Τηλεφωνικη, απατη,
Δήμος Βοΐου: Ας προστατεύουμε το δάσος μας
Βόιο: Δεντροφυτεύσεις σε Νεάπολη και Τσοτύλι.  Φωτογραφίες
Δημοπρατείται το μεγάλο έργο τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη – Πώς θα συνδεθεί με το δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας
Κινηματογράφος Σινεμά
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Νερό
ΔΕΥΑΚ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
τιμολόγια ρεύματος
ψευτικος, ανθρωπος, ψεμματα, μασκα
χερια, δαχτυλιδι, γαμος

Σκάνδαλο: Πρώην διευθυντής τράπεζας σπέρματος είχε 49 βιολογικά παιδιά

Πρώην διευθυντής τράπεζας σπέρματος αποδείχτηκε πως ήταν ο βιολογικός πατέρας 49 παιδιών που γεννήθηκαν με τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο Γιάν Κάρμπαατ, γιατρός και πρώην διευθυντής μιας τράπεζας σπέρματος στο Μπάρεντρεχτ, στη νότια Ολλανδία, βαρύνεται με υποψίες ότι χρησιμοποίησε επανειλημμένα το ίδιο του το σπέρμα αντί εκείνου του δωρητή που είχαν επιλέξει οι υποψήφιοι γονείς.

Τεστ DNA που έγιναν σε νοσοκομείο στο Ναϊμέχεν «έδειξαν ότι 49 παιδιά στην υπόθεση αυτή είναι άμεσοι απόγονοι» του Κάρμπαατ, αναφέρει σε δελτίο τύπου η οργάνωση Defence for Children.

«Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τις σοβαρές υποψίες που είχαμε ότι ο Κάρμπαατ χρησιμοποιούσε το ίδιο του το σπέρμα στην κλινική» σημειώνεται.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο, όταν ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι τα δείγματα DNA που ελήφθησαν από προσωπικά αντικείμενα του Κάρμπαατ πρέπει να διατεθούν στους γονείς και τα παιδιά τους, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους συγκρίσεις.

Πριν από τον θάνατό του, σε ηλικία 89 ετών, ο Γιαν Κάρμπαατ, είχε παραδεχθεί ότι απέκτησε καμιά εξηνταριά παιδιά τον καιρό που εργαζόταν στην κλινική, η οποία έκλεισε το 2009 εξαιτίας των αμφιλεγόμενων πρακτικών της.

Η ομάδα των φερόμενων παιδιών του και οι οικογένειές τους είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να τους παρασχεθεί το προφίλ DNA του γιατρού.

Ο δικηγόρος των εναγόντων κατήγγειλε σημαντικές διαφορές στην ομοιότητα μεταξύ των παιδιών και του υποτιθέμενου δωρητή, ενώ άλλα παιδιά έμοιαζαν με τον πρώην διευθυντή της κλινικής.

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako