«Στο πλευρό των κατοίκων, από την πρώτη στιγμή» – Ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στον Κρόκο
Κυριάκος Ταταρίδης, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Κοζάνη: Παραμένει το Ληξιαρχείο Αιανής
Φωτοβολταικα στεγη
Εμπορικός Σύλλογος Αιανής: ΑΙΑΝΗ ECONOMIC FORUM
ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Κουκουλόπουλος
Καλλιόπη Βέττα: Απαιτείται άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας. Για πόσο ακόμα θα αδιαφορεί η κυβέρνηση
ΓΕΦΥΡΑ ΣΕΡΒΙΩΝ
Επιτυχής Ολοκλήρωση της Εσπερίδας “Εξαγωγές στην Πράξη” στην Κοζάνη
ΚΚΕ

Στους 74 οι νεκροί από τη γρίπη – 18 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Στους 74 είναι οι νεκροί στην Ελλάδα από τον ιό της γρίπης. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, την τελευταία εβδομάδα 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Οι 64 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και δέκα ασθενείς που δεν είχαν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.

Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα με το ΚΕΕΛΠΝΟ να τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως του καλύτερου τρόπου προφύλαξης από τη γρίπη.

Κατά την εβδομάδα 11–17 Φεβρουαρίου 2019 στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 398 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 145 (36,4%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και όλα ήταν τύπου Α.

Στη ΜΕΘ με γρίπη νοσηλεύεται 76χρονος στην Κρήτη

Νέο περιστατικό με τον ιό της γρίπης ταυτοποιήθηκε στην Κρήτη.  Πρόκειται για έναν 76χρονο που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ, Χάνι Μασούντ, ο ασθενής δεν έχει διασωληνωθει καθώς υποβάλλεται σε επεμβατικό αερισμό και υποστηρίζεται με ειδικό αναπνευστήρα και μάσκα.

Ο κ. Μασούντ ανέφερε πως ο 76χρονος δεν έχει εμβολιαστεί για τον ιό της γρίπης και ανήκει στις ευπαθείς ομάδας καθώς πάσχει από ζαχαρώδη διαβήτη.

Επίσης στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται και ένας 44χρονος. Δεν έχει ταυτοποιηθεί ως κρούσμα γρίπης, όμως η κλινική του εικόνα είναι τέτοια πουπαραπέμπει στον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako