• Latest
εξετασεις, σχολειο

Στις 16 Μαΐου ξεκινά ο γραπτός διαγωνισμός για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

12 Μαΐου 2021
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη

10 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους

10 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα

10 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

10 Ιανουαρίου 2026
Νίκος  Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Νίκος Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

10 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του

10 Ιανουαρίου 2026
Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

10 Ιανουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιανουαρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

10 Ιανουαρίου 2026
Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου.  Βίντεο

Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας – Πού και πότε θα χιονίσει

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στις 16 Μαΐου ξεκινά ο γραπτός διαγωνισμός για απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

sierafm by sierafm
12 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μία νέα διαγωνιστική διαδικασία, που αποτελεί μικρογραφία των πανελλαδικών εξετάσεων, θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες. Την προσεχή Κυριακή, 16 Μαΐου, 2.450 αλλογενείς αλλοδαποί θα συμμετάσχουν στον πρώτο γραπτό (για ορισμένους μόνο προφορικό) διαγωνισμό για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ), που είναι απαραίτητο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να αποδείξουν ότι γνωρίζουν επαρκώς της ελληνική γλώσσα (επίπεδο Β1) και ότι διαθέτουν γνώσεις για τη χώρα της οποίας επιθυμούν να γίνουν πολίτες.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν σε 19 εξεταστικά κέντρα, που κατανέμονται σε επτά πόλεις της χώρας. Στην πρωτεύουσα δημιουργήθηκαν 10 εξεταστικά κέντρα, όπου θα διαγωνιστούν 1.521 υποψήφιοι, σε τρία εξεταστικά κέντρα της Θεσσαλονίκης θα διαγωνιστούν 295, στη Λάρισα 105, στο Ηράκλειο Κρήτης 95, στην Πάτρα 91, στα Ιωάννινα 57 και στην Τρίπολη 48 υποψήφιοι.

Παράλληλα, 25 άτομα με αναπηρίες και 211 άνω των 62 ετών θα εξεταστούν προφορικά σε ειδικά εξεταστικά κέντρα.

Τα εξεταστικά κέντρα

Ως εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν στην Αττική τα εξής σχολικά συγκροτήματα: 1ο ΓΕΛ Πετρούπολης, 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 1ο ΓΕΛ Αιγάλεω, 3ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, 3ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Ζάννειο Πρότυπο ΓΕΛ Πειραιά, Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, 1ο ΓΕΛ Αργυρούπολης, 60ο Γυμνάσιο Αθηνών και 9ο ΓΕΛ Αθηνών (ειδικό εξεταστικό κέντρο).

Στη Θεσσαλονίκη, το 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης (εξεταστικό και ειδικό εξεταστικό κέντρο), το 3ο ΓΕΛ Σταυρούπολης και το 15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Στις άλλες πόλεις, το 3ο ΓΕΛ Πατρών, το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και το 3ο ΓΕΛ Τρίπολης.

Η άφιξη στα εξεταστικά κέντρα γίνεται στις 7:00 και έως τις 8:00 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταλάβει τις προκαθορισμένες για αυτούς θέσεις εντός των αιθουσών. Στην είσοδο του κάθε εξεταστικού κέντρου θα διενεργείται έλεγχος ταυτοποίησης των εξεταζόμενων. Εκτός από το δελτίο εξεταζόμενου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ισχύον ταξιδιωτικό έγγραφό τους, την άδεια διαμονής τους ή τη βεβαίωση εγγραφής πολίτη της ΕΕ που εκδίδει η Ελληνική Αστυνομία.

Από τις 5:00 θα συνεδριάζει η Επιστημονική Επιτροπή στον προκαθορισμένο χώρο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να καθορίσει τα θέματα των εξετάσεων. Η εκπομπή των θεμάτων στα εξεταστικά κέντρα γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού έχουν κλείσει οι πύλες όλων των εξεταστικών κέντρων και οι διαγωνιζόμενοι έχουν καταλάβει τις θέσεις τους.

Η διαδικασία εξέτασης

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν πρώτα στην ελληνική γλώσσα ως προς την κατανόηση και παραγωγή του γραπτού λόγου, διαδικασία που θα διαρκέσει 90 λεπτά. Θα ακολουθήσει για άλλα 90 λεπτά η εξέταση των θεμάτων Ιστορίας, Πολιτικών Θεσμών, Γεωγραφίας και Πολιτισμού. Οι ερωτήσεις για τις συγκεκριμένες θεματικές ενότητες αντλούνται τυχαία από την τράπεζα θεμάτων, που είναι προσβάσιμη σε πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας (ΓΓΙ). Μετά οι υποψήφιοι ανά δύο προσέρχονται με μέριμνα των επιτηρητών στους δύο αξιολογητές για την εξέταση της ελληνικής γλώσσας στην παραγωγή προφορικού λόγου, διάρκειας 15 λεπτών.

Στην ενότητα «Κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου» οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε 20 ερωτήσεις και να συνθέσουν ένα σύντομο κείμενο. Αυτή η δοκιμασία θα δίνει 30 μονάδες. Οι ερωτήσεις των θεματικών ενοτήτων θα είναι συνολικά 20 με την εξής κατανομή: Τέσσερα θέματα Γεωγραφίας, τέσσερα θέματα Πολιτισμού, έξι θέματα Ιστορίας και έξι θέματα Πολιτικών Θεσμών. Κάθε θέμα βαθμολογείται με 2 μονάδες και η συνολική μέγιστη βαθμολογία για όλες τις θεματικές ενότητες ισοδυναμεί με 40. Στην ενότητα «Κατανόηση προφορικού λόγου» οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε 10 ερωτήσεις και η κάθε σωστή απάντηση δίνει μιάμιση μονάδα (σύνολο 15 μονάδες), ενώ στην ενότητα «Παραγωγή προφορικού λόγου» εξετάζονται σε τρεις διαφορετικές δραστηριότητες επικοινωνίας, όπου η άριστη ανταπόκριση στα ζητούμενα δίνει 15 μονάδες.

Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος που συγκεντρώσει το 70% της μέγιστης συνολικής δυνατής βαθμολογίας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι έχει επιτύχει στη γλώσσα ποσοστό 66,66% (40/60) και στις άλλες θεματικές ενότητες το 50% (20/40).

Οι απαντήσεις αξιολογούνται από δύο βαθμολογητές, όπως ισχύει και στις πανελλαδικές εξετάσεις, και η τελική βαθμολογία προκύπτει από τον μέσο όρο της βαθμολογίας τους.

Σε περίπτωση διαφοράς άνω του 10% μεταξύ των δύο βαθμολογητών, υπάρχει αξιολόγηση από τρίτο βαθμολογητή, του οποίου ο βαθμός καθίσταται τελικός. Οι βαθμολογητές και οι αξιολογητές είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι βαθμολογίες καταχωρούνται στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΙ και αφού ολοκληρωθούν ο επανέλεγχος και η οριστική επικύρωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της τελευταίας ο ενιαίος πίνακας βαθμολογίας με τους επιτυχόντες και τους αποτυχόντες. Επί της συγκεκριμένης διαδικασίας δεν υπάρχει δικαίωμα ένστασης ή αντίρρησης.

Οι επιτυχόντες θα περάσουν στο τελικό στάδιο της σύντομης συνέντευξης από τριμελή επιτροπή για να διαπιστωθούν η κοινωνική και οικονομική ένταξή τους. Όσοι δεν τα καταφέρουν έχουν το δικαίωμα να επαναλάβουν την εξεταστική διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, αρχής γενομένης από τις επόμενες εξετάσεις που θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου 2021.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Σιδερά-Λιβερά: Προς αποκατάσταση οι φθορές από την κίνηση βαρέων οχημάτων – Συνάντηση του αντιδημάρχου Γιώργου Δουγαλή με εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρείας

Next Post

Κοζάνη: Rapid tests για την covid19 την Παρασκευή 14 Μαΐου, 10:00 – 13:00, στην κεντρική πλατεία

Next Post
rapid tests, ΚΟΡΟΝΟΙΟ, self test

Κοζάνη: Rapid tests για την covid19 την Παρασκευή 14 Μαΐου, 10:00 – 13:00, στην κεντρική πλατεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους
  • Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα
  • Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr