Συνάντηση για το κληροδότημα Μανούση στην Αθήνα. Τι ειπώθηκε

Συνάντηση για το κληροδότημα Μανούση στην Αθήνα.  Τι ειπώθηκε

Τα κληροδοτήματα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις καθυστερήσεις στην χορήγηση των υποτροφιών, ήταν το κυρίαρχο θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 11 Ιουνίου στην Διεύθυνση Κληροδοτημάτων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Βοΐου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Δημήτριο Λαμπρόπουλο και αποτελούμενη από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μιχάλη Καραμπατζιά, την αρμόδια υπάλληλο του κληροδοτήματος Θ. Μανούση Βασιλική Δανόγλου, καθώς και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή, συναντήθηκε με τον προϊστάμενο και τους υπεύθυνους του γραφείου Κληροδοτημάτων του ΕΚΠΑ.

Στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς το μεγάλο θέμα της καθυστέρησης στις χορηγήσεις των υποτροφιών που αφορά α) τους αριστεύσαντες μαθητές των Λυκείων, β) των πτυχιούχων αλλά και των φοιτητών της περιόδου 2008-2013, γ) των προκηρύξεων των επόμενων ετών που αφορά τους δικαιούχους μαθητές και φοιτητές, δ) την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης χορήγησης των υποτροφιών καθώς επίσης και του μεγάλου θέματος της καταγωγής των υποψηφίων.

Από την πλευρά της Δ/νσης του ΕΚΠΑ φάνηκε διάθεση συνεργασίας για την επίλυση των θεμάτων, διευκρινίστηκε ότι η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στην ασάφεια των βεβαιώσεων βαθμολογίας των άλλων Πανεπιστημίων, ωστόσο τονίστηκε ότι υπάρχει διάθεση να βρεθεί άμεση λύση για τους φοιτητές που κατάγονται από την γενέτειρα του Θ. Μανούση την Σιάτιστα.

Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Καραμπατζιάς στις τοποθετήσεις τους τόνισαν την ανάγκη άμεσης καταβολής των υποτροφιών και αναφέρθηκαν την μεγάλη οικονομική ανάγκη που υπάρχει στους 180 περίπου μαθητές και φοιτητές δικαιούχους.

Τονίστηκε επίσης ότι από πλευράς του δήμου θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου τα Πανεπιστήμια να χορηγούν έγκαιρα τις βεβαιώσεις βαθμολογίας των εξαμήνων, έτσι ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα οι υποτροφίες των δικαιούχων μαθητών και φοιτητών μας να κινούνται ομαλά και κατ’ έτος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση από την Δ/νση κληροδοτημάτων του ΕΚΠΑ, που είναι και ο διαχειριστής της περιουσίας του μεγάλου ευεργέτη Θ. Μανούση, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η ροή χρηματοδότησης στους δικαιούχους μαθητές – φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΑΝΟΥΣΗ

Άλλες ειδήσεις

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπής σε περιοχές της Πτολεμαΐδας

Σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες σε βάρος δυο -2- ημεδαπών  Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, εξιχνιάστηκαν δύο -2- διαφορετικές περιπτώσεις κλοπής

Η Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή θα πραγματοποιήσει συνέλευση όπου θα αποφασιστεί η πολιτική διακήρυξη της καθόδου του σχήματος στις περιφερειακές εκλογές

Ως Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή καλούμε την Κυριακή 20/1 στο εργατικό κέντρο Κοζάνης στις 11.00 συνέλευση του σχήματος, όπου

Κόβονται οι συντάξεις το 2019 και με τη «βούλα» Τσακαλώτου.

Αυξημένη εποπτεία σε σχέση με τις άλλες χώρες και όχι αξιολόγηση θα έχει η Ελλάδα την επόμενη μέρα, επανέλαβε ο

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.