Το ελληνικό βότανο που προστατεύει από την οστεοπόρωση

Το ελληνικό βότανο που προστατεύει από την οστεοπόρωση

Ένα «μεγαλείο» κρύβει για την υγεία το τσάι του βουνού, με την ξεχωριστή του σύνθεση, τα πολλαπλά ευεργετικά οφέλη και τις ελπίδες για πρόληψη της οστεοπόρωσης

Ερευνητές από το εργαστήριο βιολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών αποφάνθηκαν πως εκχυλίσματα από το τσάι της Εύβοιας και το τσάι του Μαλεβού ενδέχεται να αποτελέσουν μελλοντικά τη βάση για τη δημιουργία λειτουργικών τροφίμων κατά της οστεοπόρωσης.

Αρκετά χρόνια αργότερα, η ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Ισμήνης Δοντά δείχνει ότι εκχύλισμα του τσαγιού της Εύβοιας έχει οστεοπροστατευτικές επιδράσεις, έτσι όπως τουλάχιστον διαφαίνεται σε πειραματόζωα.

Η ανάγκη για τη διεξαγωγή και άλλων μελετών, προκειμένου να υπάρξουν πιο ασφαλή και αποδοτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό αποτελέσματα, είναι σαφέστατα δεδομένη.

Αφέψημα ή έγχυμα για το τσάι του βουνού;
Και ως αφέψημα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό και το αφήνουμε να βράσει) και ως έγχυμα (όπου ρίχνουμε το τσάι σε νερό που μόλις έβρασε, αποσύροντάς το όμως από την πηγή θερμότητας και αφήνοντάς το για μερικά λεπτά), το τσάι του βουνού είναι εξαιρετικό. Πάντως, ο καθηγητής J. Pahnke το προτείνει ως αφέψημα, αφού συχνά κατά την παρασκευή του χρησιμοποιούμε και σκληρά τμήματα του φυτού, των οποίων τα πολύτιμα συστατικά παίρνουμε καλύτερα όταν παρασκευάζουμε αφέψημα.

Πηγή:ygeiamou.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΤΣΑΙ

Άλλες ειδήσεις

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην πρωτοβουλία «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία»

Η πρωτοβουλία «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης να δημιουργήσει ένα φυτώριο εκκόλαψης καινοτόμων

Το μεγάλο απόδειπνο στον Προφήτη Ηλία Σιάτιστας

Το μεγάλο απόδειπνο στον Προφήτη Ηλία Σιάτιστας σήμερα

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.