• Latest
κορονοιος εμβολιο

Σύνοδος Κορυφής: Υπέρ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού η Μέρκελ

26 Φεβρουαρίου 2021
Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: 4o Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ – 1 έως 5 Ιουλίου

Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων

30 Ιουνίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026

30 Ιουνίου 2026
Η Περιφέρεια Δυτικής μέλος της Ενεργειακής Κοινότητας «Υψηλάντη-Ελλησπόντου «Proud Farm». Βίντεο

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της Ενεργειακής Κοινότητας Υψηλάντη – Ελλησπόντου – PROUD FARM

30 Ιουνίου 2026
Στο Δήμο Βοΐου δωρεάν για 20 χρόνια τμήμα του Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου

Οι Ιατροί Ειδικότητας στο Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου τον Ιούλιο

30 Ιουνίου 2026
Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

Νέο βήμα στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το China Three Gorges University

30 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: Οι μάσκες έπεσαν για μια ακόμη φορά: Η Υ.Α. του Υ.Π.ΕΝ. για την κατανομή των εσόδων από CO2 για το 2026, προβλέπει δραστική μείωση των πόρων για τα έργα υποδομής στην Δυτική Μακεδονία

30 Ιουνίου 2026
Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

Ο Αλέξης Γούδας μαζί με τους Θάνο Σταυρίδη και Χάρη Ευάγγελου στο «Φεστιβάλ Αυλής 2026»

30 Ιουνίου 2026
Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

Ηχηρό «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών στον Βενέτικο ποταμό

30 Ιουνίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Βοΐου για τη διεξαγωγή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα και της Ιουλίας Καραπατάκη

30 Ιουνίου 2026
Επιστολή

Για όσους δεν κατάλαβαν.. – Η απάντηση μας στην υβριστική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης προς την Εφ. ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ 

30 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος Κορυφής: Υπέρ του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού η Μέρκελ

sierafm by sierafm
26 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
«Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να ταξιδεύει μόνο όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για αυτό δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος

Υπέρ της δημιουργίας πιστοποιητικού εμβολιασμού συμβατού σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να είναι εφικτά τα ταξίδια εντός ΕΕ, τάχθηκε η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η προσδοκία είναι η τεχνική προετοιμασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το πιστοποιητικό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέπεται να ταξιδέψει μόνο ο κάτοχός του.

«Η προσδοκία είναι ότι αυτό (ενν. το πιστοποιητικό εμβολιασμού) θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Δεν είμαι προγραμματίστρια τεχνικός, άρα δεν μπορώ να το εγγυηθώ, έτσι όπως δεν μπορώ να εγγυηθώ την παράδοση εμβολίων. Η πολιτική εντολή είναι να έχει επιτευχθεί μέσα στους επόμενους μήνες – έχω μιλήσει για τρεις μήνες – και για αυτό πιστεύω ότι όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ εργάζονται προκειμένου να επιτευχθεί σε εύλογο χρόνο», δήλωσε η κυρία Μέρκελ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι «όλοι σήμερα επισήμαναν ότι αυτή τη στιγμή, με το χαμηλό επίπεδο εμβολιασμού του πληθυσμού, δεν αποτελεί ζήτημα». Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε, τόνισε η καγκελάριος και ανέφερε ότι δεν υπάρχει μόνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

«Είπαμε ότι π.χ. τα παιδιά δεν έχουν καν πρόσβαση στο εμβόλιο αυτή τη στιγμή και αυτό σημαίνει ότι μπορεί, όπως συμβαίνει σήμερα, να ζητηθεί ένα τεστ, αλλά μπορεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού να αποτελεί μια επιπρόσθετη πληροφορία», εξήγησε, για να προσθέσει ότι είναι σίγουρα σωστό για το μέλλον να έχουμε στη διάθεσή μας το πιστοποιητικό. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να ταξιδεύει μόνο όποιος έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για αυτό δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση», συνέχισε η καγκελάριος και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση, εάν προηγουμένως δεν έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

Αναφερόμενη στη συζήτηση με τους ευρωπαίους εταίρους της, η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι συμφωνούν όλοι στην ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου εργαλείου και ανέφερε ότι οι τεχνικές προεργασίες έχουν γίνει από την Επιτροπή από κοινού με τα κράτη – μέλη ήδη τον Ιανουάριο. Αυτό πρέπει τώρα να εφαρμοστεί, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια πύλη, μια πρόσβαση και μια συμβατότητα των διαφόρων εθνικών ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμού, δήλωσε και, σε ό,τι αφορά την Γερμανία, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός εθνικού πιστοποιητικού εμβολιασμού. «Τα βασικά στοιχεία τα οποία θα πρέπει να περιέχει έχουν προσδιοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη – μέλη. Και τώρα έχει γίνει η ανάθεση από το υπουργείο Υγείας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρειάζεται περίπου τρεις μήνες προκειμένου να δημιουργήσει τις τεχνικές προϋποθέσεις και αυτό είναι περίπου και το χρονικό διάστημα που και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν έχει ορίσει για την ανάπτυξη ενός τέτοιου εγχειρήματος ώστε σε εύλογο χρόνο από πάρα πολλά κράτη – μέλη – θα έλεγα από όλα – να έχουν αναπτυχθεί εθνικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, τα οποία, μέσω της πύλης σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι μεταξύ τους συμβατά, προκειμένου να είναι εφικτά τα ταξίδια εντός ΕΕ με περισσότερες πληροφορίες και ίσως αυτό να γίνει η βάση και για την είσοδο στην ΕΕ από τρίτες χώρες», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Η παρέμβαση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αναφερόμενος στην πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αποσαφήνισε ότι τάσσεται υπέρ της καταχώρησης όσο το δυνατόν λιγότερων προσωπικών δεδομένων από τους πολίτες.

Φον Ντερ Λάιεν: Έγινε ένα βήμα μπροστά

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη έγινε ένα βήμα μπροστά όσον αφορά στη σύγκλιση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Παράλληλα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «έχουμε συμφωνήσει για το πακέτο των δεδομένων. Αυτό είναι σημαντικό. Αυτή η δουλειά έχει γίνει. Είναι το μίνιμουμ των δεδομένων» προσθέτοντας ότι «είναι σημαντικό να έχουμε ευρωπαϊκή λύση αλλιώς άλλοι θα μπουν σε αυτό το κενό. Όπως ξέρουμε η Apple και η Google προσφέρουν λύσεις στον ΠΟΥ».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ερωτήματα, όπως για παράδειγμα η χρήση του πιστοποιητικού. «Η απόφαση λοιπόν του τι μπορείς να κάνεις ενδεχομένως με ένα τέτοιο πιστοποιητικό εμβολιασμού μένει να αποφασιστεί ειδικότερα από την κάθε χώρα».

Επισήμανε ότι «στο τέλος Ιανουαρίου τα κράτη μέλη με τη στήριξη της Κομισιόν συμφώνησαν τι είδους δεδομένα χρειάζονται για τέτοιου είδους πιστοποιητικά εμβολιασμού για ιατρικούς σκοπούς. Πολύ απλά είναι μία φόρμα περιεχομένου, ποιο είδος εμβολίου χρησιμοποιήθηκε , υπάρχει μοναδικός κωδικός αναγνώρισης και το μικρότερο ποσοστό δεδομένων που χρειάζεται για κάθε πιστοποιητικό. Τώρα τα κράτη-μέλη πρέπει να τα εφαρμόσουν στα συστήματα υγείας και στα σύνορά τους για να διαβεβαιώσουν ότι τα συστήματα υγείας είναι κατάλληλα γι’ αυτό το σκοπό» συμπληρώνοντας ότι «η Κομισιόν προσφέρει τη συνεργασία για τα δεδομένα όπως έγινε και με την ιχνηλάτηση και να δημιουργηθεί μία πύλη η οποία συνδέει τις διαφορετικές εθνικές λύσεις τη μία με την άλλη έτσι ώστε αυτές οι πληροφορίες να είναι διαλειτουργικές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ υπογράμμισε ότι «Από τώρα μέχρι τον Μάρτιο και το επόμενο Συμβούλιο αναμένουμε να έχουμε κάποια πρόοδο στο συγκεκριμένο ζήτημα» επισημαίνοντας ότι λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν χώρες για τις οποίες ο τουρισμός παίζει σημαντικό ρόλο.

Πηγή:ethnos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟ
Previous Post

Επιστρεπτέα 7: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Πώς θα δοθεί

Next Post

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

Next Post

Εθιμοτυπικές επισκέψεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στην Κύπρο και τη Lakatamia FC, η  Έλλη Κωστάρα
  • Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Βοΐου
  • Δήμος Κοζάνης: BookStories στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης την Κυριακή 5 Ιουλίου 2026 από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ στο πλαίσιο των 44ων Λασσανείων
  • Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη 02-07-2026
  • Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της Ενεργειακής Κοινότητας Υψηλάντη – Ελλησπόντου – PROUD FARM

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr