• Latest
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων: Για την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου

19 Φεβρουαρίου 2025
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

8 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

8 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

8 Ιουνίου 2026
Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

8 Ιουνίου 2026
γατάκια

«Καμπάνα» 270.300 ευρώ σε 55χρονο για εγκατάλειψη εννέα νεογέννητων γάτων

8 Ιουνίου 2026

Προσπάθησαν να περάσουν με drone λάμες, γάντια αναρρίχησης και κινητά στις φυλακές – Ετοίμαζαν απόδραση

8 Ιουνίου 2026
απατη

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Παρίσταναν τους λογιστές και της πήραν 26 χρυσές λίρες και 2.000 ευρώ

8 Ιουνίου 2026
καιρός

Με 30άρια αλλά και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα! Δείτε αναλυτική πρόγνωση

8 Ιουνίου 2026
Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Ραφαηλίδη στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δυτικής Μακεδονίας.

Αναστάσιος Ραφαηλίδης: «2,5 Χρόνια Αντιπεριφέρεια Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού»

8 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εκδήλωση Ενίσχυσης Ικανοτήτων «Σχεδιασμός και υλοποίηση πράσινων και γαλάζιων υποδομών για κλιματικά ανθεκτικές πόλεις»

Δήμος Κοζάνης: Εκδήλωση Ενίσχυσης Ικανοτήτων «Σχεδιασμός και υλοποίηση πράσινων και γαλάζιων υποδομών για κλιματικά ανθεκτικές πόλεις»

8 Ιουνίου 2026
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης στις Τ.Κ. Αγ. Δημητρίου & Ρυακίου λόγω εργασιών

8 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 οι αιτήσεις για εγγραφές βρεφών και προνηπίων για τη σχολική χρονιά 2026 – 2027

Δήμος Κοζάνης: Έως την Τρίτη 30 Ιουνίου 2026 οι αιτήσεις για εγγραφές βρεφών και προνηπίων για τη σχολική χρονιά 2026 – 2027

8 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων: Για την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου

sierafm by sierafm
19 Φεβρουαρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σχετικά με την απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχουμε να πούμε τα εξής.

Μετά από 10 μήνες το ΑΕΔ δηλώνει αναρμόδιο για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Μια ακόμη δικαστική απόφαση που αφορά το 11μηνο, συνεχίζει την απαράδεκτη ταλαιπωρία των συνταξιούχων και διευκολύνει την κυβέρνηση να κοροϊδεύει δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Το 2015 το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε ότι οι νόμοι 4051/2012 – 4093/2012 είναι αντισυνταγματικοί. Σύμφωνα με απόψεις νομικών οι αποφάσεις αυτές είναι υποχρεωτικές. Δυστυχώς όμως καμία κυβέρνηση δεν τις εφάρμοσε τουναντίον ψηφίστηκε ο νόμος 4387/2016, αλλά και άλλες αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, αλλά και ο τελευταίος νόμος 4670/2020 και 4714/2020 που έβαλαν ταφόπλακα νομικά σε όλες τις διεκδικήσεις εκτός του 11μηνου από 11/6/2015 έως την δημοσίευση του ν.4387/2016 και αυτό με προϋποθέσεις : να δύναται, να συνεχίσουν τις αγωγές όσοι είχαν ασκήσει αγωγές μέχρι τον Ιούλιο του 2020 και όχι να καταβληθούν τα χρήματα όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Αποσβένοντας αναδρομικά για επικουρικές συντάξεις και Δώρα  από τους μη έχοντες ασκήσει αγωγές με κάθε νομική διεκδίκηση.

Είναι ντροπή μετά την απόφαση του ΑΕΔ Υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης να ψεύδονται και να επικαλούνται δημοσιονομικό ζήτημα για καταστροφή της Χώρας. Αφού δέχεστε ότι το 11μηνο είναι αντισυνταγματικό και θα αποδοθούν τα χρήματα εφόσον τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Ενώ για τους μη προσφεύγοντας σε αγωγές είναι νόμιμες. Δεν είναι ηθικό από μεριάς σας, ο αγρότης, ο οικοδόμος, ο ναυτεργάτης κλπ των 500 – 700 ευρώ που δεν μπόρεσε να πάει στα δικηγορικά γραφεία, αλλά και με δικές σας προτροπές 4 Υπουργών στην συνάντηση με την ΣΕΑ να μην προχωρήσουν σε αγωγές οι συνταξιούχοι. Είναι καθαρά ταξική επιλογή για να κερδοφορούν κάποιοι ξεζουμίζοντας τους συνταξιούχους.

Όλα αυτά μπορεί να γίνουν μόνο με πολιτική απόφαση που να αφορούν όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους ανεξάρτητα από αγωγές διότι με πολιτικές αποφάσεις κάνατε τις περικοπές. Διότι και οι συνταξιούχοι που έκαναν αγωγές και συνεχίζουν είναι χρονοβόρες και ίσως πολλές να επιστραφούν λόγω εκκρεμών στοιχείων.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τους υπεύθυνους των περικοπών μας. Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το δίκιο μας κρίνεται στην αγωνιστική διεκδίκηση στην μεγιστοποίηση της πίεσης γι’ αυτό να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες περιφερειακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της Χώρας, με το πλαίσιο των αιτημάτων που έχουν πλέον ωριμάσει και απαιτούνται άμεσα λύσεις και για τα αναδρομικά, για την 13η και 14η σύνταξη και την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς, κατάργηση του ΑΚΑΓΕ και το σύνολο των αιτημάτων μας.

Tags: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Δήμος Βοΐου: Ενημερωτικά σημειώματα από τη Δημοτική Αστυνομία για την έναρξη εφαρμογής του Κ.Ο.Κ. στο κέντρο της Σιάτιστας

Next Post

Τα σενάρια για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: Πέθανε λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή του

Next Post
Στο σημείο «μηδέν» οι έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου, καθηγητή ψυχολογίας στη Καστοριά

Τα σενάρια για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: Πέθανε λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών
  • Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring
  • Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»
  • «Καμπάνα» 270.300 ευρώ σε 55χρονο για εγκατάλειψη εννέα νεογέννητων γάτων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr