• Latest
ΚΚΕ

Το ΚΚΕ για την κατάσταση στο Βόιο με την πανδημία

28 Αυγούστου 2020
Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη

Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη

12 Δεκεμβρίου 2025
Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο

Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο

12 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στη δράση

12 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική: Δύσκολες αποστολές για Εορδαϊκό και Κοζάνη στη 13η Αγωνιστική!

12 Δεκεμβρίου 2025
Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

12 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, για το έργο της ανακατασκευής – εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου «Μίλτος Τεντόγλου»

Ξεκινά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του ΔΑΚ Γρεβενών “Μίλτος Τεντόγλου

12 Δεκεμβρίου 2025
Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Σιάτιστας

Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Σιάτιστας

12 Δεκεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύνδεσης Διαβαθμικής Συνεργασίας με τον Δήμο Βοϊου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύνδεσης Διαβαθμικής Συνεργασίας με τον Δήμο Βοϊου

12 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κλείνουν οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

12 Δεκεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

12 Δεκεμβρίου 2025
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς εγκληματική οργάνωση

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς εγκληματική οργάνωση

12 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: “Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών με μία καθαρή νίκη της ‘Ενότητας”

Μαλούτας: Η “Τηλεθέρμανση“ Δρεπάνου και άλλα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια…..

12 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΚΚΕ για την κατάσταση στο Βόιο με την πανδημία

sierafm by sierafm
28 Αυγούστου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΚΕ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Κ.Ο. Σιάτιστας του ΚΚΕ, επισημαίνει την κρίσιμή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Βοΐου και καλεί κυβέρνηση και τοπικές αρχές στην άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού.

Το δεύτερο κύμα της επιδημίας ήταν αναμενόμενο κ όμως δεν είδαμε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας από πλευράς του κράτους κ των τοπικών αρχών. Καμία ενίσχυση δεν έγινε στις δομές υγείας της περιοχής, που επλήγη ιδιαίτερα στην πρώτη φάση.

Ταυτόχρονα είναι αποκαλυπτικές οι εικόνες συνωστισμού στις μετακινήσεις του πληθυσμού πανελλαδικά άρα και στην περιοχή μας. Αλήθεια ποιος ευθύνεται για το άνοιγμα του τουρισμού και των μετακινήσεων με τους όρους των μεγαλοξενοδόχων και των μεγάλων εταιριών τουρισμού κ ιδιοκτητών μέσων μεταφοράς? Ποιανού ευθύνη είναι που ιδιαίτερα στους μεγάλους χώρους δουλειάς δεν γίνονται έλεγχοι? Πως μπορούν να στοχοποιηθούν τα μικρομάγαζα της περιοχής που έχουν στενάξει το τελευταίο διάστημα κ δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα? Τι μέτρα πάρθηκαν από το κράτος κ τις τοπικές αρχές ώστε να στηριχτούν οι άνεργοι, οι α/α κ αγρότες της περιοχής? Είναι πολλοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η πλειοψηφία του λαού του Βοΐου επέδειξε αξιέπαινη συμμόρφωση στην περίοδο της καραντίνας. Ας μην του κουνάνε λοιπόν το δάχτυλο όλοι όσοι δεν αξιοποίησαν ουσιαστικά το χρόνο που κερδήθηκε από τον ίδιο το λαό.

Να μην περάσει η άθλια προπαγάνδα της αποκλειστικής ατομικής ευθύνης και ενοχής! Γίνεται εκ του πονηρού, ώστε να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες του κράτους, της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών που δεν εξασφάλισαν μέτρα ενίσχυσης των δομών υγείας της περιοχής, μέτρα ασφάλειας στις μετακινήσεις του πληθυσμού κ σε κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις (βλέπε δρώμενα στη Σιάτιστα το 15Αύγουστο).

Ιδιαίτερα η νέα γενιά που έχει στοχοποιηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα να μην επιτρέψει να της καταλογίζουν αποκλειστικές ευθύνες. Είναι απαράδεκτο να συγκεντρώνονται τα πυρά σε νέα παιδιά που νόσησαν και μετέδωσαν τον ιό.

Επαναφέρουμε αιτήματα που αναδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με συνεχείς παρεμβάσεις των δυνάμεων μας και των εκλεγμένων μας. Με ΕΥΘΥΝΗ των αρμόδιων αρχών δεν υλοποιήθηκαν.

Η διεκδίκηση τους να γίνει υπόθεση όλου του λαού της Σιάτιστας και των χωριών του Βοΐου.

– Δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό με καθαρά επιστημονικά κριτήρια. Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο αντίστοιχο εργαστήριο του Γ.Ν. Κοζάνης.
– Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό και υλικά μέσα του Κ.Υ. Σιάτιστας και όλων των δομών ΠΦΥ της περιοχής.
– Ενίσχυση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ με πρόσθετο προσωπικό ώστε να προχωρήσει στο ακέραιο η ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και να περιοριστεί ελεγχόμενα από τους ειδικούς η διασπορά.
– Ειδική μέριμνα για υγειονομικούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς βιοτεχνίες γούνας, υπηρεσίες, μαγαζιά.
– Χρηματοδότηση του δήμου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, συνεργεία απολύμανσης κλπ.
– Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και ενίσχυση με έκτακτο επίδομα όλων όσων βρίσκονται σε δυσάρεστη οικονομική κατάσταση (άνεργοι, α/α σε αναστολή κλπ.)
– Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να εξασφαλιστεί η προμήθεια σε υγειονομικό υλικό όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής.
– Σε περίπτωση που οι ειδικοί κρίνουν αναγκαίο ένα τοπικό lockdown να εξασφαλιστεί η ενίσχυση του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.
28/8/20

 

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Οι επιτυχίες του φροντιστηρίου Κουκουλιάτα Θεοδώρα

Next Post

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες από το φροντιστήριο Πρόοδος

Next Post
προοδος

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες από το φροντιστήριο Πρόοδος

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη
  • Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στη δράση
  • Γ’ Εθνική: Δύσκολες αποστολές για Εορδαϊκό και Κοζάνη στη 13η Αγωνιστική!
  • Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr