• Latest
Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

Συγκέντρωση στην Κ. Πλατεία Πτολεμαΐδας για το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

24 Φεβρουαρίου 2020
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγκέντρωση στην Κ. Πλατεία Πτολεμαΐδας για το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

sierafm by sierafm
24 Φεβρουαρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ

ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Ενισχύστε με την συμμετοχή σας το σωματείο σας!

Να ακουστεί η φωνή μας ακόμα πιο δυνατά!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Στις 18/2/2020 πραγματοποιήθηκε πανελλαδική απεργία με στόχο να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν αποδεχόμαστε και δε θα δώσουμε καμία νομιμοποίηση στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο-έκτρωμα Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Όσο και αν ήθελαν η κυβέρνηση χέρι-χέρι με τους άξιους συνεργούς της  την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να μην ακουστεί η φωνή και η αντίδραση μας, δεν τα κατάφεραν! Χιλιάδες συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα απέργησαν παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Για ακόμα μια φόρα μας απέδειξαν οι εργατοπατέρες  στην ΓΣΕΕ ότι είναι των εργοδοτών και όχι των εργατών. Όχι μόνο δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να εκφραστεί η αντίδραση των εργαζομένων αλλά την ίδια ώρα απέναντι σε αυτή την σφοδρή επίθεση μας λέει ότι είναι μικρό το κακό, ότι δεν έγινε και τίποτα.

Είναι ξεκάθαρο ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους εργατοπατέρες είναι το πώς θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, δεν είναι τυχαίο που θυμήθηκαν να συνεδριάσει τη Δευτέρα μόνο και μόνο για να προετοιμάσει ένα συνέδριο αστραπή στις 25/2/2020 με νόθους και εργοδότες, Η ηγετική ομάδα της  ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος- Κιουτσούκης- Βασιλόπουλος- Καραγεωργόπουλος) δεν μπορούν πια να κρυφτούν για αυτό φτάσανε στον απόλυτο εξευτελισμό να ζητάνε την προστασία της κυβέρνησης και να ανακοινώνουν ότι το «συνέδριο»-παρωδία θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού, του υπουργού προστασίας του Πολίτη, του εισαγγελέα του Αρείου πάγου και πλήθους κατασταλτικών μηχανισμών. Θέλουν να κάνουν ένα συνέδριο με κλειστές πόρτες στους εργαζόμενους, δεν θέλουν να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της εργατικής τάξης δεν θέλουν να μεταφερθεί η  πλούσια πείρα που έχουν τα σωματεία από όλους τους κλάδους και κυρίως αυτό που δεν θέλουν είναι συζητήσουν έναν  σχεδιασμό  που θα απαντήσει αγωνιστικά σε ότι μας περιμένει το επόμενο διάστημα που θα είναι κρίσιμο για τη ζωή όλων μας.

Η ΝΔ φέρνει για ψήφιση το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, συνέχεια του νόμου λαιμητόμου του Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θωρακίζει και διατηρεί το σύνολο των ασφαλιστικών ανατροπών ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και το τζογάρισμα των εισφορών μας.

Με το νέο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ τα όρια συνταξιοδότησης για άντρες και γυναίκες πάνε στα 67 χρόνια ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης. Μπαίνει ταφόπλακα στην 13η και 14η σύνταξη, ενώ η κρατική εγγύηση για την εθνική σύνταξη περιορίζεται στα 384 ευρώ.

Κυβέρνηση, εργοδοσία και ΕΕ μας λένε να συμβιβαστούμε με τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, με το να πληρώνουμε από τους πενιχρούς μισθούς μας.

Ξέρουμε καλά πως: Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο τα χρόνια εργασίας που χρειάζεται κάποιος για να συμπληρώσει να βγει στη σύνταξη και το ποσό που θα πάρει. Η Κοινωνική ασφάλιση είναι τα φάρμακα όταν αρρωσταίνουμε, τα εμβόλια των παιδιών μας, η προστασία της μητρότητας, το δικαίωμα να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο εάν ασθενήσουμε, η περίθαλψη και η αποκατάσταση από εργατικό ατύχημα, τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κάνουν  ένα αποφασιστικό βήμα, σπάμε το φόβο και την απογοήτευση και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σε κυβέρνηση, επιχειρηματικούς ομίλους και στους εκπροσώπους τους στη ΓΣΕΕ.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να  υπερασπιστούμε τα όσα έχουμε κατεκτημένα και θέλουν να μας τα πάρουν, να διεκδικήσουμε όσα έχουμε σήμερα ανάγκη για να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Γιατί μονόδρομος για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας.

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας, να αμειβόμαστε καλύτερα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα μας προστατεύει, θα μας εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα μας προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας και περίθαλψης.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, γινόμαστε μια γροθιά

και υπερασπιζόμαστε την ζωή μας.

Διεκδικούμε:

  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΙΣ 19:00

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Previous Post

Λαϊκή Συσπείρωση: Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Εορδαίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο 

Next Post

Σύλληψη 44χρονης, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 6 αλλοδαπών

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Σύλληψη 44χρονης, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 6 αλλοδαπών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr