Τα Γρεβενά με τους 740 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική έως τη Μέση Ανατολή – 15 εθνικότητες στον ορεινό όγκο των Γρεβενών – Στενάζει το νοσοκομείο

Τα Γρεβενά με τους 740 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική έως τη Μέση Ανατολή – 15 εθνικότητες στον ορεινό όγκο των Γρεβενών – Στενάζει το νοσοκομείο

Τελικά δεν ήρθαν σύριοι πρόσφυγες, ομόθρησκοι με τις οικογένειές τους στα Γρεβενά, όπως δήλωνε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης στα μέσα Ιουλίου, αλλά πρόσφυγες και μετανάστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

15 εθνότητες λοιπόν συναντιούνται στον ορεινό όγκο των Γρεβενών, όπως άλλωστε συμβαίνει και στους καταυλισμούς χωρίς κανείς να φροντίζει για το διαχωρισμό τους, ώστε να υπάρχει ηρεμία, επικοινωνία και στοιχειώδη συμβίωση.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» φιλοξενούνται στα εννιά ξενοδοχεία: 328 σύριοι και άλλοι από Ρουάντα, Μαρόκο, Μπαλί, Γουινέα, Γκάμπια, Ιράκ, Μπουρούντι , Καμερούν, Κονγκό, Αιθιοπία, Σομαλία, Σουδάν, Ζιμπάμπουε. Ακόμα δεν υπάρχουν οι μεταφραστές για την επικοινωνία μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.

Το σαββατοκύριακο γυναίκα με προχωρημένη εγκυμοσύνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο γιατρός δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της.

Καθημερινά δεκάδες παιδιά με ανάγκη για παροχή ιατρικής φροντίδας προσέρχονται στο νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη στελέχωση στο μικρό νοσοκομείο των Γρεβενών για 740 πρόσφυγες με διαφορετικές γλώσσες.

Ένας μεταφραστής μόνο και αυτός όχι πάντα διαθέσιμος χωρίς να μπορεί να γνωρίζει τόσες γλώσσες. Και μόνο μία γυναίκα γυναικολόγο διαθέτει το νοσοκομείο , η οποία θα μπορεί να εξετάζει τον γυναικείο πληθυσμό, ο οποίος λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν επιτρέπει σε καμιά περίπτωση άνδρα γιατρό.

Μια ακόμα ανοργάνωτη αποστολή προσφύγων χωρίς κάποια σχετική ομοιομορφία του πληθυσμού. Φυσικά για όλα αυτά ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης δεν έχει κάτι να μας πει… Εκτός φυσικά ότι τα Γρεβενά έγιναν πολυπολιτισμικά με τη βούλα.

Ιωάννα Παπαδημητρίου prlogos.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Άλλες ειδήσεις

Πρωτόκολλο συνεργασίας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Η ενδυνάμωση και η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτέλεσε το αντικείμενο του Πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπέγραψαν

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Επιχειρούμε Έξω»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων  από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και

ΑΣΕΠ-3Κ/2018: Στη δημοσιότητα και τα αποτελεσματα για τους ΔΕ

Λίγες ώρες μετά τους ΥΕ, το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr,  τους προσωρινούς πίνακες για τους 2.714 επιτυχόντες ΔΕ,

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.