• Latest
Ωω

Συνάντηση Κλιμακίου ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

23 Αυγούστου 2021
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα

18 Ιουλίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Κλιμακίου ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
23 Αυγούστου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ωω
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον κύκλο των επαφών της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ο Πρόεδρος Νίκος Συλλίρης και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής (Στέργιος Κιάνας μέλος ΔΕ-π. Πρόεδρος, Λίνα Μπάκαβου Αντιπρόεδρος και Γιάννης Τζιόλας Γεν. Γραμματέας) , συναντήθηκαν στο γραφείο της Πρυτανείας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας καθηγητή κο Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι της ενημερωτικής συζήτησης ήταν: ο σχεδιασμός και οι δράσεις του Πανεπιστημίου σε σχέση με τον αναπτυξιακό ρόλο του Πανεπιστημίου, η αναβάθμιση των  προγραμμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών  σπουδών, της έρευνας και της καινοτομίας και τα τεχνικά θέματα  σε συνδυασμό με τη δυνατότητα συμβολής του ΤΕΕ/ΤΔΜ στην υλοποίηση των δράσεων, δεδομένου του ήδη υπογεγραμμένου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Ο κος Πρύτανης παρουσίασε τους άξονες δράσης για την επίτευξη των στόχων που ορίστηκαν, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να είναι Ανθρωποκεντρικό, Ψηφιοποιημένο και Πράσινο με όραμα τις ποιοτικότερες σπουδές, επενδύοντας στη ζώνη της καινοτομίας, που θα ενισχύσει τους αποφοίτους του, θα τους κρατήσει κοντά του, ώστε να είναι σε θέση να συμβάλουν  στην Ανάπτυξη της Περιοχής.

Επισημάνθηκε, με την δέουσα βαρύτητα, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο ανέπτυξε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάφου, για να υλοποιήσει κοινά μεταπτυχιακά  προγράμματα, έχει στα άμεσα σχέδια του την ίδρυση Αγγλόφωνων τμημάτων, προκήρυξε διαγωνισμό (για την προώθηση της έρευνας) καλύτερων δημοσιεύσεων επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά, σχεδιάζει τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και έχει εγκαταστήσει σε όλες τις πόλεις ψυχολόγους για ολιστική μέριμνα των φοιτητών και του προσωπικού αλλά και για άλλους φορείς όπως για παράδειγμα αθλητικούς συλλόγους.

Τονίσθηκε δε πως ενώ πρόκειται για Περιφερειακό Πανεπιστήμιο, με ότι αυτό συνεπάγεται στην διάθεση κονδυλίων και παράλληλα κοστοβόρο δεδομένου ότι διατηρεί κτιριακές εγκαταστάσεις σε πέντε πόλεις τις Δυτικής Μακεδονίας, εν τούτοις καταφέρνει στις ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις από την Εθνική Αρχή να βρίσκεται σε υψηλές θέσεις συγκριτικά με άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών αξιολογήθηκε 2ο Πανελλαδικά μετά το αντίστοιχο τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά  για τις  κτηριακές εγκαταστάσεις στη ΖΕΠ υπολογίζεται πως θα παραδοθούν μέχρι τα τέλη του έτους, οπότε και θα εγκατασταθούν τα τρία τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής, ήτοι: το τμήμα  Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Χημικών Μηχανικών.

Επίσης ο κος Πρύτανης υπογράμμισε την καλή συνεργασία με όλα τα στελέχη της Τεχνικής Γραμματείας του ΣΔΑΜ καθώς και με τους αρμόδιους παράγοντες, σε θέματα απολιγνιτοποίησης, της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας. Προέκρινε δε το χώρο του ΒΙΟΠΑ  Ξύλου στην Κοζάνη, ως ιδανικό, για ανάπτυξη δράσεων συναφείς με την Πράσινη Ενέργεια και το Χώρο της π. ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα, για ανάπτυξη δράσεων σχετικών με την αποθήκευση Ενέργειας και την παραγωγή Υδρογόνου.

Στη συνέχεια η συζήτηση εξελίχτηκε σε θέματα καθαρά τεχνικής φύσεως μελετών και έργων με ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των στελεχιακών αναγκών της Τεχνικής Υπηρεσίας, που προβάλει επιτακτική λόγω των απαραίτητων έργων που προγραμματίζονται σε όλες τις Πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (όπως Υποδομές και εξοπλισμός κτηρίου ΖΕΠ-Προετοιμασία φακέλου ΣΔΙΤ για κατασκευή Φοιτητικών Εστιών στις 4 πόλεις- Επισκευή υφιστάμενου κτηρίου Αγίας Όλγας-Νέο κτήριο Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα-Αποκατάσταση Οροφής κτηρίου Πανεπιστημίου στα Γρεβενά κλπ).

Η συζήτηση έληξε με την κοινή παραδοχή όλων των παραβρισκόμενων, πως για να μπορέσει το Πανεπιστήμιο να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στην περιοχή και να είναι ένα Πανεπιστήμιο που θα μπορεί να υποστηρίζει την Επιχειρηματικότητα, την Καινοτομία και την Έρευνα θα πρέπει να ενισχυθεί οικονομικά από την πολιτεία.

Tags: ΤΕΕ
Previous Post

Γιάννης Γκουντιός: Προς εμβολιασμένους και μη.

Next Post

Κοινή ανακοίνωση 14 Περιβαλλοντικών Κινήσεων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Next Post

Κοινή ανακοίνωση 14 Περιβαλλοντικών Κινήσεων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου Μακεδονικού Σιάτιστας. Το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Άνοιξε η Εγνατία. Απομακρύνθηκε η νταλίκα
  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr