• Latest
παχυσαρκια διαιτα

Το βάρος μετά την ηλικία των 20 παίζει ρόλο για τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου

18 Οκτωβρίου 2019
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στην τελική ευθεία για τις Βάσεις 2025: Όλες οι ημερομηνίες

4 Ιουλίου 2025
Καιρός: Έρχεται «βουτιά» 10 βαθμών μετά τον μίνι καύσωνα

Καιρός: 38άρια και επικίνδυνοι άνεμοι σήμερα – Έρχεται 4ήμερος καύσωνας

4 Ιουλίου 2025
πονος αυτι

Κίνδυνος εγκεφαλικού: 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε μετά τις 5 το απόγευμα

4 Ιουλίου 2025
Youth Pass

«Market Place»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα

4 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Παραβίασε Stop και οδηγούσε χωρίς δίπλωμα ο 63χρονος που συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι»

4 Ιουλίου 2025
ζευγαρι Βιασμός

Καταγγέλλουν Ελληνίδα ιερόδουλη ότι παρίστανε την παπαδιά – «Έλα για νύχτες ακολασίες, κρυφά από τον παπά»

4 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Άγρια συμπλοκή γυναικών: Την κυνηγούσε στον δρόμο με ψαλίδι και της το κάρφωσε στην πλάτη

4 Ιουλίου 2025
βιασμος

Ομαδικός βιασμός 14χρονης: Συνελήφθη ένας 16χρονος – Την απειλούσαν ότι θα της κάνουν κακό αν μιλήσει

4 Ιουλίου 2025
Ο Αλιάκμων Βοΐου επανέρχεται στην ΕΠΣ Κοζάνης. Πρώτη συνάντηση

Ο Αλιάκμων Βοΐου επανέρχεται στην ΕΠΣ Κοζάνης. Πρώτη συνάντηση

3 Ιουλίου 2025
Το Pindos Vespa Ride διασχίζει τα υπέροχα Γρεβενά!

Το Pindos Vespa Ride διασχίζει τα υπέροχα Γρεβενά!

3 Ιουλίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Την Μ. Πέμπτη η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

Πανγρεβενιώτικη Σύσκεψη για το Μέλλον των Γρεβενών

3 Ιουλίου 2025
Δήμος Βοΐου: Δύο έργα αναβάθμισης υφιστάμενων μονοπατιών στο Βόιο, από  το Δήμο Βοΐου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 718.190,00 ευρώ

Δήμος Βοΐου: Δύο έργα αναβάθμισης υφιστάμενων μονοπατιών στο Βόιο, από  το Δήμο Βοΐου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 718.190,00 ευρώ

3 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το βάρος μετά την ηλικία των 20 παίζει ρόλο για τον κίνδυνο πρώιμου θανάτου

sierafm by sierafm
18 Οκτωβρίου 2019
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παχυσαρκια διαιτα
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η αύξηση βάρους από την ηλικία των 20 έως και τη μέση ενήλικη ζωή συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρώιμου θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση The BMJ, υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης του βάρους εντός των φυσιολογικών ορίων σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου, στο πλαίσιο της πρόληψης του κινδύνου πρώιμου θανάτου.

Οι συντάκτες της έρευνας από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Huazhong, στην Γουχάν της Κίνας, εξηγούν ότι η αύξηση του βάρους από την πρώιμη έως τη μέση ενήλικη ζωή αλλά και η μείωσή του από τη μέση έως την ύστερη ενήλικη ζωή συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο πρώιμου θανάτου.

Στις ΗΠΑ το 36% των ανδρών και το 38% των γυναικών ήταν παχύσαρκοι το 2016 σε αντίθεση με τα ποσοστά του 1975 που ήταν 11% και 14% αντίστοιχα. Στη Βρετανία ένας στους τέσσερις ενήλικες και το 20% των παιδιών, ηλικιών 10-11 ετών, είναι σημαντικά παχύσαρκα.

Μέχρι σήμερα, ωστόσο, πολύ λίγα ήταν γνωστά για τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις των μεταβολών βάρους κατά την ενήλικη ζωή.

Οι Κινέζοι ερευνητές βασίστηκαν σε δεδομένα από την αμερικάνικη έρευνα US National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) – αντιπροσωπευτική σε εθνικό επίπεδο ετήσια έρευνα που περιλαμβάνει συνεντεύξεις, ιατρικές εξετάσεις και δείγματα αίματος, για να μετρήσει την υγεία των πολιτών των ΗΠΑ – που έλαβε χώρα κατά τις χρονικές περιόδους 1988-1994 και 1999-2014.

Το πλήθος του δείγματος έφτασε τα 36.051 άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών. Διαπιστώθηκε ότι αυτοί που ήταν παχύσαρκοι σε ηλικία 47 ετών κινδύνευαν περισσότερο να πεθάνουν πρόωρα όταν προσπαθούσαν να χάσουν το υπερβολικό αυτό βάρος συγκριτικά με τις περιπτώσεις που το διατηρούσαν.

Καταγράφηκαν οι θάνατοι από κάθε αίτιο, ιδιαίτερα από καρδιαγγειακές νόσους, για 12 χρόνια, σε αυτό το διάστημα ο αριθμός θανάτων έφτασε τους 10.500, δηλαδή περίπου το 29%.

Επίσης, βρέθηκε ότι αυτοί που ήταν παχύσαρκοι σε όλη την περίοδο της ζωής τους διέτρεχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από όλους του συμμετέχοντες (72%), αλλά αυτός φάνηκε να πέφτει σταδιακά με την αύξηση της ηλικίας.

Αυτοί των οποίων το βάρος αυξήθηκε από την νεαρή έως τη μέση ενήλικη ζωή διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας, σε σύγκριση με αυτούς που το διατηρούσαν στην ίδια ηλικιακή περίοδο. Η απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν σχετίστηκε με τη θνησιμότητα.

Παρόλα αυτά, καθώς οι άνθρωποι μεγάλωναν, η συσχέτιση μεταξύ αύξησης βάρους και θνησιμότητας φάνηκε να εξασθενεί και να αντικαθίσταται από τη σχέση μείωση βάρους – αύξηση κινδύνου πρόωρου θανάτου. Αυτό φάνηκε να ισχύει από τη μέση έως την ύστερη ενήλικη ζωή. Δεν βρέθηκαν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ διαφόρων μορφών αλλαγής βάρους και θνησιμότητας που οφείλεται στον καρκίνο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ίσως είναι σημαντικότερο να ενθαρρύνουμε την πρόληψη της περαιτέρω αύξησης βάρους παρά τη διαίτα στις περιπτώσεις ατόμων που έχουν ήδη πάρει βάρος.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει πως το υπερβολικό βάρος μετά τα 75 έτη όχι μόνο δεν συνιστά παράγοντα επικινδυνότητας αλλά πιθανότατα μας προστατεύει. Φάνηκε ότι ο σχετικός κίνδυνος θανάτου από κάθε αίτιο και από καρδιαγγειακές παθήσεις μειώνεται με την αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) στα άτομα άνω των 75. Πρόκειται για ένα εύρημα που είναι γνωστό ως «παράδοξο παχυσαρκίας».

Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν ότι το φαινόμενο αυτό εξηγείται από την τάση του ανθρώπου να επιβιώνει. Έτσι εκείνοι που επιβιώνουν σε μεγάλη ηλικία αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις της παχυσαρκίας.

Πηγή:Newsbeast.gr

Previous Post

Έναρξη πρωταθλήματος Α Ανδρών

Next Post

Αυτές είναι οι ημερομηνίες των εκπτώσεων, της Black Friday και της Cyber Monday

Next Post
Black Friday ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι ημερομηνίες των εκπτώσεων, της Black Friday και της Cyber Monday

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Στην τελική ευθεία για τις Βάσεις 2025: Όλες οι ημερομηνίες
  • Καιρός: 38άρια και επικίνδυνοι άνεμοι σήμερα – Έρχεται 4ήμερος καύσωνας
  • Κίνδυνος εγκεφαλικού: 4 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε μετά τις 5 το απόγευμα
  • «Market Place»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα
  • Παραβίασε Stop και οδηγούσε χωρίς δίπλωμα ο 63χρονος που συγκρούστηκε με όχημα του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr