τόσο ζωντανά όσο και μέσω διαδικτύου, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Εθνικές Αρχές, φορείς τής αυτοδιοίκησης, κοινωνικοοικονομικούς φορείς, συλλογικούς φορείς τής Περιφέρειας και φορείς υλοποίησης των έργων του Προγράμματος.

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανταποκρίνεται με σειρά μέτρων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της σύρραξης στην Ουκρανία

Next Post

Ομοσπονδία Γούνας: Συνέχεια επαφών για ενίσχυση των μη εξαγωγικών επιχειρήσεων γούνας μέχρι τού ποσού των 60.000 ευρώ

Next Post

Ομοσπονδία Γούνας: Συνέχεια επαφών για ενίσχυση των μη εξαγωγικών επιχειρήσεων γούνας μέχρι τού ποσού των 60.000 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πληροφορίες που αφορούν στην ταυτοποίηση των δρομέων του Πανελληνίου Αγώνα Δρόμου ¨Μνήμες Λίγνίτη¨
  • Ολοκληρώνεται το έργο στον Περιφερειακό Οδικό Άξονα του Κρόκου Κοζάνης. Βίντεο
  • Στην τελική ευθεία για την έναρξη του «Νιάημερου» – Στον χώρο της εμποροπανήγυρης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης – Έφτασαν οι πρώτοι εκθέτες (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • Γ Εθνική: Επόμενη στάση στην Καστοριά για τον Μακεδονικό Σιάτιστας. Το πρόγραμμα
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σε δύο φάσεις οι εργασίες για τη Γέφυρα Πολυφύτου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  2. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  3. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  4. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  5. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr