There are many factors involved in managing blood sugar, such as regular exercise and a healthy diet.
Αλλά μερικές φορές απλώς το να προσπαθούμε να τρώμε υγιεινά μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό, αν δεν είμαστε σίγουροι ποιες τροφές να συμπεριλάβουμε σε καθημερινή βάση.
According to Dr.. Justine Chan, διαιτολόγο και ειδική σε θέματα διαβήτη, το καλύτερο φρούτο που πρέπει να φάτε για να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας είναι τα μύρτιλα.
«Το καλύτερο φρούτο για τον διαβήτη είναι τα μύρτιλα.Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανθοκυανίνες, οι οποίες τους δίνουν το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα τους και έχει αποδειχθεί ότι -δυνητικά- καθυστερούν την πέψη των υδατανθράκων και αποτρέπουν την αύξηση του σακχάρου στο αίμα».
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι τα μύρτιλα έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, ειδικά σε ό,τι αφορά τον διαβήτη και την μείωση του σακχάρου στο αίμα.
«Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη έρευνα έδειξε ότι μετά από δύο μήνες, τα μύρτιλλα μείωσαν την HbA1c, μια εξέταση αίματος που μετρά το μέσο σάκχαρο τους τελευταίους 3 months. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης χαμηλότερα τριγλυκερίδια και μειωμένη φλεγμονή», says Dr.. Chan.
Τα μύρτιλα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
Ένα από τα σημάδια μιας τροφής φιλικής προς τον διαβήτη είναι όταν βαθμολογείται στον γλυκαιμικό δείκτη. Αυτός ο δείκτης, που κατατάσσει τις τροφές από το 1 until the 100, δείχνει το κατά πόσον ένα τρόφιμο μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Ένα τρόφιμο θεωρείται χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, εάν έχει βαθμολογία μεταξύ 1 and 55 και θεωρείται υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, εάν είναι πάνω από 70.
According to Dr.. Chan, “τα μύρτιλα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, με βαθμολογία 53. Αυτό σημαίνει ότι θα προκαλέσουν μόνο μια αργή αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας”.
Παραδείγματα φρούτων που έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη είναι το καρπούζι (about at 76) και το πεπόνι (around 68).
Τα μύρτιλα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες
Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα.“Τα μούρα γενικώς, όπως τα μύρτιλλα και τα σμέουραείναι φυσικά χαμηλά σε ζάχαρη και πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη σταθεροποίηση των σακχάρων στο αίμα”, λέει η Amanda Lane, διατροφολόγος και επικεφαλής του Healthful Lane Nutrition.
Εάν θέλετε να πάρετε πολλές φυτικές ίνες, όταν τρώτε φρούτα, ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να το συνδυάσετε με κάτι άλλο.“Άλλα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι το πεπόνι, τα μήλα και οι χουρμάδες. Αλλά συνιστώ επίσηςνα συνδυάσετε φρούτα με πρωτεΐνη, για να μειώσετε τις αιχμές του σακχάρου στο αίμα”, λέει η διατροφλόγος Morgyn Clair.
Source: https://www.eatthis.com