• Latest

Σκοπιανά ΜΜΕ: «Βόρεια Μακεδονία» είναι πιθανόν το συμφωνημένο όνομα

30 Μαΐου 2018
Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN

Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN

1 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Η απάντηση στην καταστολή της Κυβέρνησης θα είναι η μαζικότητα μας στον δρόμο! Όλοι στο μπλόκο του Φιλώτα Τρίτη 2/12 στις 13:00!

1 Δεκεμβρίου 2025
Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

1 Δεκεμβρίου 2025
Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

1 Δεκεμβρίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

1 Δεκεμβρίου 2025
Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

1 Δεκεμβρίου 2025
Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

1 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Δημόσια Διαβούλευση για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2026

1 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

1 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

1 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σκοπιανά ΜΜΕ: «Βόρεια Μακεδονία» είναι πιθανόν το συμφωνημένο όνομα

sierafm by sierafm
30 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, πιθανότατα το συμφωνημένο όνομα ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Νίκολα Ντιμιτρόφ είναι το «Βόρεια Μακεδονία».

Ολα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την λύση του ονοματολογικού των Σκοπίων.

Σύμφωνα μάλιστα με ΜΜΕ των Σκοπίων, πιθανότατα οι δύο χώρες έχουν φτάσει σε συμφωνία για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας μάλιστα αναμένεται να έχουν άμεσα τηλεφωνική επικοινωνία, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Επίσης, ο Ζάεφ σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, θα παραθέσει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου με ξεκάθαρη αναφορά και στο θέμα.

Σε ό,τι αφορά το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αν τελικά οριστικοποιηθεί, μένει να φανεί αν θα υιοθετηθεί με τη σλάβικη εκδοχή «Severna Makedonia» ή με την αγγλική «North Macedonia».

Νωρίτερα, μέσα στην ημέρα ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς μίλησε για «συμφωνία με την ΠΓΔΜ που συνήφθη», κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στο Βερολίνο. Ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε μάλιστα την απορία του για το γεγονός ότι δεν κατέστη έως τώρα δυνατή η επίλυση της διαφοράς, καθώς υπήρχαν, όπως είπε, κατά το παρελθόν καλύτερες ευκαιρίες. Ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι η εργασία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών έχει ολοκληρωθεί, εξηγώντας ότι τώρα συνεδριάζουν στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ειδικοί από Σκόπια, Αθήνα και Ηνωμένα Έθνη. «Στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα συνεδριάζει από χθες ομάδα ειδικών απο τα Σκόπια, την Αθήνα και τα Ηνωμένα Έθνη, η οποία επεξεργάζεται τα κείμενα προετοιμασίας, νομικά και τεχνικά, και κάνει και τις τελευταίες προτάσεις», είπε.

Telma: Το πλαίσιο της συμφωνίας Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Το τηλεοπτικό κανάλι «Telma» των Σκοπίων επικαλούμενο διπλωματικές πηγές ανέφερε ότι το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι πιθανόν αυτό που συμφωνήθηκε, στο πλαίσιο στο οποίο κατέληξαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ, στις επαφές τους στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνει το σχέδιο για να κλείσει το ονοματολογικό, κάτι που περιλαμβάνει 11 βήματα. Αυτό το πλαίσιο αναμένεται να επικυρωθεί σε τηλεφωνική επαφή που θα έχουν την Τετάρτη οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, αναφέρει ακόμη το «Telma». Αυτή η συνομιλία θα αποτελέσει το προοίμιο για τη συνάντησή τους στις Πρέσπες, όπου θα επισημοποιηθεί η συμφωνία, συμπληρώνει.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται ανεπίσημες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, με ή χωρίς τελική συμφωνία στο ονοματολογικό με την Ελλάδα. Αν δεν υπάρξει οριστική συμφωνία έως τη Σύνοδο της ΕΕ, στα τέλη Ιουνίου, τότε οι Βρυξέλλες θα ορίσουν ημερομηνία για έναρξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, καταλήγοντας σε συμφωνία στο ονοματολογικό έως τον Δεκέμβριο. Το δημοψήφισμα για το νέο όνομα θα γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το «Telma», με την 8η Σεπεμβρίου να εξετάζεται ως πιθανή ημερομηνία.

MKD: «Βόρεια Μακεδονία», πιθανό όνομα για τη διεθνή χρήση

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι ένα πιθανό όνομα για τη διεθνή χρήση, ποιο είναι το όνομα για την εσωτερική;», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της σκοπιανής ιστοσελίδας «MKD».

Οπως σημειώνει, η ανακοίνωση της αυριανής συνέντευξης Τύπου του Ζόραν Ζάεφ στο μνημείο των Απελευθερωτών των Σκοπίων σηματοδοτεί, ίσως, και το τέλος των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό.

Το «ΜKD» υπογραμμίζει πως την Τετάρτη θα διευκρινιστεί εάν η Βόρεια Μακεδονία είναι το όνομα για χρήση erga omnes, που φέρεται να δέχεται ο Ζάεφ, ή είναι μόνο η διεθνής χρήση.

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΣΚΟΠΙΑ
Previous Post

Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Λαογραφικός και Μικρασιατών Σύλλογος Νεάπολης Βοΐου. Ευχαριστήριο

Next Post

Καθυστερήσεις από τον ΕΦΚΑ στις βεβαιώσεις εισφορών του 2017

Next Post
ΕΦΚΑ

Καθυστερήσεις από τον ΕΦΚΑ στις βεβαιώσεις εισφορών του 2017

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN
  • Η απάντηση στην καταστολή της Κυβέρνησης θα είναι η μαζικότητα μας στον δρόμο! Όλοι στο μπλόκο του Φιλώτα Τρίτη 2/12 στις 13:00!
  • Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025
  • Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»
  • Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr