• Latest
σπιτια, ενοικιο

«Σπίτι μου»: Έρχεται δεύτερος κύκλος του προγράμματος με άτοκα στεγαστικά δάνεια από ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ

18 Μαΐου 2023
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

Η ΕΥΔΑΜ συνεχίζει τον κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με την τοπική κοινωνία – Επόμενος σταθμός η Καστοριά

14 Νοεμβρίου 2025
Εξοικονομώ

Ανακαινίζω-Νοικιάζω 2025: Χιλιάδες απόπειρες απάτης – Ακυρώθηκαν 3.700 αιτήσεις για χρηματοδοτήσεις

14 Νοεμβρίου 2025
εργατικο κεντρο

Τιμούμε την 52η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Σπίτι μου»: Έρχεται δεύτερος κύκλος του προγράμματος με άτοκα στεγαστικά δάνεια από ΟΑΕΔ -ΔΥΠΑ

sierafm by sierafm
18 Μαΐου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σπιτια, ενοικιο
0
SHARES
47
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Μέρα με τη μέρα αυξάνεται ο αριθμός των νέων που υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Εάν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς τα 500 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού που έχει αυτή την στιγμή το πρόγραμμα, θα εξαντληθούν πολύ σύντομα.

Ένας δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Σπίτι μου» αναμένεται να «τρέξει» το επόμενο χρονικό διάστημα, με δεδομένο ότι τα πρώτα 500 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του προγράμματος πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα να εξαντληθούν. Έτσι θα αντληθούν άλλα 500 εκατ. ευρώ που είναι διαθέσιμα.

Χιλιάδες νέοι, λοιπόν, ηλικίας από 25 έως 39 ετών έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν δάνεια με επιτόκια που ξεκινούν από 1,05% (μετά την επιδότηση), ενώ για τους τρίτεκνους το δάνειο είναι άτοκο.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να έχουν εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ, ενώ δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν ήδη βρει το σπίτι που τους ενδιαφέρει.

Εκείνο που πρέπει να ξέρουν όσοι αποφασίσουν να πάρουν «φθηνό» δάνειο, είναι πως στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Attica Bank, Παγκρήτια, καθώς και οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας και Χανίων.

Παράλληλα προβλέπονται συγκεκριμένες προθεσμίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών (επιλογή τράπεζας από τους δικαιούχους, έλεγχος κριτηρίων, προέγκριση, τεχνικός και νομικός έλεγχος του ακινήτου, γνωστοποίηση στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), υπογραφή δανειακής σύμβασης και εκταμίευση του δανείου) προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση του προγράμματος. Η υπογραφή της δανειακής σύμβασης και η εκταμίευση του ποσού θα πρέπει να έχουν γίνει εντός χρονικού διαστήματος έξι μηνών από την έγκριση της αίτησης από την ΕΑΤ.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πάρει την «προέγκριση» του δανείου, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να έχει κατασταλάξει ποιο σπίτι θα αγοράσει, πρέπει όμως να το πράξει μέσα σε διάστημα 60 ημερών από την ημερομηνία προέγκρισης.

Το 75% του κεφαλαίου που χορηγείται από τη ΔΥΠΑ είναι άτοκο, ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους (και όσους αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα κατά τη διάρκεια αποπληρωμής) το δάνειο χορηγείται στο σύνολό του άτοκα.

Κοντά στα 1.500 τα εγκεκριμένα δάνεια σε νέους

Μέχρι την Τρίτη 16 Μαΐου, 1.442 νέοι και νέα ζευγάρια είχαν ήδη εγκεκριμένο δάνειο και είχαν βρει το ακίνητο που θα αγοράσουν (την προηγούμενη εβδομάδα ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.000). Οι συνολικά ωφελούμενοι του προγράμματος είναι 10.000 καθώς τα δάνεια που μπορούν να δοθούν στην πρώτη φάση του προγράμματος όπως είχε ήδη ανακοινωθεί είναι περίπου 5.000. Επιπλέον, η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια του προγράμματος είναι ήδη τετραπλάσια σε σχέση με τα διαθέσιμα κεφάλαια. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι οι όροι του προγράμματος ανταποκρίνονται στα δεδομένα της αγοράς ακινήτων, καθώς υπάρχουν διαθέσιμες κατοικίες που καλύπτουν τις προδιαγραφές αξίας και παλαιότητας, αλλά και τις δυνατότητες των δανειοληπτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΔΥΠΑ, σε διάστημα 45 ημερών (από τις 3 Απριλίου που ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος έως και τις 15 Μαΐου), έχουν υποβληθεί 29.809 αιτήσεις για χορήγηση στεγαστικών δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος, συνολικού ύψους 2,02 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατ. ευρώ (με πρόβλεψη για διπλασιασμό του σε περίπτωση εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων, με κριτήριο φυσικά τα εγκεκριμένα δάνεια και όχι τις αιτήσεις).

Από τις 29.809 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί:

  • Έχουν ήδη αξιολογηθεί 11.193 και έχουν λάβει προέγκριση 7.534 αιτήσεις ή το 67% των αξιολογημένων (οι υπόλοιπες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του προγράμματος). Το συνολικό ύψος των δανείων που έχουν προεγκριθεί είναι 842,5 εκατ. ευρώ
  • Από τις 7.534 προεγκρίσεις, οι 1.442 έχουν προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της έγκρισης του δανείου, καθώς έχει ήδη βρεθεί ακίνητο και έχει ξεκινήσει ο νομικός και τεχνικός έλεγχος. Αυτό σημαίνει ότι 1442 νέοι και νέα ζευγάρια έχουν ήδη εγκεκριμένο δάνειο και έχουν βρει το ακίνητο που θα αγοράσουν. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ για την προκήρυξη του προγράμματος, η περίοδος ολοκλήρωσης τεχνικού και νομικού ελέγχου του υπό αγορά ακινήτου διαρκεί έως και εξήντα ημέρες από την ημερομηνία της ένταξης της αίτησης στο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, για τις 1442 αιτήσεις που έχουν περάσει στο στάδιο του νομικού και τεχνικού ελέγχου:

  • Το μέσο ύψος των δανείων είναι 104.926 ευρώ. Για τα δάνεια αυτά έχουν δεσμευτεί 151,3 εκατ. ευρώ από τα 500 εκατ. που είναι επί του παρόντος ο προϋπολογισμός του προγράμματος.
  • Το 68,52% των αιτήσεων αφορά έγγαμους ή ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης, το 28,41% άγαμους και το 3,06% μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Το 36,08% των δανείων αντιστοιχεί στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 37 ετών. Ακολουθούν οι ηλικίες: 34-37 ετών (26,66% των δανείων), 31-34 ετών (19,36 % των δανείων), 28-31 ετών (13,44%) και 25-28 (4,47%).

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» υποστηρίζει δανειοδότηση για αγορά κατοικίας αξίας έως 200.000 ευρώ, εμβαδού έως 150 τ.μ. και παλαιότητας τουλάχιστον δεκαπέντε ετών. Δικαιούχοι είναι άτομα ή ζευγάρια ηλικίας από 25 έως 39 ετών, με ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ έως το ποσό που αντιστοιχεί για τη λήψη επιδόματος θέρμανσης (16.000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για ζευγάρι συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου) εφόσον δεν διαθέτουν ακίνητο που καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Τα δάνεια καλύπτουν έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου με ανώτατο όριο τις 150.000 ευρώ και μπορούν να έχουν διάρκεια έως 30 έτη. Το 75% του κεφαλαίου που χορηγείται από τη ΔΥΠΑ είναι άτοκο ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους (και όσους αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα κατά τη διάρκεια αποπληρωμής) το δάνειο χορηγείται στο σύνολό του άτοκα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΔΥΠΑΟΑΕΔ
Previous Post

Κοινωνικός Τουρισμός 2023 – 2024: Τι αλλάζει με τους δικαιούχους, έξτρα μπόνους για Πάσχα και Χριστούγεννα

Next Post

Επιστροφή διπλωμάτων, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας λόγω εκλογών

Next Post
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Επιστροφή διπλωμάτων, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας λόγω εκλογών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”
  • Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025
  • 18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr