• Latest
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για Πάσχα, εστίαση, σχολεία -Το απόγευμα οι ανακοινώσεις, ίσως διάγγελμα

21 Απριλίου 2021
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στη Γαλατινή, την Παρασκευή 5/12

5 Δεκεμβρίου 2025
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Ν .ΚΟΖΑΝΗΣ

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου

4 Δεκεμβρίου 2025
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα

4 Δεκεμβρίου 2025
ΧΡΗΜΑ

Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας

4 Δεκεμβρίου 2025
Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

4 Δεκεμβρίου 2025
Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

Στην Αιανή πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο Φορέων, θέτοντας τις βάσεις για το Forum 2026 με τίτλο “Πολιτισμός και Οικονομία”

4 Δεκεμβρίου 2025
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας, στηρίζει τον Σύλλογο Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας εκφράζει τη στήριξή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών

4 Δεκεμβρίου 2025
Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

Ένα νέο πιάνο για το Δημοτικό Ωδείο Σερβίων

4 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΗ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τι συνέβη μέσα στο λεωφορείο – Η περιγραφή του διευθυντή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, για την ανακοπή του οδηγού και τη σωτήρια επέμβαση εργαζομένου

4 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, τη Δευτέρα 8-12

4 Δεκεμβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς στη χώρα (εβδομάδα αναφοράς 24-30 Νοεμβρίου)

4 Δεκεμβρίου 2025
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ – «Μαζί Σου Για Πάντα»

4 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για Πάσχα, εστίαση, σχολεία -Το απόγευμα οι ανακοινώσεις, ίσως διάγγελμα

sierafm by sierafm
21 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
καφε, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, καθώς σε αυτήν οι ειδικοί αναμένεται να καταλήξουν στα μέτρα που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για το Πάσχα, όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Όπως όλα δείχνουν, το σενάριο για Πάσχα στο χωριό θεωρείται σχεδόν αδύνατο. Αυτό μάλιστα επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα.

Πάντως το αργότερο μέχρι την Πέμπτη (ίσως και σήμερα) θα γίνει γνωστό στους πολίτες το σχέδιο της κυβέρνησης για το Πάσχα και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Μάλιστα, εκτός από τις ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν τις ημέρες του Πάσχα, από την κυβέρνηση θα επαναλάβουν το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες, καθώς θα συμβάλει στο άνοιγμα της οικονομίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις ανακοινώσεις ίσως κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Για σχολεία και εστίαση

Το χρονοδιάγραμμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι προβλέπει το άνοιγμα όλων των σχολείων στις 10 Μαΐου, ενώ η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ειδικούς για το οργανωμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους και αναμένει την τελική εισήγηση. Το άνοιγμα δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση πριν από το Πάσχα, με τις ημερομηνίες που συζητούνται να αφορούν το διάστημα από τις 6 έως τις 12 Μαΐου.
Με έως δύο οικογένειες το πασχαλινό τραπέζι

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, λοιπόν, θα κληθούμε να περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι, με τη διαφορά βέβαια πως οι εκκλησίες φέτος θα είναι ανοιχτές για την Ανάσταση, που θα τελεστεί νωρίτερα, στις 21.00 του Μεγάλου Σαββάτου.

Παρότι αναγνωρίζεται από όλους η «εύλογη κόπωση των πολιτών», αρμόδιοι παράγοντες τονίζουν ότι «δεν αξίζει να θυσιάσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι, για τέσσερις μέρες στο χωριό».

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά το πασχαλινό τραπέζι, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αναφέρεται πως στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να βρεθούν έως δύο οικογένειες.
Έτσι θα γίνουν Επιτάφιος και Ανάσταση

Την ίδια ώρα, σε συμφωνία κατέληξε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σχετικά με τις διαδικασίες και τα ωράρια για τις λειτουργίες τη Μ. Εβδομάδα, με τον μητροπολίτη Αθηναγόρα να περιγράφει πώς θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου. Οι ιεροί ναοί θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες με συγκεκριμένα μέτρα και υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στον ΑΝΤ1, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον κάθε ναό, χωρίς να ακολουθούν πιστοί. Εξήγησε δε ότι στον προαύλιο χώρο θα υπάρχει επιτήρηση, καθώς θα πρέπει να υπάρχει ένας πιστός ανά δύο μέτρα. Τόνισε πάντως ότι δεν είναι δυνατόν να ελέγχονται οι χώροι γύρω από την αυλή του κάθε ναού. Ο Επιτάφιος θα παραμείνει στον εξωτερικό χώρου του ναού, προκειμένου να προσκυνήσουν με ασφάλεια οι πιστοί, χωρίς να συνωστίζονται εντός του.

Για την Ανάσταση επανέλαβε ότι θα γίνει στις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, χωρίς να αναμένεται κάποιο πρόβλημα με το Άγιο Φως, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα συνήθως στις 18:00 με 19:00. Όπως εξήγησε χθες στον ΑΝΤ1 ο μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρξει παράταση της κυκλοφορίας έως τις 22:30.

Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε οι πιστοί δεν χρειάζεται να έχουν κάνει self test αφού θα φορούν μάσκα. «Self test θα κάνουν οι ιερείς και ψάλτες καθώς δεν θα φορούν μάσκα και θα έρθουν σε επαφή με τόσο κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη Θεία Κοινωνία είπε ότι δεν υπάρχει πιστός που να θέλει αλλαγή του τρόπου Θείας Μετάληψης λόγω κορωνοϊού, ενώ για την Εκκλησία της Κρήτης και τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει τόνισε ότι είναι μια ημιαυτόνομη εκκλησία που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει τις δικές της αποφάσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Δήμος Βοΐου: Διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης covid-19, την Παρασκευή 23 Απριλίου στη Νεάπολη

Next Post

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την κρατική αρωγή και άλλες διατάξεις

Next Post
ΣΤΑΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΊΔΗΣ

Στάθης Κωνσταντινίδης, Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την κρατική αρωγή και άλλες διατάξεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στη Γαλατινή, την Παρασκευή 5/12
  • Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Κοζάνης για τον θάνατο οδηγού λεωφορείου
  • Για 4 ώρες κλειστός ο δρόμος στο μπλόκο Φιλώτα
  • Δέσμευση από την Περιφέρεια για επίδομα διαβίωσης σε αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς της Δυτικής Μακεδονίας
  • Έντυπα και ψηφιακά εργαλεία του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του σχολικού τουρισμού στον τόπο μας εγκεκριμένα από τον ΕΟΤ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr