• Latest
κινημα αλλαγης, κιναλ

Συνεδρίαση της Ν.Ε. Κοζάνης για την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση Φωτοβολταϊκών στον Δ. Σερβίων και τον Χ.Υ.Τ. Αμιάντου στο Ζιδάνι.

29 Μαρτίου 2021
Τα Σέρβια γέμισαν κόκκινο, χαμόγελα και παιδικές φωνές στο Santa Run 2025

Τα Σέρβια γέμισαν κόκκινο, χαμόγελα και παιδικές φωνές στο Santa Run 2025

21 Δεκεμβρίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η τοπική κοινωνία και η θεσμική στάση της Αντιπολίτευσης απέτρεψαν την καταστροφή των Καμβουνίων

21 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

21 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Σήμερα Κυριακή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου

Σιάτιστα: Σήμερα Κυριακή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου

21 Δεκεμβρίου 2025
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει

21 Δεκεμβρίου 2025
Δικαστήριο δικη

Μητέρα καταδικάστηκε για την κακή στοματική υγιεινή του παιδιού της

21 Δεκεμβρίου 2025
υπολογιστης

Εφιάλτης για 15χρονη: Άνδρας δημοσίευσε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της

21 Δεκεμβρίου 2025
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα, Κυριακή – Πότε θα είναι κλειστά

21 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα

21 Δεκεμβρίου 2025
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία από τον Siera fm 105,3 και το sierafm.gr

21 Δεκεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εκδήλωση για την αγάπη και την αλληλεγγύη!!! Την Κυριακή 28/12

21 Δεκεμβρίου 2025
Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

Το ΚΚΕ στα φυλάκια Νίκης και Κρυσταλλοπηγής

21 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεδρίαση της Ν.Ε. Κοζάνης για την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση Φωτοβολταϊκών στον Δ. Σερβίων και τον Χ.Υ.Τ. Αμιάντου στο Ζιδάνι.

sierafm by sierafm
29 Μαρτίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κινημα αλλαγης, κιναλ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεδρίαση της Ν.Ε. Κοζάνης για την ανεξέλεγκτη χωροθέτηση Φωτοβολταϊκών στον Δ. Σερβίων και τον Χ.Υ.Τ. Αμιάντου στο Ζιδάνι.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε το Σάββατο 27 Μαρτίου σε διευρυμένη σύνθεση γύρω από τις εξελίξεις στα ζητήματα της χωροθέτησης Φωτοβολταϊκών Πάρκων στην περιοχή Μάνα Νερού και την χωροθέτηση Χ.Υ.Τ. Αμιάντου στο Ζιδάνι.

Στη συνεδρίαση υπήρξε ενημέρωση του οργάνου από τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο και αιρετούς της Δημοκρατικής Συνεργασίας Σερβίων που πρωταγωνίστησαν στην ανάδειξη του θέματος «Μάνα Νερού» και τη συζήτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων.

Η σιωπή της Κυβέρνησης στη σκοτεινή υπόθεση εγκατάστασης ΦΒ στη Μάνα Νερού είναι προσβλητική για τους πολίτες και δηλωτική των προθέσεων της για την περιοχή. Ένα μήνα μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησης από 5 Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής το Γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου δεν υπάρχει καμία απάντηση, ούτε και η παραμικρή κίνηση από κυβερνητικής πλευράς.

Από τα στοιχεία που ήρθαν εν τω μεταξύ στο φως της δημοσιότητας τόσο από το τοπικό ρεπορτάζ όσο και από τις συνεδριάσεις θεσμικών οργάνων, προκύπτουν σαφή συμπεράσματα που δικαιώνουν πλήρως την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή. Κατά συντριπτική πλειοψηφία, οι εκεί «επενδυτές» είναι ξένοι με τα συμφέροντα της περιοχής. Συμπεριφέρονται δε, ως ιδιοκτήτες δημοσίων δασικών εκτάσεων με τις πλάτες του κ. Μιχελάκη.

Μετά την κατακραυγή για το δάσος της Μακεδονικής δρυός στη Μεσιανή λέγεται πως θα μεταφερθούν 84 άδειες σε άλλες δημόσιες εκτάσεις, αυτή τη φορά στο Ροδίτη. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν διατυπώθηκαν από κάποιο αρμόδιο θεσμικό παράγοντα (Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο), αλλά από την εταιρεία και κυβερνητικό βουλευτή!

Η υπόθεση στη Μάνα Νερού είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η Π.Ε. Κοζάνης μετατρέπεται σε πρίζα Φωτοβολταϊκών τα οποία ξεφυτρώνουν ανεξέλεγκτα· χωρίς καμία συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, αλλά με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Η διαθεσιμότητα των γραμμών μεταφοράς μετά τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, αντί να αποτελέσει κορυφαίο ζήτημα διαλόγου της κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς και τους εκπροσώπους μας στη Βουλή, χρησιμοποιείται ως εφαλτήριο για τη λεηλασία της περιοχής.

Την ώρα που υποτίθεται ότι συζητούνται τα εδαφικά σχέδια για τη δίκαιη μετάβαση, το Δημόσιο εκχωρεί με αδιαφανείς διαδικασίες τις εκτάσεις του σε συμφέροντα ξένα με την περιοχή, αρκεί να θέλουν να τοποθετήσουν ΦΒ.

Πρώτιστο καθήκον των αιρετών είναι η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της Π.Ε. Κοζάνης· να εξασφαλίσουν σε όλους μια ομαλή και δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, και όχι να επιδεικνύουν τις επενδυτικές τους ικανότητες στις πλάτες του Δημοσίου. Ούτε, φυσικά, να φροντίζουν για την κατά προτεραιότητα διάσωση των επιχειρήσεών τους με δημόσιους πόρους που οι ίδιοι διαχειρίζονται.

Ο Δήμος Σερβίων και η ευρύτερη παραλίμνια περιοχή αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση και κάποιους τοπικούς παράγοντες περίπου ως ακατοίκητη περιοχή: πρώτα, τα σχέδια για τον ΧΥΤΑΜ Ζιδανίου, έπειτα τα πλωτά ΦΒ στη λίμνη Πολυφύτου και τώρα αποστερούν γη – και μάλιστα δημόσια –  σε μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή.

Για τους λόγους αυτούς, η Νομαρχιακή Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε με την ερώτηση των Βουλευτών μας. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Στέκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια που βάζει τέρμα στη λεηλασία της περιοχής και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει το κρυφτό και να τοποθετηθεί δημόσια. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και τους αιρετούς της περιοχής Σερβίων που αγωνίζονται για βιώσιμη και δυναμική ανάπτυξη της περιοχής.
  2. Καλεί όλους τους φορείς και ιδιαίτερα τους Δήμους και την Περιφέρεια να απαιτήσουν το, στοιχειώδες και αυτονόητο, δικαίωμα της περιοχής να πάρει στα χέρια της το σχεδιασμό της επόμενης μέρας.
  3. Πιστεύει βαθιά ότι οι εξελίξεις αναδεικνύουν ξεκάθαρα την αξία της ενεργειακής δημοκρατίας που έγκαιρα έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής. Η πρόταση μας παρουσιάστηκε πριν 9 μήνες από την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Την επανέλαβε πρόσφατα στη διαδικτυακή συζήτηση με τους Δημάρχους της περιοχής, όταν ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετικό αίτημα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, η πρότασή μας παρουσιάστηκε αναλυτικά, από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάρι Κουκουλόπουλο, τόσο στα τέσσερα επιμελητήρια όσο και σε συνεταιριστές και επαγγελματίες της περιοχής.

Η Κοζάνη και η Δυτική Μακεδονία επιβάλλεται να αναδειχθούν σε προπύργιο ενεργειακής δημοκρατίας πανευρωπαϊκής εμβέλειας βάζοντας τέλος στα σχέδια ερημοποίησης της περιοχής.

Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να απαντήσουμε στις δυο μεγάλες προκλήσεις της εποχής, την Κλιματική Αλλαγή και τις κοινωνικές ανισότητες.

Όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.

Tags: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Previous Post

Παγώνη: Το 70% των ασθενών στα νοσοκομεία είναι νέοι άνθρωποι

Next Post

Πέντε ασυνήθιστες αιτίες που προκαλούν φούσκωμα: Πως να τις αντιμετωπίσετε

Next Post
πονος κοιλια

Πέντε ασυνήθιστες αιτίες που προκαλούν φούσκωμα: Πως να τις αντιμετωπίσετε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα Σέρβια γέμισαν κόκκινο, χαμόγελα και παιδικές φωνές στο Santa Run 2025
  • Ζεμπιλιάδου: Η τοπική κοινωνία και η θεσμική στάση της Αντιπολίτευσης απέτρεψαν την καταστροφή των Καμβουνίων
  • Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Σιάτιστα: Σήμερα Κυριακή εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Βοΐου
  • Νέες ταυτότητες: Τέλος τα ταξίδια στο εξωτερικό για όσους δεν έχουν αλλάξει

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr