Τι λέει η Ενορία Αγίου Νικολάου για το επεισόδιο στην πλατεία Γεράνειας

Τι λέει η Ενορία Αγίου Νικολάου για το επεισόδιο στην πλατεία Γεράνειας

Αγαπητοί ακροατές, της πόλεώς μας, χαίρετε.

Είναι σε όλους φρόνιμο και συνετό, πριν ακούσουμε και τις δύο πλευρές των εμπλεκομένων σε κάποια υπόθεση, να μην εκφέρουμε καμμία γνώμη, ούτε να βγάζουμε συμπεράσματα, ούτε, πολύ περισσότερο, να ομιλούμε από το ραδιόφωνο και ακούει ένα πολυπληθές ακροατήριο, ακόμη και εκτός Ελλάδος, παίρνοντας το μέρος του ενός και καταδικάζοντας τον άλλο. Γι’ αυτό κι εγώ, ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, θα ήθελα να ενημερώσω υπευθύνως τους αγαπητούς ακροατές των ραδιοφωνικών σταθμών της πόλεώς μας εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το πρωί της Δευτέρας ενημερώθηκα, εγώ ο Ιερέας Βασίλειος Βασιλείου, από τον κ. Νικόλαο Καρακουλάκη, Εκκλησιαστικό Σύμβουλο ότι, στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας υπάρχει συνεργείο του Δήμου και τοποθετεί δένδρο χριστουγεννιάτικο και παράσταση της γεννήσεως του Χριστού (φάτνη). Μου ανέφερε ότι ήδη έχουν ανοιχθεί με τρυπάνι τρύπες στις πλάκες από γρανίτη, πράγμα καταστροφικό αλλά και επικίνδυνο να χαλάσει το δάπεδο από τις παγωνιές του χειμώνα.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν όλως αυθαιρέτως, χωρίς καμμία ενημέρωση από τον Δήμο και έγκριση από την Εκκλησιαστική Επιτροπή. Αμέσως ενημερώνω την Αρχιτέκτονα – Μηχανικό κα Στεργιανή Πάκα, για να πάει να δει τι γίνεται. Στη συνέχεια τηλεφωνώ στον κ. Δήμαρχο, τον ενημερώνω για το συμβάν, και μου απαντά ότι ευρίσκεται στην Αθήνα και δεν γνωρίζει για τις ενέργειες αυτές. Μετά τηλεφωνώ στον κ. Αντιδήμαρχο και μου λέει ότι, δεν γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται. Κατόπιν τηλεφώνησα στον κ. Γεώργιο Καραμάνη, τεχνικό και ηλεκτρολόγο του Δήμου, ο οποίος δεν απαντούσε τηλεφωνικά.

Στη συνέχεια, μαζί με τους Επιτρόπους επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία, για να έλθει να σταματήσει τις εργασίες, ώσπου να συνεννοηθούμε με τον Δήμο. Ήλθε ο κ. Υποδιοικητής της Αστυνομίας και πήγαμε όλοι μαζί στον χώρο έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας και είδαμε τι είχε γίνει. Εκείνη τη στιγμή έρχεται και η κα Καλλιόπη Δάρδα, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας, αρκετά επιθετική, λέγοντας ότι, είμαι Πρόεδρος του Τ. Σ. Σιάτιστας και κάνω ό, τι θέλω για το καλό του τόπου και των πολιτών. Της είπα ότι αυτά που κάνει είναι αυθαίρετα και χωρίς την συγκατάθεση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Της είπα ότι εδώ, σ’ αυτό το σημείο, έχει γίνει καταστροφή του δαπέδου. Της πρότεινα να βάλουν το δένδρο και τη φάτνη στο επάνω επίπεδο του εξωτερικού χώρου της Εκκλησίας ή στην ανατολική γωνία του όλου οικοπέδου. Η κα Πρόεδρος απευθυνόταν στους παρόντες και τους προέτρεπε να ξεσηκωθούν εναντίον μου, επειδή δεν είμαι σιατιστινός και δεν έχω λόγο για τα πράγματα του τόπου. Άρχισαν κάποιοι να μου επιτίθενται άσχημα φραστικά, και για να μη γίνει μεγαλύτερος θόρυβος έφυγα και ήρθα στο γραφείο της ενορίας.

Εκεί κάλεσα τον νομικό Σύμβουλο της Ενορίας μας, τον δικηγόρο κ. Αναστάσιο Τσιαούση, για να μας συμβουλεύσει τι να πράξουμε. Του είπαμε ότι δεν διαφωνούμε στο να τοποθετηθούν, το χριστουγεννιάτικο δένδρο και η φάτνη, στον εκκλησιαστικό χώρο, αλλά σε κάποιο άλλο σημείο από αυτό που επέλεξαν.  Μας πρότεινε ότι, για να συνεχισθούν οι εργασίες, θα πρέπει ο Δήμος να κάνει αίτηση προς την Εκκλησιαστική Επιτροπή, ζητώντας τον κατάλληλο χώρο και για τόσο χρονικό διάστημα, και να έλθουν εκπρόσωποι του Δήμου να συζητήσετε και να συμφωνήσετε.

Όταν άκουσε η κα Δάρδα ότι, πρέπει να κάνει αίτηση, είπε, φέρτε μου ένα χαρτί να κάνω αίτηση. Της απαντώ, η αίτηση πρέπει να γίνει επισήμως, με υπογραφή και την σφραγίδα του Δήμου. Αυτή τότε αντέδρασε και είπε ότι εγώ δεν κάνω αίτηση χωρίς να κάνω συνεδρίαση Τοπικού Συμβουλίου. Την ερωτά ο δικηγόρος κ. Αν. Τσιαούσης, για να κάνεις αυτόν τον στολισμό, έκανες σύγκληση Συμβουλίου; Και απαντά, δεν έκανα. Αυτά τα κάνω μόνη μου, είμαι Πρόεδρος του Τοπικού, και θέλω να στολιστεί η πόλη μας. Εγώ θα συνεχίσω και στείλτε με στο αυτόφωρο. Λέγοντας αυτά έφυγε για το Δημαρχείο.

Μετά από λίγη ώρα, μάς τηλεφώνησαν από τον Δήμο. Ήταν ο κ. Τζαβέλλας Αθανάσιος, δικηγόρος – συνεργάτης του Δήμου, ο οποίος μάς είπε ότι θα σάς αποστείλουμε από τον Δήμο αίτηση. Περιμέναμε για αρκετή ώρα και αίτηση δεν είδαμε. Μάθαμε, όμως, ότι το δένδρο, τη φάτνη και τα στολίδια τα πήραν, και νομίσαμε ότι η υπόθεση τελείωσε εδώ.

Το λυπηρό είναι ότι το απόγευμα, στις 5.00, στο δελτίο ειδήσεων του «ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ» μίλησε η κα Καλλιόπη Δάρδα, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, η οποία δεν εκφραζόταν ευπρεπώς προς το πρόσωπό μου, και δεν εξέθεσε ακριβώς τα πράγματα, όπως αυτά συνέβησαν. Μίλησε, επίσης, ο κ. Μιχάλης Καραμπατζιάς, Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς τον αρμόζοντα τρόπο, καταφερόμενος προσωπικά εναντίον μου, ο οποίος χωρίς να γνωρίζει ακριβώς τα γεγονότα, εξέφερε γνώμες και συμπεράσματα, τα οποία απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Είναι γνωστό ότι, οι αποφάσεις στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παίρνονται συλλογικά και εκφέρονται δια του Προέδρου. Δεν αποφασίζει μόνος του ο Πρόεδρος. Μίλησε, τέλος και ο κ. Δημήτριος Τουρλούμης, ο οποίος ως αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας, κατά τη γνώμη μας, έβαλε τα πράγματα στη σωστή θέση. Μίλησε απλά, κατανοητά, αντικειμενικά και χωρίς εμπάθεια, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Τελειώνοντας, σάς ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε, και θα ήθελα να βεβαιώσω ότι, ολόκληρο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, οι Ιερείς π. Βασίλειος, π. Νέστορας και τα μέλη, Καρακουλάκης Νικόλαος, Λεζγίδης Αντώνιος, Γκουρομίσιος Παναγιώτης και Στέφανος Σβώλης, άσχετα από τα ποικίλα εναντίον μας λόγια, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί προς τον Δήμο, για συνεργασία προς όφελος των δημοτών.

Με εκτίμηση

Για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Ο Πρόεδρος

 

 

 

 

Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
Σιάτιστα

Άλλες ειδήσεις

Η ομιλία του Γιώργου Κασαπίδη στη Σιάτιστα. Βίντεο

Η ομιλία του Γιώργου Κασαπίδη στη Σιάτιστα. Δείτε το Βίντεο του siera fm…

ΕΠΣ Κοζάνης: Πως θα διεξαχθεί η νέα σεζόν

Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανακοινώνει τις σημαντικότερες ημερομηνίες για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 που έχουν ως εξής :

Δαμασκηνιά Βοΐου: Παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών

Παραδοσιακές φορεσιές θα παρουσιαστούν στη Δαμασκηνιά το Δεκαπενταύγουστο

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.