• Latest
ΔΕΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Στα τέλη του καλοκαιριού το master plan για τις λιγνιτικές περιοχές

26 Ιουνίου 2020
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Η ΔΕΗ παρακάμπτει επιχειρήσεις της περιοχής

17 Δεκεμβρίου 2025
ΤΣΑΙ

7 τροφές και ροφήματα με περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι

17 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Συνέντευξη Προέδρου ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην τηλεόραση FLASH

17 Δεκεμβρίου 2025
ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης “Γουρουνοχαρά Γρεβενών 2025.

ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης “Γουρουνοχαρά Γρεβενών 2025.

17 Δεκεμβρίου 2025
Ανακαίνιση σπιτιών

Νέο «Ανακαινίζω»: Πλήρης ανακαίνιση του σπιτιού – Ποιες «δουλειές» θα περιλαμβάνει

17 Δεκεμβρίου 2025
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Έπιασε από το λαιμό 20χρονη για μία θέση πάρκινγκ!

17 Δεκεμβρίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Καθηγητής έπιασε τα δάχτυλα μαθητή με κόφτη, στην προσπάθειά του να βάλει τέλος στην κατάληψη των μαθητών στο ΕΠΑΛ

17 Δεκεμβρίου 2025
υπολογιστης

Voucher 750 ευρώ: Ανοίγει Β’ κύκλος αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν

17 Δεκεμβρίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης για την Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Καστοριάς,  προϋπ. 1.200.000 €.

Υπογραφή Σύμβασης για την Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Καστοριάς, προϋπ. 1.200.000 €.

17 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Σε κοινοβουλευτικό διάλογο τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα, με στόχο την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα στην πατρίδα μας»

17 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικη παράσταση αφήγησης για τα παιδιά των μηχανικών

Κοζάνη: Χριστουγεννιάτικη παράσταση αφήγησης για τα παιδιά των μηχανικών

17 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025

17 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στα τέλη του καλοκαιριού το master plan για τις λιγνιτικές περιοχές

sierafm by sierafm
26 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στα τέλη του καλοκαιριού θα είναι έτοιμο και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το στρατηγικό σχέδιο (master plan) για την μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, ανέφερε απόψε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η ελληνική εταιρεία ενεργειακής οικονομίας.

«Θα είναι, τόνισε, ένα σχέδιο δυναμικό, ρεαλιστικό και ικανό να αξιοποιήσει τα τεράστια κονδύλια που θα δοθούν από την επόμενη περίοδο προγραμματισμού». Επανέλαβε ότι τα κονδύλια που θα διατεθούν στην Κοζάνη, την Φλώρινα και την Μεγαλόπολη έχουν αυξηθεί σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ στα οποία προστίθενται πόροι οι οποίοι θα μοχλευθούν από το πρόγραμμα Invest EU καθώς και δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων .

Ο κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε πάντως την ανάγκη να επιταχυνθεί η προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς από τις αρχές του 2021 αρχίζει η επιλεξιμότητα των δαπανών ενώ τόνισε ότι τομείς της τοπικής οικονομίας όπως η μεταποίηση, ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας που είχαν ατροφήσει λόγω της παρουσίας της ΔΕΗ θα ενισχυθούν και θα αναπτυχθούν.

Στην ίδια εκδήλωση ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιάννης Κοπανάκης τόνισε πως η επιχειρήση δεν φεύγει από τις περιοχές αυτές, αλλά αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο δραστηριοποιείται εκεί. Η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των εδαφών ορυχείων και σταθμών παραγωγής, δραστηριότητα που θα εξασφαλίσει πολλές θέσεις εργασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ στις εκτάσεις αυτές θα εγκατασταθούν τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα που έχει εξαγγείλει η επιχείρηση τόσο στην Δυτική Μακεδονία όσο και στη Μεγαλόπολη. Ο κ. Κοπανάκης επανέλαβε πως η ΔΕΗ υφίσταται η ζημιά της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο από την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων ενώ στην ερώτηση γιατί αυτές δεν κλείνουν άμεσα ανέφερε πως λαμβάνονται υπόψη η τηλεθέρμανση των πόλεων στις λιγνιτικές περιοχές, η εθελούσια έξοδος των εργαζομένων και η ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο ηλεκτρικό σύστημα.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ, Κων/νος Ανδριοσόπουλος σημείωσε ότι η θέρμανση θα καλυφθεί με τη συμβολή του φυσικού αερίου ενώ με τα κίνητρα για την εγκατάσταση παραγωγικών επενδύσεων που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση θα μπορέσουν να εγκατασταθούν βιομηχανικές μονάδες που θα έχουν και εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης χαρακτήρισε την απολιγνιτοποίηση ως την μεγαλύτερη πρόκληση για την περιοχή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ ζήτησε το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης να τεθεί σε εφαρμογή πριν την απώλεια των θέσεων εργασίας από την δραστηριότητα της ΔΕΗ που είναι προδιαγεγραμμένη. Εκτίμησε, δε, ότι θα χαθούν 5.000 άμεσες και 15.000 έμμεσες θέσεις εργασίας που είναι εξαρτημένες από το λιγνίτη ο οποίος σήμερα δημιουργεί εισόδημα ύψους 1 δισ. ευρώ στην περιοχή.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ, Χάρης Δούκας ανέφερε ότι με την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και την αποκεντρωμένη παραγωγή ενέργειας θα υπάρχουν λιγότερες ενεργειακές ανάγκες που θα καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από ιδιοπαραγωγή.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Previous Post

Διαβήτης: Αυτά είναι τα φρούτα με τη λιγότερη ζάχαρη

Next Post

ΟΠΕΚΑ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τις κατασκηνώσεις – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Next Post
κατασκηνωση

ΟΠΕΚΑ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τις κατασκηνώσεις – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η ΔΕΗ παρακάμπτει επιχειρήσεις της περιοχής
  • 7 τροφές και ροφήματα με περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι
  • Συνέντευξη Προέδρου ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην τηλεόραση FLASH
  • ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης “Γουρουνοχαρά Γρεβενών 2025.
  • Νέο «Ανακαινίζω»: Πλήρης ανακαίνιση του σπιτιού – Ποιες «δουλειές» θα περιλαμβάνει

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr