• Latest
σημανδρακος

Σημανδράκος: Κύριε Ιωαννίδη, μόνο τραύματα άφησε η Συμφωνία, κι αυτά πάνω στο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας

29 Ιανουαρίου 2019
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

14 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Ανακαινίζω-Νοικιάζω 2025: Χιλιάδες απόπειρες απάτης – Ακυρώθηκαν 3.700 αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις

14 Νοεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

Τιμούμε την 52η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημανδράκος: Κύριε Ιωαννίδη, μόνο τραύματα άφησε η Συμφωνία, κι αυτά πάνω στο σώμα της Ελληνικής κοινωνίας

sierafm by sierafm
29 Ιανουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
σημανδρακος
18
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προς μεγάλη μας απογοήτευση ακούσαμε το Δήμαρχο Κοζάνης να λέει αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών στην πρόσφατη συνέντευξή του πως «αυτό για το οποίο μας ψηφίζει ο κόσμος δεν είναι για τις απόψεις μας για διάφορα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Ο Δήμαρχος αγνοεί, και δικαιολογημένα, πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει αρνητική επίπτωση στην πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες δομές της περιοχής μας.

Αγνοεί ότι με την (παράλογη) αναγνώριση εθνότητας και γλώσσας στους κατοίκους της γειτονικής χώρας, δημιουργούνται προβλήματα στην πραγματική οικονομία. Δε θα σταθώ στις πληγές που άνοιξε η εν λόγω Συμφωνία για την Ελλάδα. Άλλωστε ο καθένας έχει τις δικές του πατριωτικές ευαισθησίες ή απόψεις. Όμως δεν μπορώ να δεχθώ το γεγονός ότι τα προϊόντα της περιοχής μας που φέρουν την επωνυμία Μακεδονικός- Μακεδονική- Μακεδονικό, από σήμερα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν την εν λόγω επωνυμία. Κι αυτό διότι μόνο τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας μπορούν να κάνουν χρήση του όρου Μακεδονικού (Άρθρο 1 παρ. 3 στ. h).

Ο Δήμαρχος αγνοεί ότι οι Ελληνικές επιχειρήσεις που εξάγουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο εξωτερικό θα κληθούν να αλλάξουν ονομασίες άμεσα διότι σε διαφορετική περίπτωση, επειδή ακριβώς θα προκαλείται σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό σχετικά με τη χώρα προέλευσης των προϊόντων και των υπηρεσιών, θα αντιμετωπίσουν δικαστικές κυρώσεις.

Όσο «αστείο» κι αν ακούγεται, τα Μακεδονικά ροδάκινα ή κεράσια, η Μακεδονική μπύρα ή σφολιάτα, καθώς και όσα άλλα προϊόντα εξάγουν με μόχθο οι Έλληνες επιχειρηματίες, διατηρώντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και πληρώνοντας φόρους που χρηματοδοτούν τις δημοτικές υπηρεσίες, δεν μπορούν πλέον να φέρουν αυτή την ονομασία.

Τέλος, ο Δήμαρχος ας ενημερωθεί σωστά για το αν μπορούν να συνεχίσουν τα τριτοβάθμια ιδρύματα της περιοχής μας με την επωνυμία Μακεδονία και τι αντίκτυπο αυτό θα έχει στους πτυχιούχους που ζητούν αναγνώριση των πτυχίων τους στο εξωτερικό.

Η κατώτερη των περιστάσεων θέση, δεν γίνεται αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης για εμάς. Γίνεται όμως θέση μας για την προάσπιση των Ελληνικών επιχειρήσεων που μετά βίας διατηρούν τις έδρες τους και την παραγωγή τους στην Ελλάδα.

Στην ενορχηστρωμένη αυτή ανάδειξη της γειτονικής χώρας ως τον «10ο καλύτερο προορισμό για επενδύσεις», όπως αναφέρει σε πρόσφατη Έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα “Doing Business Report 2019”, εμείς προτάσσουμε τη χώρας μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, η οποία βρίσκεται στη θέση 72!

Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι της Δημοτικής Αρχής. Ότι η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των θέσεων 67-75 στην παγκόσμια κατάταξη, ξαφνικά διαπιστώνει πως η γειτονική χώρα, χωρίς να βελτιώσει τους θεσμούς της, χωρίς να έχει ισχυρό νόμισμα, χωρίς να διακρίνεται στους πίνακες ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας, βρίσκεται ξαφνικά μέσα σε ένα χρόνο στη 10η καλύτερη θέση παγκοσμίως, ξεπερνώντας μέχρι και τη Γερμανία ενώ οι ΗΠΑ είναι στην 8ηθέση!

Οι πολίτες κύριε Ιωαννίδη, ψηφίζουν Δήμαρχο που δίνει το παρόν στη μάχη της καθημερινότητας. Και για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας πήρατε ξεκάθαρη θέση, υπέρ της Συμφωνίας. Για τα υπόλοιπα ζητήματα της καθημερινότητας θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουμε κι εκεί τις όποιες ανεπάρκειες.

Άραγε, αν θέλατε ως επενδυτής να κάνετε μια άμεση ξένη επένδυση, θα συμβουλευόσασταν την Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και θα ανοίγατε επιχείρηση στα Σκόπια που βρίσκονται στη 10η καλύτερη θέση σύμφωνα με την κατάταξη ή θα πηγαίνατε στη Γερμανία που βρίσκεται στη θέση 24;

του Ευάγγελου Σημανδράκου,

Υποψηφίου Δημάρχου Κοζάνης με το συνδυασμό ΚΟΖΑΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ

Tags: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ
Previous Post

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Κωστάρας

Next Post

Δήμος Βοΐου: Πρώτη συνεδρίαση με ευχές και… καρφιά! Βίντεο..

Next Post

Δήμος Βοΐου: Πρώτη συνεδρίαση με ευχές και... καρφιά! Βίντεο..

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”
  • Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025
  • 18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr