ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Ο συνθέτης Σταύρος  Ξαρχάκος Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας

-Εκδηλώσεις Εορτασμού Αγίων Τριών Ιεραρχών

– Ο συνθέτης κ. Σταύρος  Λ. Ξαρχάκος Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας  Τ.Ε. με έδρα την Καστοριά του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των  Αγίων Τριών Ιεραρχών Προστατών της Παιδείας και των Γραμμάτων, θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει ως επίσημο προσκεκλημένο τον Έλληνα συνθέτη κ. Σταύρο Λ. Ξαρχάκο. Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου θα του απονεμηθεί ο ανώτατος τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα  του Τμήματος  Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τ.Ε. με έδρα την Καστοριά του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τίτλο  που τα Α.Ε.Ι. απονέμουν σε εξέχουσες προσωπικότητες.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση της Συνέλευσης του Τμήματος Ψ.Μ.Ε. προς τη Σύγκλητο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, «συνειδητοποιώντας το επιστημονικό και κοινωνικό χρέος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και αναγνωρίζοντας το έργο και την μεγάλη προσφορά του κου Ξαρχάκου προς το κοινωνικό σύνολο, τις τέχνες, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο τιμούμε τον κο Ξαρχάκο, έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ιστορίας μας, σε μια συνάντηση της επιστήμης με την τέχνη, της μουσικής με την επικοινωνία, της διαχρονικής αξίας των δημιουργιών του καλλιτέχνη με τα ψηφιακά μέσα.»

Οι εκδηλώσεις εορτασμού αρχίζουν τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 18:00 μ.μ. με τον αρχιερατικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας στο φερώνυμο Ιερό Ναό των Αγίων Τριών Ιεραρχών χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. κ. Παύλου συνεχίζονται με την τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα στον κ. Ξαρχάκο στις 19:30 στο αμφιθέατρο  «Σπύρος Αρσένης» του Τ.Ε.Ι. στην Κοζάνη και θα ολοκληρωθούν το επόμενο πρωινό με την έναρξη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Η φετινή εκδήλωση παρουσιάζει ιδιαίτερο πολιτισμικό ενδιαφέρον καθώς  εμπλουτίζεται από μουσικά σύνολα  της Περιφέρειάς μας. Μετά από πρόταση του Πρύτανη του Ιδρύματος κ. Στέργιου Γκανάτσιου  προς τους Διευθυντές  κ.  Χρήστο Κουτσογιώτα  στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και κ. Παύλο Ταγτεβερενίδη στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας,  πρόταση που έγινε αμέσως δεκτή, ομάδες μαθητών και καθηγητών θα παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια του συνθέτη.

Η φετινή εκδήλωση θα καλυφθεί με πολλαπλά μέσα  webtv  και live streaming με την υποστήριξη της «Ομάδας Επικοινωνίας και WEB TV» του Τμήματος  Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας  και του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Ο Συνδυασμός των «Ενεργών Πολιτών» ζητά δημόσιο διάλογο-συζήτηση επί των οικονομικών θεμάτων, τα οποία αφορούν στον  Δήμο Βοΐου.

Συνδυασμός ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΐΟΥ Ο Συνδυασμός των «Ενεργών Πολιτών» ζητά δημόσιο διάλογο-συζήτηση επί των οικονομικών θεμάτων, τα οποία αφορούν

ΕΠΣ Κοζάνης: Κρίσιμα εκτός έδρας παιχνίδια για Σιάτιστα και Κοζάνη!!

Το Σαββατοκύριακο θα κρίνει πολλά για τον τίτλο του πρωταθλητή, αφού οι δυο πρωτοπόροι δίνουν τα πιο δύσκολα εκτός έδρας

Καταγγελία για την καθαριότητα στην περιοχή του ΚΔΑΠ

Κάτοικοι της οδού Κωνσταντινουπόλεως δίπλα στο ΚΔΑΠ διαμαρτύρονται για έλλειψη καθαριότητας. Όπως αναφέρουν ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή αλλά ακόμα περιμένουν.

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.