• Latest
κορονοιος εμβολιο

Σύνοδος Κορυφής: Υπέρ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού η Μέρκελ

26 Φεβρουαρίου 2021
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 10/11

5 Νοεμβρίου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες να μην ανησυχούν»… αλλά τα σώματα παραμένουν παγωμένα!

5 Νοεμβρίου 2026
Σιάτιστα: Ενημερωτική ημερίδα αθλητικής διατροφής

Σιάτιστα: Ενημερωτική ημερίδα αθλητικής διατροφής

5 Νοεμβρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου την Πέμπτη 5/11

5 Νοεμβρίου 2026
PPC blue app: Με περισσότερους από 100.000 πελάτες η εφαρμογή της ΔΕΗ blue στην Ελλάδα 

PPC blue app: Με περισσότερους από 100.000 πελάτες η εφαρμογή της ΔΕΗ blue στην Ελλάδα 

5 Νοεμβρίου 2026
52η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς στις 15–17 Απριλίου 2027, FUR BREATHES HERE. KASTORIA, THE INDUSTRY’S LANDMARK.

52η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς στις 15–17 Απριλίου 2027, FUR BREATHES HERE. KASTORIA, THE INDUSTRY’S LANDMARK.

5 Νοεμβρίου 2026
Δυτική Μακεδονία: Παράταση μη καταβολής ΕΝΦΙΑ για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές σε Βόιο, Γρεβενά και Φλώρινα

ΕΝΦΙΑ: Σβήνουν 13 χρόνια λαθών στο Ε9 – Ποιοι ιδιοκτήτες γλιτώνουν φόρους και πρόστιμα

5 Νοεμβρίου 2026
ΑΡΣΙΣ

Arts & Crafts Festival Vol 9 στην αυλή του σπιτιού της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

5 Νοεμβρίου 2026
kardia, καρδια, εμφραγμα

Πόνος αριστερά στο στήθος: Πότε είναι καρδιά και πότε όχι

5 Νοεμβρίου 2026
10ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας – Διαδραστικό λογοτεχνικό εργαστήριο για τη μνήμη και τη λογοτεχνία: «Μικρές ρωγμές στον Χρόνο». Σύντομες συναντήσεις ανάμεσα στη μνήμη, τη λήθη και τη λογοτεχνία»

10ο Συμπόσιο Λογοτεχνίας – Διαδραστικό λογοτεχνικό εργαστήριο για τη μνήμη και τη λογοτεχνία: «Μικρές ρωγμές στον Χρόνο». Σύντομες συναντήσεις ανάμεσα στη μνήμη, τη λήθη και τη λογοτεχνία»

5 Νοεμβρίου 2026
ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Σινεμά Δευτέρα βράδυ «Η Αλεπού των Κατασκόπων»

5 Νοεμβρίου 2026
Αμανατίδης- Γκερεχτές στο νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας

Αμανατίδης- Γκερεχτές στο νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας

5 Νοεμβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής: Υπέρ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού η Μέρκελ

sierafm by sierafm
26 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να ταξιδεύει μόνο όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για αυτό δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος

Υπέρ της δημιουργίας πιστοποιητικού εμβολιασμού συμβατού σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να είναι εφικτά τα ταξίδια εντός ΕΕ, τάχθηκε η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η προσδοκία είναι η τεχνική προετοιμασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το πιστοποιητικό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέπεται να ταξιδέψει μόνο ο κάτοχός του.

«Η προσδοκία είναι ότι αυτό (ενν. το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Δεν είμαι προγραμματίστρια τεχνικός, άρα δεν μπορώ να το εγγυηθώ, έτσι όπως δεν μπορώ να εγγυηθώ την παράδοση εμβολίων. Η πολιτική εντολή είναι να έχει επιτευχθεί μέσα στους επόμενους μήνες – έχω μιλήσει για τρεις μήνες – και για αυτό πιστεύω ότι όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ εργάζονται προκειμένου να επιτευχθεί σε εύλογο χρόνο», δήλωσε η κυρία Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «όλοι σήμερα επισήμαναν ότι αυτή τη στιγμή, με το χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού, δεν αποτελεί ζήτημα». Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε, τόνισε η καγκελάριος και ανέφερε ότι δεν υπάρχει μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Είπαμε ότι π.χ. τα παιδιά δεν έχουν καν πρόσβαση στο εμβόλιο αυτή τη στιγμή και αυτό σημαίνει ότι μπορεί, όπως συμβαίνει σήμερα, να ζητηθεί ένα τεστ, αλλά μπορεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού να αποτελεί μια επιπρόσθετη πληροφορία», εξήγησε, για να προσθέσει ότι είναι σίγουρα σωστό για το μέλλον να έχουμε στη διάθεσή μας το πιστοποιητικό. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να ταξιδεύει μόνο όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για αυτό δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση», συνέχισε η καγκελάριος και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση, εάν προηγουμένως δεν έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

Αναφερόμενη στη συζήτηση με τους ευρωπαίους εταίρους της, η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι συμφωνούν όλοι στην ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου εργαλείου και ανέφερε ότι οι τεχνικές προεργασίες έχουν γίνει από την Επιτροπή από κοινού με τα κράτη – μέλη ήδη τον Ιανουάριο. Αυτό πρέπει τώρα να εφαρμοστεί, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια πύλη, μια πρόσβαση και μια συμβατότητα των διαφόρων εθνικών ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού, δήλωσε και, σε ό,τι αφορά την Γερμανία, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός εθνικού πιστοποιητικού εμβολιασμού. «Τα βασικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να περιέχει έχουν προσδιοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη – μέλη. Και τώρα έχει γίνει η ανάθεση από το υπουργείο Υγείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάζεται περίπου τρεις μήνες προκειμένου να δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις και αυτό είναι περίπου και το χρονικό διάστημα που και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έχει ορίσει για την ανάπτυξη ενός τέτοιου εγχειρήματος ώστε σε εύλογο χρόνο από πάρα πολλά κράτη – μέλη – θα έλεγα από όλα – να έχουν αναπτυχθεί εθνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία, μέσω της πύλης σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι μεταξύ τους συμβατά, προκειμένου να είναι εφικτά τα ταξίδια εντός ΕΕ με περισσότερες πληροφορίες και ίσως αυτό να γίνει η βάση και για την είσοδο στην ΕΕ από τρίτες χώρες», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η παρέμβαση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αναφερόμενος στην πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αποσαφήνισε ότι τάσσεται υπέρ της καταχώρησης όσο το δυνατόν λιγότερων προσωπικών δεδομένων από τους πολίτες.

Φον Ντερ Λάιεν: Έγινε ένα βήμα μπροστά

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη έγινε ένα βήμα μπροστά όσον αφορά στη σύγκλιση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Παράλληλα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «έχουμε συμφωνήσει για το πακέτο των δεδομένων. Αυτό είναι σημαντικό. Αυτή η δουλειά έχει γίνει. Είναι το μίνιμουμ των δεδομένων» προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να έχουμε ευρωπαϊκή λύση αλλιώς άλλοι θα μπουν σε αυτό το κενό. Όπως ξέρουμε η Apple και η Google προσφέρουν λύσεις στον ΠΟΥ».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα η χρήση του πιστοποιητικού. «Η απόφαση λοιπόν του τι μπορείς να κάνεις ενδεχομένως με ένα τέτοιο πιστοποιητικό εμβολιασμού μένει να αποφασιστεί ειδικότερα από την κάθε χώρα».

Επισήμανε ότι «στο τέλος Ιανουαρίου τα κράτη μέλη με τη στήριξη της Κομισιόν συμφώνησαν τι είδους δεδομένα χρειάζονται για τέτοιου είδους πιστοποιητικά εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς. Πολύ απλά είναι μία φόρμα περιεχομένου, ποιο είδος εμβολίου χρησιμοποιήθηκε , υπάρχει μοναδικός κωδικός αναγνώρισης και το μικρότερο ποσοστό δεδομένων που χρειάζεται για κάθε πιστοποιητικό. Τώρα τα κράτη-μέλη πρέπει να τα εφαρμόσουν στα συστήματα υγείας και στα σύνορά τους για να διαβεβαιώσουν ότι τα συστήματα υγείας είναι κατάλληλα γι’ αυτό το σκοπό» συμπληρώνοντας ότι «η Κομισιόν προσφέρει τη συνεργασία για τα δεδομένα όπως έγινε και με την ιχνηλάτηση και να δημιουργηθεί μία πύλη η οποία συνδέει τις διαφορετικές εθνικές λύσεις τη μία με την άλλη έτσι ώστε αυτές οι πληροφορίες να είναι διαλειτουργικές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι «Από τώρα μέχρι τον Μάρτιο και το επόμενο Συμβούλιο αναμένουμε να έχουμε κάποια πρόοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα» επισημαίνοντας ότι λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες για τις οποίες ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο.

Πηγή:ethnos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Επιστρεπτέα 7: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Πώς θα δοθεί

Next Post

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

Next Post

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 10/11
  • ΣΥΡΙΖΑ: «Οι πολίτες να μην ανησυχούν»… αλλά τα σώματα παραμένουν παγωμένα!
  • Σιάτιστα: Ενημερωτική ημερίδα αθλητικής διατροφής
  • Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου την Πέμπτη 5/11
  • PPC blue app: Με περισσότερους από 100.000 πελάτες η εφαρμογή της ΔΕΗ blue στην Ελλάδα 

Πρόσφατα σχόλια

  1. R-G στο Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο. Ο Εσπερινός και η περιφορά της Εικόνας. Βίντεο και φωτογραφίες
  2. Xris στο Fiesta Voio 2026: Στα 95.000 – 98.000 ευρώ το κόστος για τον Δήμο Βοΐου – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση λογοδοσίας.  Βίντεο
  3. LYROGIANNIMARINA στο ΔΥΠΑ -Πρόγραμμα 55+: Ανοιχτές 8.000 θέσεις -Τι πρέπει να κάνουν οι άνεργοι
  4. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  5. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr