• Latest
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

16 Μαρτίου 2023
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας.  Βίντεο

Stranafest: Οι Πυξ Λαξ ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους στον Περδίκκα Εορδαίας. Βίντεο

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, πότε ανοίγει η πλατφόρμα

sierafm by sierafm
16 Μαρτίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με διάταξη που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο προτείνεται η άρση της ακινησίας για το έτος 2023, με μερική και αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας οχήματος από 3.4.2023.

Με το άρθρο 33 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή προτείνεται μεταξύ άλλων η υλοποίηση του παρεχόμενου κινήτρου στους ιδιοκτήτες ακινητοποιημένων οχημάτων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών Ι.Χ., για την άρση της ακινησίας για το έτος 2023, με μερική και αναλογική καταβολή των τελών κυκλοφορίας οχήματος από 3.4.2023.

Με την προτεινόμενη διάταξη παρέχεται η δυνατότητα επιλογής, άπαξ εντός του έτους 2023, για άρση της ακινησίας επιβατικού οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος.

Επιδιώκεται να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να προβούν σε προσωρινή άρση αυτής, για χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντας τα αναλογούντα, σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, τέλη κυκλοφορίας.
 
Περαιτέρω, παρέχεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας, εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του έτους 2023, να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους αυτού και όχι το σύνολο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Λόγω της ακινησίας, στην οποία έχουν τεθεί οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να καταβάλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας παρέχεται η δυνατότητα να προβούν σε άρση αυτής, για χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντας τα αναλογούντα, σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, τέλη κυκλοφορίας.

Κατ’ εξαίρεση, δίνεται εναλλακτικά η δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, άπαξ, εντός του έτους 2023, με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος.

Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται για τους σκοπούς του παρόντος, ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας στις παραπάνω περιπτώσεις καταβάλλονται πριν την άρση της ακινησίας.

Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος υποχρεούται να θέσει εκ νέου το όχημά του σε ακινησία έως την τελευταία ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του, για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας και εάν αυτή είναι μη εργάσιμη ή συμπίπτει με επίσημη αργία, κατά την επόμενη εργάσιμη για τη φορολογική διοίκηση, ημέρα.

Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας εντός του έτους 2023, καταβάλλονται κατ’ εξαίρεση αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.

Τα τέλη κυκλοφορίας στην περίπτωση αυτή καταβάλλονται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία κατά την οποία έλαβε χώρα το γεγονός εξαιτίας του οποίου ήρθη η αναγκαστική ακινησία, ενώ σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας εντός του οποίου γίνεται η άρση της αναγκαστικής ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής.
Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της φορολογικής διοίκησης διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό, με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα.».

Η ισχύς αρχίζει από την 3η Απριλίου 2023.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Previous Post

Παρουσίαση βιβλίου «Χιονονιφάδα στη Σαχάρα» του Βασίλη Ταρνανίδη την Δευτέρα 20/3 στο «Κοβεντάρειο»

Next Post

ΔΥΠΑ: Αλλαγές για το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ, πώς θα γίνεται η αίτηση

Next Post
ΟΑΕΔ

ΔΥΠΑ: Αλλαγές για το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ, πώς θα γίνεται η αίτηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025
  • B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr