• Latest

Συνάντησης Εργασίας Αντιπεριφερειαρχών – Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού στην Κεφαλονιά

16 Οκτωβρίου 2017
Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

20 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες

20 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Πήττας: « Όταν δεν έχεις τι να πεις στη λογοδοσία, συκοφαντείς για να προκαλέσεις θόρυβο». Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι

20 Δεκεμβρίου 2025
Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

20 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

20 Δεκεμβρίου 2025

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Με φόρα από την Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2025
Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

20 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντησης Εργασίας Αντιπεριφερειαρχών – Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού στην Κεφαλονιά

sierafm by sierafm
16 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Συνάντηση Εργασίας  Αντιπεριφερειαρχών – Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε από 29 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου στην Κεφαλονιά και  η οποία φιλοξενήθηκε από τον Α/χη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Περ. Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Γαλιατσάτο.

Η συνάντηση έχει πλέον καθιερωθεί, ενισχύοντας    και εμβαθύνοντας  τη συνεργασία και τη συνέργεια στον τομέα του τουρισμού όλων των Περιφερειών, με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ε.Ο.Τ και άλλους φορείς.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, κάτι το οποίο λειτουργεί ενισχυτικά, προωθώντας στο κύριο θεσμικό όργανο των Περιφερειών τους προβληματισμούς, επισημάνσεις αλλά και αποφάσεις της  συνάντησης.

Η συνάντηση συνέπεσε με την ολοκλήρωση της θερινής τουριστικής περιόδου και για το λόγο αυτό καταγράφηκαν και  συζητήθηκαν λύσεις για   προβλήματα (είτε κοινά είτε ιδιαίτερα),   που προέκυψαν για κάθε  Περιφέρεια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν ο κοινός προβληματισμός για το πλαίσιο τουριστικής προβολής, που θέτει ο νέος νόμος 4412/2016, όπου απαιτείται άμεση τροποποίηση του σε ότι αφορά τις διαδικασίες για τις δράσεις τουρισμού. Ομάδα εργασίας θα αναλάβει την σύνταξη εγγράφου σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ, το οποίο θα σταλεί στην Υπουργό Τουρισμού ώστε να ρυθμιστεί το ζήτημα νομοθετικά.

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, όπως είχε εξουσιοδοτηθεί στην προηγούμενη συνάντηση, κατέθεσε  εμπεριστατωμένη πρόταση για την ίδρυση Δικτύου Περιφερειών, για θέματα τουρισμού καθώς και σε συγκεκριμένα βήματα για την επίτευξη του στόχου. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στο  συντονιστικό ρόλο της νέα δομής, η οποία θα συμβάλει στη δικτύωση και την επίτευξη συνεργατικών στρατηγικών μεταξύ των Περιφερειών.

Οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι  Τουρισμού των Περιφερειών συζήτησαν δράσεις που σκέφτονται να υλοποιήσουν στις περιοχές τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέχρι την πραγματοποίηση τους.

Ειδικά η εντεταλμένη σύμβουλος  Τουρισμού Βορείου Αιγαίου κα. Αγγελική Σαραντινού παρουσίασε ένα καινοτόμο μοντέλο Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης για την διαχείριση του θερμαλισμού. Εξίσου σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρου Θάνου, ο οποίος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ενέργειες όπως η επικείμενη παρουσίαση των δρόμων του Αποστόλου Παύλου με τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Αττικής στο  Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την έκθεση Philoxenia τον ερχόμενο Νοέμβριο. Επίσης αξιοσημείωτες ήταν οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων όπως του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας– Εμπορίου – Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Κώττα, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα καλών πρακτικών επάνω σε όλα τα θέματα της συζήτησης, καθώς  και της εκπροσώπου της Θεσσαλίας κ. Κατσαρού Ελένης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  αρμόδιος για τον τουρισμό Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος  αναφέρθηκε στις σύγχρονες διεθνείς τάσεις διαχείρισης του τουρισμού και για  τις επερχόμενες ανακατατάξεις στο τουριστικό γίγνεσθαι, μετά σχετικής έρευνας του SETE intelligence.

Ο εκπρόσωπος της Υπουργού Τουρισμού κ. Δημήτρης Μπλούκος μετέφερε τους χαιρετισμούς της Υπουργού, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσε να παραβρεθεί, ενώ αναφέρθηκε στην εφαρμοζόμενη τουριστική πολιτική και στη σχέση μεταξύ φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Υπουργείου Τουρισμού. Η Γενική Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ κα. Πηνελόπη Νομπιλάκη αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Πρόεδρου του Ε.Ο.Τ, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που θέτει η δημιουργία εμπειρικών διαδρομών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την αξιοποίηση της νέας πλατφόρμας συνεργατικής προβολής μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΟΤ (Joint Promotion Platform Necstour).

Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε η ειδική αναφορά που έγινε από όλους τους παρευρισκόμενους, στην πρόσφατα εκλιπόντα θεματική Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Θεσσαλίας κα. Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη, η οποία αποτέλεσε μια από τους πρώτους που στήριξαν τη σημαντική πρωτοβουλία.

Τέλος οι Αντιπεριφερειάρχες ανέλυσαν την νέα ευρωπαϊκή στρατηγική όπως την έθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani στην πρόσφατη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου επίκεντρο θέτει την άνθρωπο, τις ανησυχίες των απλών πολιτών και την καταπολέμηση της ανεργίας, δείχνοντας τη συνεισφορά του τουρισμού για το κοινωνικό σύνολο και την ευμάρεια του.

Αποφασίστηκε σε κάθε επόμενη συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών να παρευρίσκεται  εκπρόσωπος της ΕΝ.ΠΕ, ενώ η επόμενη θα πραγματοποιηθεί το επόμενο εξάμηνο στην Λήμνο, την οποία θα διοργανώσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μετά το πέρας των εργασιών παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου από όλους τους συμμετέχοντες εκφράστηκε η κοινή άποψη για την αναγκαιότητα κοινών δράσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού, που αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα για την εθνική μας οικονομία.

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Σωματείο Χειριστών Μηχανημάτων Νομού Κοζάνης: Καταβολή ειδικού εποχικού βοηθήματος έτους 2017

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Παραδόθηκε το νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην ΤΚ Κοίλων

Next Post
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δήμος Κοζάνης: Παραδόθηκε το νέο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην ΤΚ Κοίλων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου
  • Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ
  • Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr