• Latest
ΕΣΤΙΑΣΗ,καταστήματα εστιατορια

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα -Nέα δεδομένα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους -Μέχρι πότε ισχύουν

9 Οκτωβρίου 2021
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 34η Αιμοδοσία στο ΑΕΙ (Φλώρινα)    

25 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Στα 196 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε ένα χρόνο – 156 συλλήψεις

Κοζάνη: Στα 196 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε ένα χρόνο – 156 συλλήψεις

25 Νοεμβρίου 2025
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθμιας Εκπαίδευσης:  Ανακοίνωση  για την έναρξη της  νέας σχολικής  χρονιάς

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης: Εξαίρεση της Π.Ε. Κοζάνης από τις υπηρεσιακές μεταβολές Σχολικών Μονάδων

25 Νοεμβρίου 2025
Δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας για την ενημέρωση των πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας για την ενημέρωση των πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

25 Νοεμβρίου 2025
Καλαμίτσι Γρεβενών: «Βροντερό» ΟΧΙ στην εγκατάσταση κοντέινερ μπαταριών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

Καλαμίτσι Γρεβενών: «Βροντερό» ΟΧΙ στην εγκατάσταση κοντέινερ μπαταριών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

25 Νοεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Νέα Δωρεάν Δράση Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας –  Ραδιοφωνικός κύκλος στην ΕΡΤ «Μίλα μου για Ταξίδια»

25 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Πιθανή αρρυθμία- Διακοπή υδροδότησης στην Σιάτιστα την Τρίτη 25 & την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου

25 Νοεμβρίου 2025
Με πολλές συμμετοχές από τη Δυτική Μακεδονία το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Με πολλές συμμετοχές από τη Δυτική Μακεδονία το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

25 Νοεμβρίου 2025
Νεάπολη: Στολίστηκε για πρώτη φορά το ρολόι. Βίντεο

Νεάπολη: Στολίστηκε για πρώτη φορά το ρολόι. Βίντεο

25 Νοεμβρίου 2025
Φιλανθρωπικό Σωματείο Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης: Δωρεά συσκευής απινιδωτή στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, την Πέμπτη 27/11

Φιλανθρωπικό Σωματείο Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης: Δωρεά συσκευής απινιδωτή στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, την Πέμπτη 27/11

25 Νοεμβρίου 2025
«Ημέρα Καριέρας & Δικτύωσης» την Τετάρτη 26/11 – Βρες τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει

«Ημέρα Καριέρας & Δικτύωσης» την Τετάρτη 26/11 – Βρες τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει

25 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 70χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή της Κοζάνης 

25 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε ΦΕΚ τα νέα μέτρα -Nέα δεδομένα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους -Μέχρι πότε ισχύουν

sierafm by sierafm
9 Οκτωβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΣΤΙΑΣΗ,καταστήματα εστιατορια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια νέα καθημερινότητα που θα θυμίζει την προ πανδημίας εποχή αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους ξημέρωσε σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου.

Από σήμερα Σάββατο και για 15 ημέρες οι εμβολιασμένοι αλλά και όσοι νόσησαν και έχουν συμπληρώσει 6 μήνες από τη νόσησή τους, όχι μόνο θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα αλλά και να διασκεδάζουν, να χορεύουν χωρίς να έχουν επί της ουσίας κανέναν περιορισμό.

Αντίθετα, οι ανεμβολίαστοι θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους για να κάνουν rapid test τόσο για να μεταβούν στην εργασία τους όσο και για να ταξιδέψουν.

Σήμερα δημοσιεύτηκε και το ΦΕΚ με όλα τα νέα μέτρα, το οποίο είναι πάνω από 150 σελίδες. Το ΦΕΚ κρύβει και μια μικρή έκπληξη.
Τα νέα μέτρα, που ουσιαστικά σφυρίζουν τη λήξη των lockdown για την ώρα, ισχύουν έως τις 25 Οκτωβρίου. Αρχικά είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα ισχύουν έως την 23η Οκτωβρίου, αλλά πήραν μια μικρή παράταση, παρά τις μεγάλες ανησυχίες των ειδικών για την εξέλιξη της κατάστασης. Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 201.746 τεστ, 2.324 νέα κρούσματα, 334 διασωληνωμένους και 22 θανάτους. Το νέο ΦΕΚ μπορείτε να το δείτε αναλυτικά παρακάτω με όλα τα νέα μέτρα.

Τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους

Από σήμερα επίσης θα υπάρχουν κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες περιοχές, αλλά μόνο για να παρατηρούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία, αφού τα μίνι lockdown όπως τα αποκαλούμε και περιελάμβαναν απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00-06:00 και απαγόρευση μουσικής αποτελούν παρελθόν.

Τι θα ισχύει στην εστίαση

Στην εστίαση για τους πλήρως εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα όπως η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Στους χώρους διασκέδασης υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, που σημαίνει κανονικά οι όρθιοι. Με άλλα λόγια επιστρέφει η μουσική και κατ’ επέκταση ο χορός.

Οι ανοιχτοί χώροι θα λειτουργούν πλήρως και θα είναι πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσους έχουν μη εμβολιασμένους ή δεν έχουν νοσήσει. Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Όλοι οι άλλοι χώροι που είναι μόνο για εμβολιασμένους θα έχουν τον περιορισμό της χρήσης μάσκας. Όλα αυτά θα επανεξεταστούν σε 15 ημέρες.

Τι θα ισχύει σε σινεμά και θέατρα

Σε ό, τι αφορά την ψυχαγωγία (σ.σ. θέατρα, κινηματογράφοι, παιδότοποι κλπ), οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέξουν αν οι χώροι θα λειτουργούν ως αμιγείς -δηλαδή μόνο για εμβολιασμένους- ή ως μεικτοί.

Αν η επιλογή των επιχειρηματιών είναι να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι, τότε η πληρότητα θα είναι στο 100% και το μέτρο των απαραίτητων αποστάσεων δεν θα ισχύει. Ωστόσο θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα.

Αν οι χώροι λειτουργήσουν ως μεικτοί, τότε:

Θα ζητείται αρνητικό rapid test 48 ωρών και η μάσκα θα είναι φυσικά υποχρεωτική, ενώ η πληρότητα δεν θα είναι στο 100%.

Τι θα ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

-Δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης

-Θα απαγορεύεται γι΄αυτούς η είσοδος και στα γήπεδα

-Θα πρέπει να έχουν εργαστηριακό τεστ αντιγόνου έως 48 ωρών για να έχουν πρόσβαση σε θέατρα, σινεμά και αρχαιολογικούς χώρους.

Το ίδιο θα ισχύει και για όσους θα θέλουν να γυμναστούν σε κλειστό γυμναστήριο.

Εργαστηριακό τεστ απαιτείται και για τους ανεμβολίαστους πολίτες που θα θέλουν να ταξιδέψουν προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ.

Όσοι είναι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές έχουν την υποχρέωση να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά rapid test την εβδομάδα.

Όσοι δεν έχουν σπεύσει σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, αλλά εργάζονται στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, τότε θα πρέπει να πραγματοποιούν ιδιωτικά ένα εργαστηριακό rapid test την εβδομάδα.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Η άρση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται να φέρνει και εκτεταμένους ελέγχους, με περιπολίες σε όλη τη χώρα, για τον εντοπισμό τυχόν πλαστών εγγράφων. Πιο συγκεκριμένα, χιλιάδες αστυνομικοί θα χωριστούν σε μικρά κλιμάκια ζητώντας όχι μόνο το πιστοποιητικό του εμβολιασμού αλλά και ταυτότητα, ώστε να διαπιστώνουν αν υπάρχει ταυτοπροσωπία, δηλαδή αν το πρόσωπο που δείχνει το πιστοποιητικό είναι όντως αυτό που αναγράφεται.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Κατεχάκη, ώστε το βράδυ του Σαββάτου να ξεκινήσουν τα σχέδια. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στον πληθυσμό, ότι οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μπαίνουν πλέον σε μια κανονικότητα, αντίθετα από τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς, κάτι που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να προχωρήσει ταχύτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ανησυχία στους επιστήμονες

Να σημειωθεί ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα», πραγματοποιείται σε μία φάση που ο ΕΟΔΥ εξακολουθεί να καταγράφει άνω των 2.000 κρουσμάτων ημερησίως και, κυρίως, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού παραμένει ιδιαίτερα χαμηλά (στο 58,7%), με τους καθημερινούς εμβολιασμούς να έχουν πιάσει, κυριολεκτικά, πάτο.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες οι οποίοι πιθανολογούν αύξηση κρουσμάτων, μετά τα νέα μέτρα.

Δείτε το ΦΕΚ

View Fullscreen
Πηγή: aftodioikisi.gr
Tags: ΜΕΤΡΑ
Previous Post

ΑΑΔΕ: Νέες ρυθμίσεις για τους φορολογούμενους, ποιοι μπορούν να ενταχθούν στις δόσεις

Next Post

Κακοκαιρία “Αθηνά”: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα “χτυπήσει” τις επόμενες ημέρες

Next Post
καιρος

Κακοκαιρία “Αθηνά”: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα “χτυπήσει” τις επόμενες ημέρες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Γέφυρα Ζωής: 34η Αιμοδοσία στο ΑΕΙ (Φλώρινα)    
  • Κοζάνη: Στα 196 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε ένα χρόνο – 156 συλλήψεις
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης: Εξαίρεση της Π.Ε. Κοζάνης από τις υπηρεσιακές μεταβολές Σχολικών Μονάδων
  • Δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας για την ενημέρωση των πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
  • Καλαμίτσι Γρεβενών: «Βροντερό» ΟΧΙ στην εγκατάσταση κοντέινερ μπαταριών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr