• Latest
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Ταρίφα» 30.000 ευρώ για κάθε ελληνοποίηση ζητούσε το «ένστολο» κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια

1 Δεκεμβρίου 2021
Κοζάνη: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την επίθεση των Αμερικανών στην Βενεζουέλα

Κοζάνη: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την επίθεση των Αμερικανών στην Βενεζουέλα

3 Ιανουαρίου 2026
ναρκωτικα

36χρονος κατηγορείται ότι έδωσε κοκαΐνη στον ανήλικο γιο του

3 Ιανουαρίου 2026
Βενεζουέλα: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τη σύλληψη Μαδούρο

Βενεζουέλα: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τη σύλληψη Μαδούρο

3 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο voucher για εργαζόμενους & ανέργους μέχρι 1.500 ευρώ

3 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Τραυμάτισε τον αδελφό του με καραμπίνα ενώ την καθάριζε

3 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Διαρρήκτης έπεσε από ταράτσα σπιτιού που πήγε να ληστέψει – Συνελήφθη ο 40χρονος

3 Ιανουαρίου 2026
Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

3 Ιανουαρίου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ενημέρωση από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας για τα Θεοφάνεια

3 Ιανουαρίου 2026
Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

3 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου

3 Ιανουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

3 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

3 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 4 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Ταρίφα» 30.000 ευρώ για κάθε ελληνοποίηση ζητούσε το «ένστολο» κύκλωμα με τα πλαστά διαβατήρια

sierafm by sierafm
1 Δεκεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα κέρδη της οργάνωσης ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία οκταετία – Πώς δρούσε η οργάνωση που «καθάριζε» σκληρούς ποινικούς – Για την πορεία των ερευνών ενημερώθηκε από τους «Αδιάφθορους» ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Βρήκαν €320.000 στο χρηματοκιβώτιο διοικητή AT 

Για κάθε ελληνοποίηση ελάμβαναν 30.000 ευρώ. Κατάφεραν να «καθαρίσουν» σκληρούς ποινικούς, κυρίως Αλβανούς, κάνοντάς τους Έλληνες, βγάζοντάς τους καινούργιες ταυτότητες, διαβατήρια, ακόμη και ΑΦΜ. Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης, με αρχηγό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ και συνολικά εμπλεκόμενους 34 αστυνομικούς εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι 9, ξεπερνούσαν την τελευταία οκταετία τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 600.000 ευρώ ενώ μόνο στο χρηματοκιβώτιο του αξιωματικού – εγκεφάλου βρέθηκαν 320.000 ευρώ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος μετέβη το πρωί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Εκεί επί 2,5 ώρες, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη για την πορεία των ερευνών σχετικά με το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων με την παράνομη έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων στο οποίο έχουν εμπλοκή και αστυνομικοί.

Η οργάνωση φέρεται να λειτουργούσε από τον Απρίλιο του 2013, συμμετείχαν παλιννοστούντες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και ένας δικηγόρος.

Έρευνες πολλών μηνών

Μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές και απογευματινές ώρες της 30–11–2021, εντός των ορίων του αυτοφώρου 20 άτομα μεταξύ των οποίων, εννέα εν ενεργεία αστυνομικοί (ο ένας αξιωματικός), ένας πολιτικός υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μια υπάλληλος ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες. Συνολικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, στην εγκληματική οργάνωση υπάρχουν στοιχεία ότι εμπλέκονται 34 αστυνομικοί.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της Υπηρεσίας και τη συνδυαστική αξιολόγηση των συλλεχθέντων αποδεικτικών στοιχείων έχει προκύψει, ότι τουλάχιστον από 26–04–2013 έως και 30–11–2021, είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη κυρίως από Έλληνες, παλιννοστούντες πρώην χωρών Ε.Σ.Σ.Δ., αστυνομικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση γνησίων (τυπικά) ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς υπηκόους με βαρύ ποινικό μητρώο επιδιώκοντας την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Παράλληλα, διευκόλυναν την παράνομη παραμονή στη χώρα των αλλοδαπών υπηκόων, που απολάμβαναν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, όπως έκδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου, αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες, δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα τυχόν έρευνες των Αστυνομικών Αρχών που θα αποσκοπούσαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ορισμένων εξ αυτών (με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν) και επιπλέον διευκολύνοντας την έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες Χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν (SCHENGEN), όπου και ορισμένοι κάτοχοι των «πλαστών» εγγράφων συνελήφθησαν.

Πώς δρούσε η οργάνωση

Το modus operandi της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ήταν ιεραρχικώς δομημένη, πολυμελής, πολύπλοκη και καθόλου τυχαία, με διακριτούς και αλληλένδετους των μελών της ρόλους, με το κάθε μέλος να υποτάσσεται στη βούληση της ολότητας (Διευθύνοντα – εγκέφαλο της οργάνωσης), μη δυνάμενο να εφαρμόσει μόνο του το σχέδιό του, καθιστώντας κοινωνούς και τα λοιπά μέλη και επιδιώκοντας τον κοινό εγκληματικό σκοπό σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων έλληνα πολίτη, κυρίως σε αλλοδαπούς αλλά και σε ημεδαπούς είτε με τη χρήση ψευδών στοιχείων μη υπαρκτών ατόμων, είτε με τη χρήση στοιχείων ομογενών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό και είχαν πλήρη άγνοια των ενεργειών της οργάνωσης, είτε με τη χρήση στοιχείων υπαρκτών ημεδαπών, κατόπιν προηγηθείσας ψευδούς δήλωσης απώλειας προηγούμενου νομίμως εκδοθέντος δελτίου ταυτότητας, είτε με τη χρήση των πραγματικών τους στοιχείων ταυτότητας, μέσω παράνομης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

Με τη χρήση των ανωτέρω, οι ενδιαφερόμενοι επιτύγχαναν κατά περίπτωση, την ελεύθερη παραμονή και κίνηση τους στη Χώρα, την απόκρυψη τυχόν ποινικού τους παρελθόντος, την απρόσκοπτη έξοδό τους από τη Χώρα και την ελεύθερη κίνηση και διαμονή σε χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν (SCHENGEN), την έκδοση αδειών οδήγησης, την κατάρτιση νέων ή τη χρήση υπαρκτών φορολογικών μητρώων και την κατ’ επέκταση σύσταση εταιρειών και επιχειρήσεων και τη σύναψη συμβάσεων και συμβολαίων οιασδήποτε μορφής.

Πηγή: prtothema.gr
Tags: ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Previous Post

Εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών: Μόνο με μοριακό τεστ το πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Συνάντηση Δασταμάνη-Τζανακόπουλου στο Δημαρχείο

Next Post
Ψψ

Δήμος Γρεβενών: Συνάντηση Δασταμάνη-Τζανακόπουλου στο Δημαρχείο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Παρέμβαση διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ για την επίθεση των Αμερικανών στην Βενεζουέλα
  • 36χρονος κατηγορείται ότι έδωσε κοκαΐνη στον ανήλικο γιο του
  • Βενεζουέλα: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία από τη σύλληψη Μαδούρο
  • ΔΥΠΑ: Έρχεται νέο voucher για εργαζόμενους & ανέργους μέχρι 1.500 ευρώ
  • Τραυμάτισε τον αδελφό του με καραμπίνα ενώ την καθάριζε

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr