• Latest
ΤΣΑΙ

Το αντιοξειδωτικό ρόφημα που μάχεται τις σοβαρές παθήσεις των πνευμόνων

26 Μαρτίου 2020
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Στελέχη Επιχειρήσεων:  «Ξαναχτίζοντας Εταιρείες, Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία»

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Στελέχη Επιχειρήσεων: «Ξαναχτίζοντας Εταιρείες, Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία»

18 Νοεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Π. Κουκουλόπουλος: «160 κακοποιημένα παιδιά στη Δυτ.Μακεδονία 2020-2025 – Πρώτη με 47% η Κοζάνη – Να λειτουργήσει επιτέλους Σπίτι του Παιδιού»

18 Νοεμβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων

17 Νοεμβρίου 2025
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;

17 Νοεμβρίου 2025
Γιάννης Κορεντσίδης

Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

17 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες

17 Νοεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

17 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης  για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

17 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

17 Νοεμβρίου 2025
Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

17 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

17 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Το Πολυτεχνείο ζει, με τα μηνύματά του πάντα επίκαιρα, παρακινώντας μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον»

17 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το αντιοξειδωτικό ρόφημα που μάχεται τις σοβαρές παθήσεις των πνευμόνων

sierafm by sierafm
26 Μαρτίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΤΣΑΙ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού φαίνεται υποσχόμενο για τη θεραπεία σοβαρής πνευμονικής πάθησης. Τι ακριβώς παρατήρησαν οι ερευνητές

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην New England Journal of Medicine διαπιστώνει ότι το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού μπορεί να φανεί υποσχόμενο για την αντιμετώπιση μιας σοβαρής πνευμονοπάθειας.

Η νόσος την οποία φαίνεται να καταπολεμά το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι η  Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ) μία χρόνια, μη αναστρέψιμη, προοδευτικά εξελισσόμενη και τελικά θανατηφόρος ινωτική πνευμονική νόσος αγνώστου αιτιολογίας.

Μέχρι πριν μια δεκαετία δεν υπήρχαν πολλές διαθέσιμες θεραπείες για τους ασθενείς με ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, παρά μόνο μέτρα ανακούφισης των συμπτωμάτων και διατήρησης της πνευμονικής λειτουργίας για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον Δρ. David Hill εκπρόσωπο της Αμερικανικής Πνευμονολογικής Εταιρίας οι δύο διαθέσιμες φαρμακευτικές αγωγές για την ΙΠΙ επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου, δεν κατορθώνουν όμως να την σταματήσουν. Επομένως υπάρχει ζωτική ανάγκη για νέες θεραπείες.

Η νέα έρευνα μελετά το εκχύλισμα του πράσινου τσαγιού επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό που μπορεί να συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από την φθορά που προκαλούν διάφορες διαδικασίες νόσου.

Στο πλαίσιο της έρευνας υπό την καθοδήγηση του Δρ.  Harold Chapman  από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, συμμετείχαν είκοσι ασθενείς με ΙΠΙ που επρόκειτο να υποβληθούν σε βιοψίες πνεύμονα. Επί δύο εβδομάδες οι μισοί ασθενείς λάμβαναν 600mg EGCG σε μορφή κάψουλας καθημερινά, ενώ οι άλλοι μισοί δεν έπαιρναν.

Κατά την ανάλυση του πνευμονικού ιστού που ελήφθη στη βιοψία οι ερευνητές βρήκαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δυο ομάδες ασθενών. Συγκεκριμένα οι ασθενείς που είχαν λάβει τα συμπληρώματα είχαν μειωμένα επίπεδα συγκεκριμένων πρωτεϊνών που εμπλέκονται στην πνευμονική ίνωση.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στα δείγματα αίματος που ελήφθησαν από τις δυο ομάδες ασθενών.

Ο Δρ. Hill χαρακτήρισε τα ευρήματα ενδιαφέροντα και βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερης κλίμακας μελέτες. Ωστόσο, μέχρι τότε τόνισε ότι δεν μπορούν να συναχθούν σαφή συμπεράσματα ούτε να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες στους ασθενείς. Τονίζει μάλιστα ότι επρόκειτο για μια μικρή έρευνα που δεν παρέχει αποδείξεις ότι οι κάψουλες επιγαλλοκατεχίνης μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τους ασθενείς με πνευμονική ίνωση.

Το επόμενο βήμα των ερευνητών είναι να αξιολογηθεί σε τι βαθμό η λήψη του εν λόγω συμπληρώματος μπορεί να βελτιώσει την αναπνευστική ικανότητα των ασθενών.

Πηγή:ygeiamou.gr

Tags: ΤΣΑΙ
Previous Post

Κοινό Ευχαριστήριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων

Next Post

Προσλήψεις σε 28 δομές Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας – Άμεσα η προκήρυξη

Next Post

Προσλήψεις σε 28 δομές Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας - Άμεσα η προκήρυξη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Στελέχη Επιχειρήσεων: «Ξαναχτίζοντας Εταιρείες, Μεταμορφώνοντας την Κοινωνία»
  • Π. Κουκουλόπουλος: «160 κακοποιημένα παιδιά στη Δυτ.Μακεδονία 2020-2025 – Πρώτη με 47% η Κοζάνη – Να λειτουργήσει επιτέλους Σπίτι του Παιδιού»
  • Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων
  • Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;
  • Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr