Συνάντηση Δημάρχου Βοΐου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το φυσικό αέριο

Συνάντηση Δημάρχου Βοΐου με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το φυσικό αέριο

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2018 ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος για το θέμα  ένταξης του Δήμου Βοΐου στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Παρόν στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΥΠΡΑ Χρήστος Λυσσαρίδης.

Ο Δήμαρχος Βοΐου ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ώστε ο Δήμος Βοΐου να μην βρεθεί εκτός του σχεδιασμού των περιοχών που προγραμματίζεται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Λαμπρόπουλος  «ο Δήμος Βοΐου ανήκει στους Δήμους με τη μεγαλύτερη ανεργία. Η ενεργειακή απομόνωση του Δήμου θα επιφέρει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και θα στερήσει από τις επιχειρήσεις της περιοχής οικονομικά οφέλη, δημιουργώντας ταυτόχρονα αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των περιοχών με φυσικό αέριο».

Η ενδεχόμενη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον Δήμο Βοΐου θα μειώσει το ενεργειακό κόστος για τις δημοτικές εγκαταστάσεις  και  θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες να επωφεληθούν από την χρήση φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό του ρόλο στην οικονομία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Ο Περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης είδε θετικά το αίτημα του Δήμου Βοΐου και ανέφερε ότι θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες ώστε να αναπτυχθεί το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και στο Βόιο στο προσεχές μέλλον.

 


Άλλες ειδήσεις

Δωρεά εξοπλισμού για τις ανάγκες των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, από την εταιρεία «ACTIVE S.A.»

Προχθές, την Τέταρτη 21 Μαρτίου 2018, σε αίθουσα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για την προσφορά εξοπλισμού στις

Αυτοάνοσα νοσήματα: 6 συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Όταν πασχίζετε να ισορροπήσετε τις επαγγελματικές, οικογενειακές και κοινωνικές σας υποχρεώσεις, είναι λογικό κατά καιρούς να ταλαιπωρείστε από κόπωση ή

Συνεδριάση εργατικού κέντρου και προκήρυξη συνεδρίου

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου για τη νόμιμη συγκρότηση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, που μόνη αποστολή θα

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*