• Latest

Τη βασιλόπιτά της για το 2020 έκοψε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου

22 Ιανουαρίου 2020
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας – Πληροφορίες για συνεργούς και καθοδηγητές στο διπλό φονικό

22 Δεκεμβρίου 2025
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ

Δύο άντρες έδειραν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ γιατί τους ενόχλησε το τύμπανο που χτυπούσε ο ανήλικος

22 Δεκεμβρίου 2025
πετρελαιο θερμανσης

Ώρα πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης: Τι ποσά θα λάβουν οι δικαιούχοι

22 Δεκεμβρίου 2025
Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς

Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς

22 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Να αποσυρθούν οι αρνητικές διατάξεις για τη ζωή χιλιάδων στρατιωτικών που φέρνει η κυβέρνηση»

Καλλιόπη Βέττα: «Να αποσυρθούν οι αρνητικές διατάξεις για τη ζωή χιλιάδων στρατιωτικών που φέρνει η κυβέρνηση»

22 Δεκεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

Έρχονται το 2026 νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ με μηνιαία επιδότηση έως 1.004 ευρώ

22 Δεκεμβρίου 2025
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Προβληματική και άκρως ανησυχητική η επιλογή του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να συνάψει προγραμματική σύμβαση, με εταιρεία Αθηναϊκών Συμφερόντων, αγνοώντας Τοπικό Φορέα, για την λειτουργία Δομής Ψυχικής Υγείας στην ΠΕ Γρεβενών

22 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Με ήττες αποχαιρετούν το 2025 τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις Κοζάνη και Εορδαϊκός

22 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

Αυλαία 2025 στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης

22 Δεκεμβρίου 2025
Όταν το ποδόσφαιρο ενώνει – Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Σιάτιστας προς τον Μακεδονικό Κοζάνης… με καρδιά και ουσία

Όταν το ποδόσφαιρο ενώνει – Ευχαριστήριο μήνυμα του Αντιπροέδρου της Σιάτιστας προς τον Μακεδονικό Κοζάνης… με καρδιά και ουσία

22 Δεκεμβρίου 2025
Στα μπλόκα των αγροτών σε Σιάτιστα, Φιλώτα και τελωνείο Νίκης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Στα μπλόκα των αγροτών σε Σιάτιστα, Φιλώτα και τελωνείο Νίκης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

22 Δεκεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης. Ομάδα Κοινωνικών Δράσεων- Ευχαριστήριο

22 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τη βασιλόπιτά της για το 2020 έκοψε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου

sierafm by sierafm
22 Ιανουαρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τη βασιλόπιτά της για το 2020 έκοψε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στο Αρχοντικό Γρηγορίου Βούρκα στην Κοζάνη, με το εργαζόμενο ή μη, την περίοδο αυτή, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό.

Ο σύντομος απολογισμός 2019 – προγραμματισμός 2020, που έκανε η Προϊσταμένη της Εφορείας, περιελάμβανε τα παρακάτω:

«…Η νέα χρονιά, αρχίζει με νέα δεδομένα για την Εφορεία.

Καταρχάς, η κοπή της βασιλόπιτας στο Αρχοντικό Γρ. Βούρκα σηματοδοτεί ένα σχεδόν ιστορικό γεγονός, αφού συνδέεται με την μεταφορά και οργάνωση της Εφορείας Γρεβενών στα Γρεβενά, όπου ήταν και η έδρα της για 16 χρόνια, από το 2004, από τότε δηλαδή που η πόλη αποτέλεσε έδρα Εφορείας. Το Αρχοντικό παραμένει πλέον στη χρήση μόνον της ΕΦΑ Κοζάνης, η οποία και θα δρομολογήσει τη νέα οργάνωση και λειτουργία του.

Ένα δεύτερο σημαντικό γεγονός, αποτελεί η πρόσφατη ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο μεγάλων έργων της Εφορείας μας, η μερική αποκατάσταση της πόλης της αρχαίας Αιανής, και η στερέωση και αποκατάσταση του Δυτικού Πύργου Σερβίων. Είναι δύο έργα για τα οποία δουλέψαμε πολύ και αρκετά χρόνια, ώστε να καταστούν ώριμα προς ένταξη. Ως εκ τούτου, αυτό αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία που μας κάνει υπερήφανους, προσθέτοντάς μας συγχρόνως και μια μεγάλη ευθύνη για την ορθή και εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησή τους.

Ένα ακόμα γεγονός που μας χαροποιεί, γιατί κι’ αυτό είχε πολλή δουλειά και πήρε πολύ χρόνο, είναι η ολοκλήρωση των Πρακτικών της Ημερίδας που έδινε τον Απρίλιο του 2018 για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, του οποίου τυπώσαμε και σας παρουσιάζουμε σήμερα ένα αντίτυπο. Θα αναρτηθεί στο site του Μουσείου το Φεβρουάριο.

Περνώντας σε ένα σύντομο απολογισμό, θα λέγαμε πως το 2019 σε γενικές γραμμές υπήρξε μια πολύ δημιουργική χρονιά για την Εφορεία μας, καθώς διεκπεραιώθηκε ένα μεγάλο και πολύπλευρο αρχαιολογικό έργο. Επιγραμματικά, περιελάμβανε τα παρακάτω:

  • Μεγάλες σωστικές ανασκαφές στα ορυχεία της ΔΕΗ, στο ορυχείο της ΜΕΤΕ, και στο Αιολικό πάρκο Ασκίου, στις οποίες απασχολήθηκαν συνολικά εκατοντάδες εργαζόμενοι. Οι ανασκαφές αυτές έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα, απασχολώντας σε κάποιες περιπτώσεις και τα πανελλαδικά και διεθνή ΜΜΕ, προβάλλοντας τον πολιτισμό της περιοχής μας, όπως και το έργο της Εφορείας.
  • Συντηρήθηκαν, καταγράφηκαν, σχεδιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα, παλιών και νέων ανασκαφών.
  • Πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες αυτοψίες και επιβλέψεις έργων στις οποίες ελέγχθηκαν με επιφανειακή έρευνα περισσότερα από 100.000 στρέμματα γης σε όλο το νομό. Τα περισσότερα συνδέονται με αιτήματα διάφορων εταιριών και ιδιωτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων.
  • Εκπονήθηκαν μελέτες και τεχνικές εκθέσεις, και υλοποιήθηκε μια σειρά άμεσων σωστικών εργασιών σε βυζαντινά μνημεία. Παράλληλα, συνεργαστήκαμε με διάφορους εμπλεκόμενους φορείς και άτομα, με υποδείξεις και συμβουλευτικές παρεμβάσεις μας, σε θέματα προστασίας και ανάδειξης μνημείων.
  • Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, την Αρχαιολογική Συλλογή της Κοζάνης, το Αρχοντικό Γρ. Βούρκα και το Αρχοντικό Πούλκως στη Σιάτιστα, σε περισσότερους από 3.000 μαθητές.
  • Διοργανώθηκαν σημαντικές και επιτυχημένες εκδηλώσεις, με αποδέκτες ποικίλες κατηγορίες κοινού, σε πολλούς από τους χώρους της Εφορείας, με τη συνδιοργάνωση ή μη άλλων φορέων.
  • Έγιναν ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, καθώς και συγγραφή άρθρων προς δημοσίευση σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Το ανασκαφικό έργο του 2018-2019 θα παρουσιαστεί επίσης στο φετινό ΑΕΜΘ, στις αρχές Μαρτίου, ενώ το αρχαιολογικό έργο της δεκαετίας 2011-2020 στα δημόσια μουσεία, στα τέλη του ίδιου μήνα στην Αθήνα.
  • Με όλα αυτά, όπως και με την προβολή του έργου της Εφορείας μέσω των ΜΜΕ και της ιστοσελίδας μας στο FB, και παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, παρατηρήθηκε αύξηση της επισκεψιμότητας στους χώρους της Εφορείας, με υπερδιπλασιασμό των επισκεπτών συγκριτικά με το 2018, με τα πρωτεία να κατέχει και πάλι το Αρχοντικό της Πούλκως στη Σιάτιστα.
  • Ένα ιδιαίτερα μεγάλο και πολύπλευρο έργο διεκπεραιώθηκε επίσης και από το Λογιστήριο, με 5.667 πρωτοκολλημένα έγγραφα. Εξυπηρετήθηκαν εκατοντάδες πολίτες, με διεκπεραίωση υποθέσεών τους, έκδοση καρτών ελευθέρας εισόδου σε μουσεία, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και πολλά άλλα.
  • Υψηλά στις προτεραιότητες της Εφορείας μας είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας επίλυσης θεμάτων που αφορούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, όπως και σε Προγραμματικές Συμβάσεις για αποκατάσταση βυζαντινών / μεταβυζαντινών μνημείων του νομού.
  • Ιδιαίτερη επίσης βαρύτητα δόθηκε τη χρονιά που έφυγε και σε θέματα ασφάλειας μουσείων – μνημείων – χώρων, αλλά και εργαζομένων.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος μόνο ενός πολύ σημαντικού έργου, που επιτεύχθηκε με τη συνεργασία όλων, μονίμων και εκτάκτων υπαλλήλων της Εφορείας. Θερμές ευχαριστίες προς όλους.

Παρόμοια δημιουργικό ευχόμαστε να είναι και το 2020, με υγεία, καθώς και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία για όλους.»

Την χορηγία της βασιλόπιτας έκανε φέτος το διαφημιστικό γραφείο Skepsis Adv., του Ελευθέριου (Τέλη) Βωβού.

Το δώρο αποτελεί ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα, όπου και όποτε επιθυμεί ο τυχερός, προσφορά του Γραφείου Ταξιδίων Ερμής Tours, Κωνσταντίνος Φωτόπουλος. Το φλουρί έτυχε σπουδάστρια του Δημόσιου ΙΕΚ Κοζάνης, που κάνει την πρακτική της ως φύλακας στην Εφορεία. Της ευχόμαστε υγεία και τύχη σε όλη της ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά και τους δύο χορηγούς και τους ευχόμαστε καλή χρονιά.

Θερμές ευχαριστίες επίσης και καλή χρονιά στην Εταιρία Συστημάτων Πληροφορικής Κυβρακίδης Γ. και Υιός Ο.Ε., για τη χορηγία του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αρχαιολογικής Συλλογής Κοζάνης.

Previous Post

Χάλασε ο γάμος επειδή «κλέφτηκαν» οι συμπέθεροι

Next Post

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Next Post

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εξελίξεις στην υπόθεση της Φοινικούντας – Πληροφορίες για συνεργούς και καθοδηγητές στο διπλό φονικό
  • Δύο άντρες έδειραν 13χρονο σε αγώνα βόλεϊ γιατί τους ενόχλησε το τύμπανο που χτυπούσε ο ανήλικος
  • Ώρα πληρωμών για το επίδομα θέρμανσης: Τι ποσά θα λάβουν οι δικαιούχοι
  • Συναντήσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Καστοριάς
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να αποσυρθούν οι αρνητικές διατάξεις για τη ζωή χιλιάδων στρατιωτικών που φέρνει η κυβέρνηση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr