Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για το 2018 το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει για το 2018 το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

«Τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Επίσης απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή).»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης συμμετέχει στον εορτασμό με μία δράση υπό τον γενικό τίτλο «e-Archaeology νομού Κοζάνης».

Προγραμματίζει, για την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 11:00, ψηφιακή ξενάγηση στην Αρχαιολογική Συλλογή Κοζάνης για το Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης.

Στόχος της δράσης είναι η προσέγγιση μέσω του διαδικτύου και η ενημέρωση για τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, ενός κοινού που εμφανίζει δυσκολίες φυσικής πρόσβασης στους μουσειακούς χώρους της Εφορείας. Τα άτομα του Ειδικού Εργαστηρίου θα ξεναγηθούν on-line, μέσω Skype, σε ειδικά επιλεγμένα αντικείμενα της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης, από την Προϊσταμένη της Εφορείας.

Παράλληλα, στο χώρο του Ειδικού Εργαστηρίου θα οργανωθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, από ομάδα αρχαιολόγων της Εφορείας και τους διδάσκοντες – υπεύθυνους του Κέντρου, που θα περιλαμβάνει αποτύπωση σε χαρτί ή στον πηλό, των εντυπώσεων που αποκόμισαν τα άτομα που παρακολούθησαν την ξενάγηση από την (δια)δικτυακή επαφή τους με τον αρχαίο πολιτισμό του νομού Κοζάνης.

Η δράση συνδιοργανώνεται με τους παρακάτω φορείς: ΚΕΚΑΑμεΑ Π.Ε. Κοζάνης –  Ειδικό Εργαστήρι Κοζάνης, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Κοζάνης.

 


Άλλες ειδήσεις

Προσοχή: Νέος ιός στο Facebook με προφίλ φίλων σας τις τελευταίες ημέρες – Τι να κάνετε

Ένας μεγάλος αριθμός χρηστών του facebook έχουν μολυνθεί με ένα νέο ιό που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες. Οι χρήστες που

Ειδικοί Φρουροί Κρήτης: Τίποτα δεν άλλαξε μετά το θάνατο τού Στάθη Λαζαρίδη – Οι υπεύθυνοι απολαμβάνουν τις συντάξεις τους και οι δολοφόνοι… βασιλεύουν

Διαβάστε την ανακοίνωση τών Ειδικών Φρουρών Κρήτης με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από το περιστατικό στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, που

Δήμος Κοζάνης: Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Τεχνικού Νεφρού (ΜΤΝ) του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

Την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Τεχνικού Νεφρού (ΜΤΝ)   του Μαμάτσειου Νοσοκομείου θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Κοζάνης. Την δαπάνη

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.