Το μαύρο πιπέρι καταπολεμά την παχυσαρκία

Το μαύρο πιπέρι καταπολεμά την παχυσαρκία

Η πιπερονάλη μπορεί να εξουδετερώσει μερικά από τα γονίδια που συνδέονται με το υπερβολικό βάρος.

Το μαύρο πιπέρι μπορεί να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, διαπιστώνει νέα μελέτη.

Η πιπερονάλη, ένωση που υπάρχει στο καρύκευμα μειώνει σημαντικά τις επιβλαβείς επιδράσεις μιας διατροφής πλούσιας σε λιπαρά, κατέληξαν ινδοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Sri Venkateswara, οι οποίοι πραγματοποίησαν την μελέτη πάνω σε ποντίκια.

Όσα έλαβαν ως συμπλήρωμα πιπερονάλη για έξι εβδομάδες είχαν μικρότερο σωματικό βάρος, λιγότερο ποσοστό λίπους και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, καθώς και πιο δυνατά οστά σε σύγκριση με εκείνα που τρέφονταν μόνο με λιπαρές τροφές και καθόλου πιπέρι.

Η παχυσαρκία συνδέεται με τα γονίδιά μας

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ινδοί ερευνητές πιστεύουν ότι το μαύρο πιπέρι και πιο συγκεκριμένα η πιπερονάλη μπορεί να εξουδετερώσει μερικά από τα γονίδια που συνδέονται με το υπερβολικό βάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλη βρετανική μελέτη ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου ανακάλυψαν μεταλλάξεις σε γονίδιο που σχετίζεται με την παχυσαρκία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η παχυσαρκία δεν είναι πάντα λαιμαργία».

Ωστόσο και οι δύο ερευνητικές ομάδες ελπίζουν ότι τα ευρήματά τους θα αποτελέσουν μια νέα θεραπεία για την παχυσαρκία, τα ποσοστά της οποίας έχουν τριπλασιαστεί παγκοσμίως από το 1975.

Πηγή: vita.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
πιπερι

Άλλες ειδήσεις

Χημική ουσία σε τρόφιμα που καταναλώνουν εκατομμύρια πολίτες – Στο ψωμί η μεγαλύτερη συγκέντρωση

Τροφές αλλά και ροφήματα που καταναλώνονται από εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες καθημερινά, και που ενδέχεται να προκαλούν ακόμα και καρκίνο, μπαίνουν

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαραυγής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαραυγής, που εκτελέστηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κοζάνης

Σαν σήμερα, στις 6 Νοεμβρίου του 1976 εγκαινιάστηκε η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων. Του Στέφανου Πράσσου

Με εννιά νεκρούς εργάτες και δεκάδες σακατεμένους «θεμελίωσε» ο «αρχιμάστορας» το Φράγμα πολυφύτου και τη Γέφυρα Σερβίων. Σαν σήμερα, στις

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*