Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για το 2018 το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για το 2018 το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

«Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Επίσης απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή).»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό με μία δράση υπό τον γενικό τίτλο «e-Archaeology νομού Κοζάνης».

Προγραμματίζει, για την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 11:00, ψηφιακή ξενάγηση στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης για το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.

Στόχος της δράσης είναι η προσέγγιση μέσω του διαδικτύου και η ενημέρωση για τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, ενός κοινού που εμφανίζει δυσκολίες φυσικής πρόσβασης στους μουσειακούς χώρους της Εφορείας. Τα άτομα του Ειδικού Εργαστηρίου θα ξεναγηθούν on-line, μέσω Skype, σε ειδικά επιλεγμένα αντικείμενα της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης, από την Προϊσταμένη της Εφορείας.

Παράλληλα, στο χώρο του Ειδικού Εργαστηρίου θα οργανωθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, από ομάδα αρχαιολόγων της Εφορείας και τους διδάσκοντες – υπεύθυνους του Κέντρου, που θα περιλαμβάνει αποτύπωση σε χαρτί ή στον πηλό, των εντυπώσεων που αποκόμισαν τα άτομα που παρακολούθησαν την ξενάγηση από την (δια)δικτυακή επαφή τους με τον αρχαίο πολιτισμό του νομού Κοζάνης.

Η δράση συνδιοργανώνεται με τους παρακάτω φορείς: ΚΕΚΑΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης –  Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κοζάνης.

 


Άλλες ειδήσεις

Σε οριακό σημείο η λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου! Κινητοποίηση Τρίτη 9 Απριλίου στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στις 8:00πμ

Οι εργαζόμενοι στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου εδώ και μήνες βιώνουμε μια απαράδεκτη και επικίνδυνη καθημερινότητα  στην εργασία μας.  Λόγω των

Ξεκινάει το κατηχητικό σχολείο της ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας 

Ξεκινάει το κατηχητικό σχολείο της ενορίας Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας το Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ. για ασφαλή χρήση των ΑΤΜ

Συμβουλές για την ασφάλεια των πολιτών, όταν χρησιμοποιούν τις Αυτόματες Τραπεζικές Μηχανές (Α.Τ.Μ.) εξέδωσε η ΕΛΑΣ. Ως προς τον τρόπο

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.