• Latest
ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα χάλια της παιδείας μέσα από τα μάτια της μικρής Αφροδίτης – Η επιστολή που σαρώνει το διαδίκτυο

13 Οκτωβρίου 2018
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ

13 Νοεμβρίου 2025
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

13 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

13 Νοεμβρίου 2025
Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

13 Νοεμβρίου 2025
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

13 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

13 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν συνολικά -3- άτομα, στην πόλη της Πτολεμαΐδας

13 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά 17 μονάδες από την S&P Global  σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας

Όμιλος ΔΕΗ: Αναβάθμιση αξιολόγησης από τον MSCI σε βαθμίδα “A” για θέματα ESG 

13 Νοεμβρίου 2025
«CHECK IN για 2» του Μάκη Τσούφη – με την Ιωάννα Πηλιχού και τον Κωνσταντίνο Καζάκο ,στη ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

«CHECK IN για 2» του Μάκη Τσούφη – με την Ιωάννα Πηλιχού και τον Κωνσταντίνο Καζάκο ,στη ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

13 Νοεμβρίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

«Μάχη» για τη ζωή του δίνει 22χρονος που προσπάθησε να καταπιεί αμάσητο μπέργκερ – Κρίσιμη η κατάστασή του

13 Νοεμβρίου 2025
φορολογια

Παρελθόν το χαρτόσημο, έρχεται το ψηφιακό τέλος: Πώς και πότε επιβάλλεται – Τι αναφέρει εγκύκλιος της ΑΑΔΕ

13 Νοεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρή 49χρονη εργαζόμενη σε φούρνο, πιάστηκε το φουλάρι της στο ζυμωτήριο

13 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τα χάλια της παιδείας μέσα από τα μάτια της μικρής Αφροδίτης – Η επιστολή που σαρώνει το διαδίκτυο

sierafm by sierafm
13 Οκτωβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΣΧΟΛΕΙΟ
1
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μια μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού στην Κεφαλονιά περιγράφει την κατάσταση που βιώνει. Η ΑΔΕΔΥ την επιβεβαιώνει…

Μια μαθήτρια δημοτικού στην Κεφαλονιά, θέλει να μάθει γράμματα όπως γράφει, αλλά στο σχολείο της δεν υπάρχει δασκάλα. Το γράμμα δημοσιεύει το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, το οποίο, με σχετική ανακοίνωση του, ζητά, εκ νέου, δίκαιη μοριοδότηση των σχολείων, τον επαναχαρακτηρισμό τους ως δυσπρόσιτων, καθώς και την στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς.

Όπως γράφει η μικρή Αφροδίτη που πηγαίνει στην Ε’ Δημοτικού, μάθημα τους κάνει η διευθύντρια, που όμως είναι πολύ απασχολημένη με τα προβλήματα του σχολείου. «Σε ένα μήνα παίρνουμε βαθμούς και ακόμα δεν έχουμε γράψει ούτε ένα διαγώνισμα. Πρέπει να μας βοηθήσετε. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη» γράφει μεταξύ άλλων η μαθήτρια.

Η επιστολή που σαρώνει το διαδίκτυο

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Η κραυγή αγωνίας που αποτυπώνει στο γράμμα μαθήτρια του Δημοτικού των Μεσοβουνείων να γίνει σάλπισμα αγώνα του λαού της περιοχής για τη δίκαιη μοριοδότηση, τον επαναχαρακτηρισμό των σχολείων ως δυσπρόσιτων και την στελέχωσή τους!!!

«Πριν αλέκτωρα φωνήσαι», δυστυχώς, επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο οι εκτιμήσεις του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, σχετικά με τις συνέπειες του αποχαρακτηρισμού των δυσπρόσιτων σχολείων του Νομού. Ιδιαίτερα, είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα στην περιοχή της Ερίσου. Εκεί, όχι μόνο έγινε ο αποχαρακτηρισμός αλλά και μειώθηκε η μοριοδότηση από εννέα (9) στο οκτώ (8), ενώ η κοινή θέση της ΕΛΜΕ και Συλλόγου δασκάλων (ΣΕΠΕ) αλλά και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ήταν να αυξηθεί στα δέκα (10) μόρια. Η περιοχή διαθέτει Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις (λείπει μία φιλόλογος και ένας χημικός), Δημοτικό (Τουλιάτα – λείπουν δύο δάσκαλοι συν ένας γυμναστής), καθώς και Νηπιαγωγείο (το ένα τμήμα είναι «άστεγο» και χρειάζεται ένας επί πλέον νηπιαγωγός). Φθάσαμε στο σημείο να παραιτηθεί δασκάλα αναπληρώτρια που τοποθετήθηκε, στο κατά την κυβέρνηση «αναβαθμισμένο», πλέον, Δημοτικό των Τουλιάτων.

Στα παραπάνω σχολεία, όπως και στο σύνολο των άλλων δυσπρόσιτων της Κεφαλονιάς, δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε τον αποχαρακτηρισμό, όπως κάναμε για την Ιθάκη, μετά από οργανωμένη κινητοποίηση. Είχαμε προβλέψει, ότι μειώνεται η οργανικότητα αλλά και μεγαλώνει η δυσκολία στελέχωσης αυτών των σχολείων με μόνιμους ακόμη και με αναπληρωτές καθηγητές, που έχουν ως κίνητρο τα περισσότερα μόρια αυτών των σχολικών μονάδων (στους αναπληρωτές διπλασιάζονται τα μόρια στα δυσπρόσιτα). Έτσι, σήμερα τα σχολεία παραμένουν «γυμνά» από προσωπικό, προετοιμάζοντας το δρόμο για νέες υποβαθμίσεις, καταργήσεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, θεωρεί ότι το γράμμα της μικρής μαθήτριας του Δημοτικού των Μεσοβουνείων που παραθέτουμε, αποκαλύπτει με τον πιο έντονο τρόπο το πώς εξυπηρετούνται με τις εξελίξεις αυτές οι στοχεύσεις των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην παιδεία, που αποτελούν κοινό τόπο των αστικών κομμάτων, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ. Αυτή είναι η «έξοδος από τα μνημόνια» και η «κανονικότητα» για τα σχολεία μας!!!

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναφορά όλων των σχολείων που αποχαρακτηρίστηκαν ή που μειώθηκε η μοριοδότηση και η κατηγορία στην οποία ανήκαν. Να γίνει αποδεκτή η ενιαία και δίκαιη μοριοδότηση που προτείνουν τα Σωματεία των εκπαιδευτικών του νομού και τα Τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ), με την οποία είχαν καθοριστεί 10 μόρια για τα Μεσοβούνεια (και άρα αυτοδίκαιη παραμονή στα δυσπρόσιτα). Ο λόγος ανήκει στην κοινή δράση γονέων – εκπαιδευτικών και μαθητών, τον μόνο παράγοντα που μπορεί να ανατρέψει τις απαράδεκτες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Σε αυτό τον αγώνα το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να δίνει το «παρών», όπου απαιτηθεί.

Πηγή: kefalonitikanea.gr

Tags: ΣΧΟΛΕΙΟ
Previous Post

Φίδι δάγκωσε μαθητή στο σχολείο του

Next Post

Ψυχική υγεία: 5 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε για περισσότερη ευεξία

Next Post
ΟΜΟΡΦΙΑ

Ψυχική υγεία: 5 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψετε για περισσότερη ευεξία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ
  • Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη
  • Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»
  • Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης
  • «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr